home

schrijven

Schrijven bij rouw: tips

Schrijven bij rouw kan fijn zijn om het verlies op jouw eigen manier een plekje te geven. Lees hier waarom het nog meer fijn kan zijn om te schrijven tijdens je rouwproces.

roos op kist

Een gemeentelijke uitvaart: wat is dat?

Als een overledene niemand heeft om de uitvaart te organiseren en/of financieren is de gemeente wettelijk verplicht om dit te doen. Dit wordt een gemeentelijke uitvaart genoemd. Lees meer.

parentificatie bij verlies

Parentificatie bij verlies en rouw

Parentificatie bij verlies en rouw komt vaker voor dan men denkt. Wij vertellen hier meer over en delen tips voor hoe je hier als volwassene mee om kunt gaan.

The Seventh Sea

The Seventh Sea - Winnaar Dutch Funeral Awards 2022-2023 in de categorie 'Herinneringsproducten'

The Seventh Sea won de Dutch Funeral Awards 2022-2023 in de categorie 'Herinneringsproducten'.

boeken over rouwen en de dood voor kinderen

Boeken over rouwen en de dood voor kinderen

Het verlies van een dierbare is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Deze boeken over rouwen en de dood voor kinderen kunnen een hulpmiddel vormen.

uitvaartvereniging

Wat doet een uitvaartvereniging?

In dit artikel leggen we uit wat een uitvaartvereniging doet en wat het verschil is tussen een uitvaartvereniging en een uitvaartverzekeraar.

wensbloem

Ongeneeslijk ziek: wat nu?

Ongeneeslijk ziek: wat nu? Wij delen in dit artikel enkele tips voor hoe je met bepaalde vraagstukken kunt omgaan in je laatste levensfase.

levensbeschouwingen

Religieuze levensbeschouwingen en uitvaartrituelen

Leefwijze, geloof en levensbeschouwing kunnen bepalend zijn bij de invulling en vormgeving van de uitvaart. Lees hier meer over religieuze levensbeschouwingen en uitvaartrituelen.

nabestaandenuitkering

Alles over de nabestaandenuitkering

Als iemand overlijdt kan dit financiële gevolgen hebben voor de partner en de kinderen. Zij kunnen in aanmerking komen voor een nabestaandenuitkering. Lees meer.

sparen

Uitvaartkosten: sparen of verzekeren?

Als je jouw naasten niet wilt opzadelen met de uitvaartkosten wanneer je komt te overlijden, dan kun je nu alvast maatregelen nemen. Zelf sparen of een uitvaartverzekering afsluiten bijvoorbeeld. Lees meer.

Internationale Dag van de Vriendschap

Herdenken op de Internationale Dag van de Vriendschap

Op 30 juli is het Internationale Dag van de Vriendschap. Wij geven tips voor hoe je op deze dag extra aandacht kunt besteden aan een (overleden) vriend of vriendin.

een stijlvolle uitvaart

Uitvaart in beeld: Een stijlvolle uitvaart in eigen tuin

In de reeks uitvaart in beeld geven we inspiratie voor bijzondere uitvaarten. Dit keer voor een stijlvolle uitvaart in eigen tuin. We laten aan de hand van foto's en video zien hoe een uitvaart in eigen tuin er uit kan zien en ook hoe je dit kunt organiseren en waar je aan moet denken.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje