0
Terug naar overzicht
Britt Leenaarts

Britt Leenaarts

Redacteur

Britt ondersteunt sinds januari 2023 de (web)redactie van RememberMe.nl.

Levensmotto

"Je mindset is wat je blik op het leven bepaalt.”

RememberMe.nl drijfveer

Rouw is op verschillende manieren verweven met mijn leven. Zo ben ik in 2014 mijn zus verloren en kreeg ikzelf kort daarna te maken met een vergevorderd stadium van baarmoederhalskanker. Het feit dat mijn zus op haar plek rust gevonden heeft en ik nog steeds sta op mijn plek (alive and kicking!) heeft mijn kijk op het leven drastisch veranderd. Ik sta positief in het leven en als ik anderen kan helpen dat stukje positiviteit ook te vinden, dan doe ik dat. Ik ben dan ook dankbaar dat ik als ZZP-er met zo een waardevol bedrijf mag werken. Het leven is van ons allemaal en daarmee de dood ook. Hoe mooi is het als we elkaar steunen in leven én dood?

Als je jouw 'ideale afscheid' mocht omschrijven...

Tranen van het huilen én lachen. Tuurlijk, m’n familie en vrienden mogen zeker verdrietig zijn om mijn goodbye. Toch wil ik hen op het hart drukken ook mijn eigenzinnige kant een podium te geven. Mijn obsessie voor alles op vier poten, het eeuwige kind in mij en die hilarische get-togethers met vriendinnen: let’s celebrate! Mooie woorden van mijn dierbaren mogen dan ook niet ontbreken. Wel geef ik de voorkeur aan een klein en intiem afscheid. Enkel mijn inner circle dus, die bestaat uit een handjevol vrienden en familie. Tot slot: muziek is een belangrijk onderdeel, lekker eten mag niet ontbreken en een dresscode? Please no. Gewoon lekker jezelf zijn. We gaan niet opeens ‘anders’ doen op een dag als deze. Waarom zouden we?

Typerend voor jouw afscheid…

…Als het het even kan wil ik omgeven zijn door dieren. En als ik dan echt kritisch mag zijn: alpaca’s. Véél alpaca’s. Sowieso dat mijn vrienden en familie dit snappen en er heel hard om moeten lachen. Précies waar ik het voor doe.

Boodschap aan mijn nabestaanden

“Ben verdrietig en durf te rouwen, maar keep the good memories in mind. Energie vergaat niet en draag je mee in de vorm van herinneringen en mooie momenten. Ik wil dat je alles uit het leven haalt. Stel persoonlijke doelen, maak een lijst met dingen die je gedaan moet hebben en ga leven - maximaal en zonder rem. Je weet niet wanneer je leven eindigt, maar je hebt wel grip op hoe je deze invult. Zorg dat ik trots op je ben - maar vooral dat je trots bent op jezelf. Dat betekent ook: neem het leven af en toe met een korrel zout en stel jezelf zo nu en dan de vraag: “Wat is er nu echt aan de hand?”. Dat maakt het leven net even wat luchtiger.”

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje