0
Terug naar overzicht
Stephanie Sequeira

Stephanie Sequeira

Redacteur

Stephanie werkt sinds begin 2018 bij RememberMe.nl als redacteur.

Levensmotto

"Het is beter om dansend door het leven te gaan dan marcherend."

RememberMe.nl drijfveer

Ik vind het concept van Rememberme.nl erg vernieuwend en inspirerend. Ik heb gelukkig nog niet veel van de dood meegemaakt, maar ik zie wel bij mijn vrienden hoe moeilijk het blijkt te zijn om een uitvaart te regelen die past bij de persoonlijkheid van de verloren dierbare. Veel mensen denken namelijk dat een uitvaart standaard moet zijn en dat het niet mogelijk is om er met een creatieve inbreng wat moois van te maken. Om eerlijk te zijn heb ik zelf ook nooit nagedacht aan bijvoorbeeld thema’s voor uitvaarten totdat ik bij Rememberme.nl terechtkwam. Ik vind het belangrijk dat het laatste afscheid mooi en onvergetelijk is met behulp van een ‘gekleurd randje’ waar Remember.nl goed bij helpt.

Het is beter om dansend door het leven te gaan dan marcherend.

Als je jouw 'ideale afscheid' mocht omschrijven...

Hoewel ik er eerst nog niet veel bij stil stond ben ik nu wel een beetje gaan nadenken over mijn afscheidswensen. Mijn moeder heeft het er wel eens over dat zij niet wilt dat er veel wordt gehuild wanneer zij er niet meer is, maar dat er muziek moet worden gedraaid en dat iedereen moet denken aan de mooie tijden die zij samen hadden. Ik denk nu ook, ‘ja, dat is wat ik ook wil!’ Ik hou net zoals mijn moeder al sinds dat ik klein ben van muziek en dansen. Een dag zonder muziek is een dag niet geleefd zeg ik altijd. Ik wil dat mensen ook op mijn afscheid voor de laatste keer met mij dansen onder het genot van muziek.

Typerend voor jouw afscheid...

Ik ben een vrolijk persoon en ik hou van lachen. Natuurlijk zullen mensen verdriet hebben op de dag van mijn uitvaart, maar ik wil ook dat er wordt gelachen. Ik hou er nu ook niet van om mijn vrienden of familie verdrietig te zien en ik probeer er altijd van alles aan te doen om hier verandering in te brengen. Ik wil dat mensen hier aan denken op de dag van mijn uitvaart en dat zij zullen lachen om de manieren waarop ik hen altijd probeerde op te vrolijken tijdens zulke moeilijke en verdrietige periodes.

Boodschap aan mijn nabestaanden

Zoals mijn motto al een beetje zegt: bewandel je pad op jouw eigen manier, maar zorg er wel voor dat je zoveel mogelijk geniet van het leven. Ga zoals ik dansend het leven in, het hoeft niet altijd in een rechte lijn te gaan. Ups and downs horen er allemaal bij, maar laat dit niet je manier van leven beïnvloeden op een negatieve manier.

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje