Terug naar overzicht

Uitvaartverzorgers met een frisse blik in een traditionele omgeving

27/09/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
Een frisse blik in een traditionele omgeving
Advertorial

‘Tradities zijn er niet voor niks’. Met deze quote openen de dames van Plattel & Van Gils het gesprek. Zij zitten in het kantoor in Groot-Ammers, de kern van hun werkgebied, ‘tussen Lek en Merwede’ zoals zij zelf zeggen. In deze regio wonen mensen die geworteld zijn in de tradities van de Alblasserwaard. Ze zijn groot geworden met de gebruiken en de tradities hier. Het voelt vertrouwd om daar bij een overlijden weer op terug te kunnen vallen, ook al zijn nabestaanden er zelf soms niet meer woonachtig.

Joanne Plattel en Caroline van Gils zijn ruim 15 jaar werkzaam in de uitvaartzorg. Sinds 2010 hebben zij hun namen aan het bedrijf verbonden. Sinds die tijd is het bedrijf gestaag gegroeid tot de onderneming die het nu is. Waar die groei uit voort komt? Simpel. Uit hun passie voor uitvaartzorg, de betrokkenheid bij de nabestaanden en de kennis van de omgeving. Zij vertellen ons hier meer over.

Met hart en ziel werkzaam tussen Lek en Merwede

Bij Plattel & Van Gils verzorgen zij zowel begrafenissen als crematies. Doordat hun werkomgeving ook hun woonomgeving is, weten zij als geen ander wat er speelt. “Wij kennen de mensen, de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden. Wij kunnen ‘out of the box’ denken binnen de tradities van de Alblasserwaard. Wij kunnen bijvoorbeeld contacten leggen met een voorganger en bespreken wat de wensen van de familie zijn en zo bekijken of dat past binnen de mogelijkheden die de kerk te bieden heeft.”

Daarnaast kunnen zij ook een afscheid bij de overledene thuis op zo'n manier verzorgen dat zij zelf op dat moment niet eens daadwerkelijk aanwezig hoeven te zijn. Achter de schermen houden zij echter wel de regie graag in handen. De familie heeft zo hoofd, hart en handen vrij om op hun eigen manier in eigen kring het afscheid op eigen wijze vorm te geven. Doordat zij vrijwel alles ‘in huis’ hebben en goede contacten hebben in de omgeving, kunnen ze bij Plattel & Van Gils snel schakelen.

Zij luisteren naar de nabestaanden, nemen de tijd en proberen samen met hen een afscheid vorm te geven dat recht doet aan de overledene én nabestaanden de kans geeft om een stapje vooruit te zetten. “Het gaat niet om ons. De overledene en de nabestaanden staan centraal. Elk afscheid is goed, als het maar klopt voor hen.”

“Het gaat niet om ons. De overledene en de nabestaanden staan centraal. Elk afscheid is goed, als het maar klopt voor hen.”

We zijn wie we zijn

Het DNA van Plattel & Van Gils is inmiddels behoorlijk verankerd bij alle mensen die voor hen werken. Elke medewerker neemt zichzelf mee, maar iedereen werkt wel volgens de normen, waarden en ideeën die in de loop der jaren kenmerkend zijn geworden voor het bedrijf. "Het mag voor de nabestaanden eigenlijk niet uitmaken wie er binnenstapt. De uitvaart wordt altijd geregeld op een professionele en betrokken manier." Daarnaast hebben alle mensen die regelmatig met en voor het bedrijf werken die bewuste frisse blik op uitvaartzorg. Zij zijn met elkaar in staat om bij elk afscheid stil te staan, de juiste vragen te stellen en overwegingen te delen. 

Transparant en eerlijk

“Wij houden niet alleen de wensen in de gaten, maar ook de kosten. Wij werken transparant en eerlijk. Natuurlijk is het verzorgen van een uitvaart mensenwerk en mensenwerk kost geld, maar wij hoeven dingen niet duurder of ingewikkelder te maken dan noodzakelijk.” Bij Plattel & Van Gils bekijken ze samen met de nabestaanden waar de nadruk op ligt. Is dat die ene speciale rouwauto? Zijn dat de bloemen op de kist of juist dat speciale wijntje dat thuis altijd gedronken werd?

"Een passend afscheid zit vaak niet in grootse gebaren, maar in het oog voor detail. Wij kijken naar wat er mogelijk is binnen de kaders die de familie aangeeft, niet naar wat hoort of moet."

Neem een kijkje op de website van Plattel & Van Gils voor meer informatie of neem gerust contact met hen op. Wil je liever persoonlijk kennismaken? Dan kun je op afspraak ook terecht op hun kantoor in Groot-Ammers of in het ‘Huis van Herinnering’.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje