0
Terug naar overzicht
Elzemarie Karsdorp

Elzemarie Karsdorp

Online eindredacteur

Elzemarie werkt sinds juli 2019 bij RememberMe als Online eindredacteur

Levensmotto:

Maak je niet druk om dingen die je toch niet kunt veranderen. Gebruik die tijd liever voor de leuke dingen in het leven.

RememberMe.nl drijfveer

Tot drie jaar geleden waren alle uitvaarten die ik bij mocht wonen zoals we dat eigenlijk altijd van een uitvaart verwachten. Mooi, persoonlijk en verdrietig. Maar hoewel we de persoon nog lang niet zijn vergeten, kan ik me van hun uitvaart niet heel veel herinneren. Dat veranderde toen jongere vrienden en familieleden kwamen te overlijden. Zij regisseerden hun eigen uitvaart. Het werden bijzondere gebeurtenissen waarbij zelfs iemand die de overledene niet had gekend, het idee moet hebben gehad dat het op zijn minst een goede bekende was. Door deze uitvaarten weet ik dat ik bij RememberMe op mijn plek ben. Omdat iedereen een uitvaart met karakter verdient.

Maak je niet druk om dingen die je toch niet kunt veranderen. Gebruik die tijd liever voor de leuke dingen in het leven.

Als je jouw 'ideale afscheid' mocht omschrijven...

Ik heb twee keer voor langere tijd in het buitenland gewoond en ik hou van (verre) reizen. Dat internationale mag tijdens mijn laatste reis best tot uitdrukking komen. In beeld, geluid en mooie herinneringen. Vrienden en familie in het buitenland hoeven wat mij betreft voor mijn uitvaart niet de halve wereld over te vliegen. Online is genoeg mogelijk om er toch live bij te zijn. Dan heb ik liever dat ze hun geld uitgeven aan een vliegticket naar een mooie vakantiebestemming. Wel lijkt het me een mooi idee om na de crematie nog wat meer op reis te gaan. Als vrienden en familie dat willen, dan zouden ze misschien wat as mee kunnen nemen op hun reizen om dit achter te laten op de bijzondere plekken die ze gaan bezoeken. Ik zou graag zelf de hele wereld nog zien, maar dat lukt natuurlijk niemand. En op deze manier kom ik er toch.

Iets typerends op jouw uitvaart is...

Mijn uitvaart hoeft niet heel groots en uitbundig te zijn. Ik ben nu ook niet iemand die altijd en overal in het middelpunt van de belangstelling hoeft te staan, dus dan zal mijn uitvaart waarschijnlijk de eerste gelegenheid zijn waar dat wel het geval is. Eenvoudig, warm en intiem. Dat lijkt me het mooist. Wel wil ik graag zelf iets op papier zetten voor de nabestaanden. Ik schrijf al mijn hele leven, het is mijn hobby en mijn werk. Een boekje voor alle gasten met herinneringen, foto’s en een persoonlijke boodschap lijkt me een mooie herinnering voor ze. Dat kunnen ze na afloop meenemen in een goodiebag met een persoonlijk cadeautje. Misschien moet ik maar vast beginnen met schrijven…

Jouw boodschap aan je dierbaren

Het leven is vol pieken en dalen, maar blijf niet te lang in die dalen hangen. Kijk met optimisme vooruit. Het leven is te kort om je voortdurend zorgen te maken over dingen waar je toch geen invloed op hebt.

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje