Terug naar overzicht

Kunsturnen

Klanten
beoordeling
0,0

“Iedere urn is uniek, want ieder mens is uniek.”

KunstUrnen zijn unieke, persoonlijke as-kunstwerken door mij persoonlijk geschilderd.

​Mijn naam is Jeanette Lotz. Sinds 2000 ben ik werkzaam als zelfstandig kunstenaar, eerst in Australië en sinds 2007 in Nederland. Ik maak moderne, bijna fotorealistische schilderijen, waarbij ik met name olieverf, acrylverf en pigmenten gebruik. (www.jlotz.com)

Sinds 2016 ben ik begonnen met het initiatief KunstUrnen. Ik moest het afscheid regelen van mijn peettante, die mij erg dierbaar was. Bij het kiezen van de urn viel het mij op, hoe moeilijk het was om het afscheid een meer persoonlijk karakter te geven. Ik besloot toen de urn voor haar te beschilderen, op een manier die bij haar paste. Ik koos voor het kleurenpalet van de magnolia, haar favoriete bloem, met een basis van bladgoud. Daar kreeg ik veel positieve reacties op.  De aanblik ervan gaf een gevoel van verbondenheid en troost.

Van mijn opdrachtgevers hoor ik hetzelfde. Een mooie urn maakt het verlies niet kleiner, maar een urn die precies past bij de overledene kan mooie herinneringen oproepen. En zo lang je wordt herinnerd, ben je niet echt weg.
 
Om een KunstUrn te maken, ga ik gedegen te werk. Eerst heb ik een gesprek met de nabestaanden. Wat was de overledene voor een persoon?  Er ontstaan vaak mooie, persoonlijke gesprekken. Vervolgens ga ik aan de slag met een urn van porselein, keramiek of biologisch afbreekbaar materiaal. Er zijn diverse vormen en groottes mogelijk en ook objecten voor kleine hoeveelheden as. Door gebruik te maken van passende kleuren en materialen wordt het een urn die echt past bij de overledene.

Neem gerust contact op om uw ideeën en wensen te bespreken. Ik denk graag met U mee.

 

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Mesdagstraat 49, 2596 XV, Den Haag

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Kunsturnen voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Mesdagstraat 49, 2596 XV, Den Haag
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje