Terug naar overzicht

Unieke portret illustraties als aandenken

16/09/2021
Stephanie Sequeira
Delen:
Portret illustraties
Advertorial

Er zijn verschillende manieren om een dierbare overledene op een tastbare wijze te herinneren. Hoewel het gemis er nooit volledig mee verdwijnt, vinden veel mensen het toch wel fijn om een tastbaar aandenken in huis te hebben. Onze suggestie? Laat een unieke portret illustratie van de overledene maken. En geloof het of niet, maar wij hebben een super getalenteerde illustrator gespot die hier wel raad mee weet!

Allround creative Amber de Vreng is naast illustrator ook grafisch ontwerper. Haar specialiteiten? Het maken van persoonlijke ontwerpen en producten met een verhaal, met name geïllustreerde portretten.

De eerste met deze tekenstijl

Hoewel tekenen en creëren altijd al een passie is geweest van Amber, heeft zij zich sinds 2018 pas weer volledig kunnen storten op waar zij van houdt; het maken van portret illustraties. Nadat ze binnen enkele minuten een portret van haar dochtertje had getekend en dit op Instagram deelde, is het balletje al heel snel gaan rollen. Amber: “Ik merkte dat er super veel vraag naar was, omdat het er toen nog niet echt was. Ik was toen eigenlijk de eerste die het in deze stijl deed. En zo is het eigenlijk begonnen.” Amber kan voor elke gelegenheid een ontwerp maken dat aansluit bij de wensen van de klant. Of het nou gaat om een kaart of herinneringskunstwerk voor een geboorte, een verjaardag of een overlijden. Amber vindt het geweldig dat zij mag doen wat zij leuk vindt en tegelijkertijd mensen blij kan maken met haar werk: "Ik ben dankbaar dat ik mensen iets bijzonders kan geven, iets tastbaars bij een mooie of verdrietige herinnering...".

Gouden maantjes

Als een extra toevoeging kan Amber de portret illustraties voorzien van gouden details, zoals sterretjes of een geschilderd maantje. Naast het gouden maantje als detail, kun je er ook voor kiezen om een grote gouden maan te laten schilderen op gekleurd papier. De gouden maan schilderijtjes zijn erg bijzonder om als aandenken in huis te hebben. Amber legt ons uit wat het maantje zo speciaal maakt: “De gouden maan staat voor een herinnering aan een bijzonder moment of persoon. Ik schilder dan namelijk een maan in de maanstand van een specifieke datum. Dit kan bijvoorbeeld de datum van overlijden zijn." Indien gewenst kan Amber ook de datum en/of de naam van de overledene onder de gouden maan schrijven.

Ik ben dankbaar dat ik mensen iets bijzonders kan geven, iets tastbaars bij een mooie of verdrietige herinnering...

As verwerken in de portret illustraties

Het is ook mogelijk om een illustratie te laten maken van een dierbare foto en hier eventueel as in te verwerken. Dit verwerkt Amber dan in een gouden maantje of sterretjes die ze rondom het portret schildert. “Er is niet veel as nodig. Het gaat immers om het idee dat de as erin zit. Bij de gouden manen maak ik ze met structuur. Dan zie je wel echt de as erin zitten", legt Amber uit. De as wordt altijd door de klant zelf bij haar in de studio in Zaandam gebracht. Het is natuurlijk heel persoonlijk en Amber gaat hier zeer zorgvuldig en respectvol mee om. Ze vraagt de klant dan ook altijd of zij het fijn vinden om er bij te zijn wanneer zij de as in het portret verwerkt. Amber gaat er direct mee aan de slag en geeft het kunstwerk dezelfde dag nog mee naar huis.

De as wordt door Amber gemengd in een prachtig doosje, waarop ze een gouden maantje, een datum of de naam van de overledene schildert. Omdat er altijd wel wat van de as overblijft, krijgen de nabestaanden het doosje mee naar huis. Dit doosje met de vermengde as erin kunnen zij een mooi plekje in huis geven als aandenken.

Jouw eigen idee laten uitwerken

Naast de diverse ontwerpen en items die Amber de Vreng in haar indrukwekkende portfolio heeft opgenomen, staat zij ook altijd open om naar jouw eigen ideeën te luisteren. Ze denkt graag met je mee om samen tot een eervol ontwerp te komen. Amber: “Eigenlijk kan ik alles maken wat de klant wil. Ik maak niet alleen maar maantjes of portretten. Er is veel meer mogelijk!” Amber weet jouw idee en haar eigen stijl op een gepaste manier samen te brengen en uit te werken, zodat jij straks een hartverwarmend aandenken hebt aan je overleden dierbare.

Een tastbare herinnering in huis

De ontwerpen en items die Amber maakt zijn niet alleen fijn om als aandenken voor jezelf te hebben, maar zijn ook geschikt als een persoonlijk troostgeschenk voor iemand die een dierbare moet missen. Daarnaast voegen de stijlvolle herinneringsproducten van Amber ook iets moois toe aan het interieur. Of het nou een digitaal ontwerp op papier is of een handgeschilderd kunstwerk. Door het in te lijsten heb je een unieke tastbare herinnering in huis die een warm en liefdevol gevoel naar boven kan brengen als je er naar kijkt.

Een eigen kaartencollectie

Amber de Vreng barst van de creativiteit en ontwerpt naast portret illustraties ook persoonlijke kaarten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan condoleance kaarten met lieflijke teksten en illustraties die je kunt opsturen om iemand een hart onder de riem steken in een moeilijke tijd. In goed overleg is het ook mogelijk om een gepersonaliseerde rouwkaart te ontwerpen. De kaartencollectie komt binnenkort online.

Ben jij ook al zo onder de indruk van het prachtige werk van Amber? Wij in ieder geval wel!

Eens in de zoveel tijd neemt Amber een nieuwe ronde aanvragen aan. Je kunt je dan op een specifieke datum inschrijven via Instagram. Via haar Instagram stories communiceert zij ruim van te voren wanneer zij weer nieuwe inschrijvingen aanneemt. Je kunt uiteraard ook altijd contact met haar opnemen voor meer informatie of haar website in de gaten houden.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje