Terug naar overzicht

Een uitvaartverzorger die werkt met een 'kwaliteitscode'

05/06/2019
Redactie
Delen:
Omen uitvaartzorg
Advertorial

Vraag jij jezelf wel eens af wat er eigenlijk allemaal gebeurt als je er op een dag niet meer bent? Hopelijk is deze dag nog heel ver weg! Toch is het wel belangrijk om zo nu en dan even stil te staan bij jouw afscheid... En dan met name de invulling van je uitvaart en het geregel dat hierbij komt kijken...

Focus

Vandaag willen we de focus leggen op je afscheid en hetgeen wat hierbij komt kijken. Dingen zoals het regelen van de kist, maar ook papierwerk dat in orde gemaakt moet worden. Vaak wordt hier niet bij stil gestaan, simpelweg omdat verdriet op de eerste plaats komt. Dit is in onze ogen ook heel logisch. Met deze wetenschap in onze broekzak is het juist verstandig om (ver) van te voren al het één en ander geregeld te hebben, wellicht met hulp van professionals. Als het moment daar is, heb jij in ieder geval al gezorgd dat de dingen geregeld worden zoals jij dat voor ogen hebt. En wat dacht je van het feit dat je je nabestaanden een hoop zorgen uit handen neemt?

"Het laatste afscheid wordt uitvoerig besproken, begeleid en de wenselijke vormgeving wordt door ons georganiseerd met uiterste zorg, betrokkenheid en menselijk gevoel"

Intiem, informeel & betrokken

Waarschijnlijk heb je zelf het linkje naar de uitvaartverzorger al wel gelegd. En dat is ook waar wij naartoe willen in dit verhaal. Onze ervaring is namelijk dat mensen (zowel 'gezonde' en terminaal zieke mensen, als nabestaanden) ontzettend gebaat zijn bij het in de hand nemen van een uitvaartverzorger. Wat voor soort bedrijf je hiervoor inschakelt, is heel erg afhankelijk van je wensen. Geef je de voorkeur aan een intiem bedrijf, dat op een persoonlijke en informele manier met je omgaat en heel erg betrokken is? Dan willen we je graag kennis laten maken met Omen Uitvaartzorg. Het menselijk aspect vormt namelijk hun drijfveer. Edward Kardol, eigenaar van dit bedrijf, legt uit: "Wij staan als gediplomeerde en ervaren uitvaartverzorgers sinds 1990 inmiddels bekend om de persoonlijke dienstverlening rondom een overlijden. Het laatste afscheid wordt uitvoerig besproken, begeleid en de wenselijke vormgeving wordt door ons georganiseerd met uiterste zorg, betrokkenheid en menselijk gevoel. Zeven dagen per week en vierentwintig uur per dag zijn wij rechtstreeks bereikbaar." Ook vertelt Edward ons dat Omen uitvaartzorg de enige lokale onderneming is die gevestigd is met het 'Huys van Herinnering'. Dit is een uniek, stijlvol en open uitvaartcentrum dat in 2011 gerealiseerd is. Benieuwd hoe het eruit ziet? Dat kun je hier zien.

Uitvaartverzorger met een kwaliteitscode

Naast het feit dat Omen uitvaartzorg zeer betrokken is en beschikt over een eigen uitvaartcentrum is er nog iets dat Omen bijzonder maakt.  Ze hebben namelijk een zogeheten 'kwaliteitscode' opgesteld. Handig, want zo weet je precies wat je aan ze hebt. Zie hieronder wat de kwaliteitscode inhoudt.

  • Ze rekenen het tot hun taak om je zo volledig mogelijk voor te lichten, te adviseren en te ondersteunen bij het vormgeven van een uitvaart
  • De invulling van persoonlijke wensen van de persoon in kwestie staat centraal
  • Ze bieden keuzevrijheid
  • Ze dragen er zorg voor dat de uitvaart verloopt zoals met jou is afgesproken
  • Alle informatie en gegevens over een uitvaart is vertrouwelijk; ze zullen hier dan ook zorgvuldig mee omgaan
  • Ze tonen respect voor alle culturen en religies in onze samenleving
  • Ze realiseren zich dat de overledene een dierbare is van nabestaanden en zullen daar in alle opzichten met respect, waardigheid en eerbied mee omgaan
  • Opdrachten voor het verzorgen van een uitvaart worden vooraf schriftelijk vastgelegd. Ze bieden je vóór het verstrekken van de definitieve opdracht voldoende gelegenheid hierin wijzigingen aan te brengen
  • Ze staan garant voor het leveren van hoogwaardige producten en diensten
  • Binnen de kaders van de wet zullen ze je wensen zoveel mogelijk proberen te vervullen

Je uitvaartwensen grátis digitaal vastleggen

Wat we overigens ook een heel mooi initiatief vinden van Omen Uitvaartzorg, is het feit dat ze je de mogelijkheid geven om samen jouw uitvaartwensen (digitaal) vast te leggen. "Je levensstijl en wensen bepalen voor een belangrijk gedeelte welke keuzes je maakt voor jouw afscheid. We willen meegeven dat wij onze tijd speciaal vrijmaken om op een voor jou geschikt moment na te denken over je uitvaartwensen en deze op papier te zetten". Aldus Edward, die het heel erg belangrijk vindt dat mensen de tijd nemen om na te denken over het afscheid en hoe ze deze zouden willen indelen. "Voor de één betekent dit dat de uitvaart een behouden en sobere stijl heeft en voor de ander wordt het een bijzondere en uitbundige dag." Voor het vastleggen van jouw wensen hebben zij 'Mijn Uitvaartwens' ontwikkeld. Deze tool helpt je om richting te geven aan je uitvaart en de keuzes die hierbij komen kijken. Een fijne tool voor iemand die weet dat hij of zij misschien niet meer lang te leven heeft, maar ook prettig voor elk ander die er voor wil zorgen dat het afscheid precies zal worden zoals hij of zij voor ogen heeft. Goed om te weten: deze tool is gratis.

Edward spreekt met trots over zijn bedrijf en mede dit aspect maakt het mogelijk dat hij met zoveel liefde klaarstaat voor de mensen met wie hij te maken krijgt. Overigens werkt hij samen met verschillende leveranciers, waardoor hij je ook bijzondere en mooie producten aan kan bieden die relatie hebben met het afscheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rouwbloemen, gedenktekens en uitvaartkisten en -manden. Alles vertellen over Omen Uitvaartzorg in één artikel is bijna onmogelijk, ze kunnen namelijk een hoop voor je betekenen. Voor degenen die nieuwsgierig geworden zijn: bij deze de link naar de website.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje