home

uitvaartmuziek 2017

Moderne uitvaartmuziek 2017: vijf liedjes ter inspiratie

Met behulp van muziek worden herinneringen gemaakt en roep je ook herinneringen op. Daarom kan muziek zo mooi worden gebruikt op de uitvaart. Wij geven je een lijst met uitvaartmuziek 2017. De vijf beste nummers leggen wij aan je voor.

 misverstanden over rouw- en verliesverwerking

Tien misverstanden over rouw- en verliesverwerking

Rouw kent verschillende uitingsvormen en iedereen heeft een andere kijk op de manier waarop verlies moet worden verwerkt. Er bestaan hierin ook wat hardnekkige aannames die niet altijd kloppen. Hieronder hebben we de top tien meest voorkomende misverstanden over rouw en verliesverwerking uitgelicht.

uitvaartthema

Uitvaartthema kiezen voor een mooi afscheid

Een afscheid invullen is nog zo makkelijk niet. Een uitvaartthema kan je helpen om een uitvaart geheel in stijl vorm te geven. Wij geven je tien voorbeelden van mogelijke uitvaartthema's.

Uitvaart in besloten kring

Uitvaart in besloten kring

Nee hoor, een uitvaart hoeft helemaal niet massaal te zijn. Je kunt namelijk ook kiezen voor een uitvaart in besloten kring. Wij vertellen je de ins & out. 

Omgaan met iemand die terminaal is

Tips voor het omgaan met iemand die terminaal is

Hoe moet je als omstanders omgaan met iemand die terminaal is? Het is en blijft een lastig ding. Wij geven je een aantal handige tips en adviezen.

Checklist voor het regelen van de uitvaart

Checklist voor het regelen van de uitvaart

Wat moet je regelen bij het overlijden van een dierbare? Deze checklist voor het regelen van de uitvaart biedt ondersteuning. We geven tips waar je op moet letten vlak na het overlijden, maar ook voor het regelen van de uitvaart en na afloop van de uitvaart.

RememberMe.nl tipt

Wil je een bijzondere kist? Kijk dan eens naar de kunstzinnige collectie van Beerenberg.

Meer informatie
nalaten aan een kind

Terminaal zijn: wat kun je nalaten aan een kind?

Wat kun je nalaten aan een kind als je terminaal bent? Het is een heftig vraagstuk, maar wel iets waardevols om over na te denken. Wij hebben voor jou de tien meest bijzondere, mooie en lieve ideeën verzameld.

polaroids op de uitvaart

Inspiratie voor polaroids op de uitvaart

Wij leggen 9 ideeën aan je voor wat je met polaroids op de uitvaart kunt doen. Uiteraard kun je foto's op allerlei manieren laten terugkomen op de uitvaart om het zo persoonlijk te maken. Door polaroids van de foto's te laten maken creëer je een bijzondere sfeer bij het afscheid.

DIY voor de uitvaart

14x een DIY voor de uitvaart

Wil je het afscheid een persoonlijk randje geven en zelf aan de slag gaan? Dan zijn dit 14 mooie DIY- ideeën voor de uitvaart. Deze 'DIY voor de uitvaart ideeën' geven ook nog eens een warme sfeer aan de uitvaart. DIY staat overigens voor Do It Yourself.

Uitvaartwensen zijn een leidraad voor nabestaanden

Uitvaartwensen zijn een leidraad voor nabestaanden

Vroeger werkte gastblogger Dick de Waard voor een grote bierbrouwer. Nadat hij ceremoniemeester voor het afscheid van een collega werd, ging hij zich toeleggen op het overtuigen van mensen om uitvaartwensen te bespreken. Zijn slogan is: 'Uitvaartwensen zijn een leidraad voor nabestaanden'

Hoe troost je iemand

Hoe troost je iemand?

Hoe ga je om met iemand die verdrietig is? Hoe troost je iemand die rouwt? Dat is natuurlijk hartstikke lastig. Wij geven je daarom tips voor het troosten. Wij spraken hiervoor met rouw- en verliesbegeleider Stephanie Bijenes

Overleden kind herdenken

Overleden kind herdenken: mooie gebaren

Een overleden kind herdenken kan op heel veel mooie manieren. Wij geven je voorbeelden om je kindje op een mooie en 'eigen' manier te eren. 

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje