Terug naar overzicht

Creatieve herdenkgeschenken gemaakt met liefde en passie

23/03/2017
Redactie
Delen:
Herdenkgeschenken

-ADVERTORIAL-

‘By Marie-Louise with love’ is de slogan van Herdenkgeschenk. En niets is minder waar. Als er iemand is die vol passie en liefde aan persoonlijke producten werkt is het Marie-Louise Janssen wel. Haar bedrijf bestaat nog niet zo lang, maar ze heeft het wekelijks erg druk met opdrachten. Gelukkig maakt ze even tijd vrij om met mij te spreken. Ik ben erg nieuwsgierig naar de creatieve geschenken die ze maakt. “Ik maak producten die bij alle facetten van het leven passen. Ook bij verdrietige zoals een uitvaart. Mijn doel is iets moois te maken, zodat mensen met een lach en een traan aan het moment van afscheid kunnen terug denken”, zegt ze.

Herdenkgeschenken

Marie-Louise heeft haar atelier aan huis in Venlo. Ze werkt daar met een grote laser graveermachine. Voorbeelden van herdenkgeschenken die ze maakt zijn: gegraveerde foto's of teksten op geslepen glas, roestvrij staal of hout. Deze kun je tijdens de uitvaart op de kist zetten en later in huis op een kleine houten schildersezel. De productfoto's laat ze zoveel mogelijk door haar broer maken. Hij is zelfstandig ondernemer in de fotografie. “Dankzij mijn levenservaring maak ik alles met liefde en passie. Mijn vader stierf op 67-jarige leeftijd en daar heb ik het moeilijk mee gehad. Ik heb van hem geleerd mijn hart te volgen, dus ik zei mijn baan bij een uitvaartverzekeraar op en begon met Herdenkgeschenk”, vertelt Marie-Louise. Haar vader had vroeger een bijzondere hobby. Hij was damast smid en maakte messen. Marie-Louise was altijd onder de indruk van alle gereedschappen en het open vuur. Nu is ze zelf hobbymatig met edelsmeden bezig, en dit wil ze in toekomst eventueel verder uitbreiden. "Met het edelsmeden voelt het net alsof mijn vader erbij is", zegt ze.

Mijn hoofd zit vol met ideeën, die ontstaan in de loop van de dag. Als ik in de auto zit, als ik op straat wandel, het kan me overal gebeuren.

Glazen bol urn

De as van haar vader zit in een glazen bol urn en deze staat in haar ouderlijk huis. Een prachtige handgeblazen bol met natuurlijke kleuren. Dit soort urnen verkoopt Herdenkgeschenk ook. “Als ik op een beurs sta neem ik altijd de glazen bol urn mee. Dit product is zeer uniek en wordt voor mij met de hand geblazen in het buitenland. Het is een sieraad voor in de huiskamer of in de tuin”, zegt ze.

Klik op het pijltje voor de volgende afbeelding

Eén worden met de natuur

Een andere bijzondere urn die Marie-Louise levert is: de ecologische urn. “Deze urn, ook wel de Urn Return, past prima in de tijdsgeest van nu. Hij is gemaakt van kokosvezel en er zit een zak van rijstvezel bij, om de as in te doen. Bovendien is hij biologisch afbreekbaar”, vertelt Marie-Louise. De nabestaanden kunnen een boomstekje planten in de urn. De as van de overledene zal ervoor zorgen dat de boom groeit. Ook zit er een boomschijf bij waar ze de naam van de overledene en de geboorte- en sterfdatum in graveert. Deze schijf wordt na een tijdje één met de natuur. “Ik vind het een prachtig idee om op te gaan in mijn omgeving. Zelf zou ik kiezen voor een berkenboom deze straalt voor mij kracht uit.”

Liefde voor altijd

Als je grote liefde of een goede vriend of vriendin is overleden heeft Marie-Louise een wel heel bijzonder product: het liefdesslot. Hiermee bevestig je symbolisch dat de liefde voor altijd is. “Het idee is dat je het slot hangt op jullie speciale plekje, of op de begraafplaats, of de plek waar je de as verstrooit. Is er geen plek waar je het op kunt hangen? Maak dan gebruik van een slotenboompje of slotenhekje. Je kunt de ene sleutel bij je geliefde in de kist doen en de andere sleutel zelf houden”, legt Marie-Louise uit. Op het slotje graveert ze een persoonlijke tekst, de trouw- en sterfdata en/of een afbeelding zoals een roos, een hartje, een kaars of iets anders. “Op deze manier geef je het een eigen identiteit.”

Gedichten

Waar komt de creativiteit van Marie-Louise toch vandaan? “Mijn hoofd zit vol met ideeën, die ontstaan in de loop van de dag. Als ik in de auto zit, als ik op straat wandel, het kan me overal gebeuren”, zegt Marie-Louise. Om al die gedachtes te temmen mediteert ze elke dag. “Dit zorgt voor kalmte in mijn hoofd. Ik kan de ideeën dan stuk voor stuk in alle rust uitwerken.” Naast graveren schrijft ze gedichten. “Ik had laatst een van mijn gedichten gegraveerd op een stuk hout. Dit deed ik voor een goede vriend die nu met zijn gezin een zware tijd doormaakt. Zijn vrouw is ernstig ziek en komt binnenkort te overlijden. Heel verdrietig, vooral omdat ze nog jonge kinderen hebben. Ik hoop dat mijn gedicht hen troost kan bieden”, zegt ze.

Een goede band met de klant

Persoonlijk contact is heel belangrijk voor Marie-Louise. Ze nodigt mensen uit of gaat bij ze langs. “Laatst ben ik helemaal naar Purmerend gereden. Dat maakt me echt niet uit. Een goede band opbouwen met de klant is voor mij het allerbelangrijkst.” Ze heeft grote plannen voor de toekomst. “Op dit moment doe ik een cursus grafische vormgeving zodat ik straks nog meer machines kan gebruiken en andere soorten producten kan maken. De komende jaren wil ik graag verder uitbreiden en personeel in dienst nemen. Ik wil zoveel mogelijk mensen verblijden met mijn herdenkgeschenken en cadeau-artikelen.”

Zoek je unieke producten om iemand te herdenken? Dan ben je bij Marie-Louise aan het goede adres. Zij maakt met liefde en passie prachtige herdenkgeschenken. Bezoek vooral haar website Herdenkgeschenk.nl waar je de glazen bol urn, de ecologische urn, de liefdessloten en andere producten kunt bekijken.  

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET HERDENKGESCHENK

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje