0
Terug naar overzicht

Een geschenk voor iemand in rouw

13/12/2022
Redactie
Delen:
geschenk voor iemand in rouw

Als iemand in je naaste omgeving een dierbare verliest, is het vaak lastig om te bedenken wat je aan iemand kunt geven als steunbetuiging. Waar heeft iemand behoefte aan en wat is gepast? Vaak worden bloemen gegeven, natuurlijk is dat een mooi gebaar en kun je dat altijd geven als geschenk voor iemand in rouw. Maar soms wil je iets anders geven. Wij verzamelden de 10 mooiste ideeën. Zeker weten dat er iets tussen zit wat je geschikt vindt.

De Troostbox als geschenk voor iemand in rouw

Omdat we bij RememberMe heel vaak de vraag kregen wat nu een passend geschenk voor iemand in rouw is, zijn wij zelf aan de slag gegaan met een passend geschenk. Dat heeft geresulteerd in de Troostbox. De doos is gevuld met lieve en mooie producten en is bedoeld als hart onder de riem voor iemand die een dierbare verloren is. Er zijn drie varianten te verkrijgen, namelijk een box speciaal voor mannen, een box speciaal voor vrouwen of een voor allebei. Elke box bevat toepasselijke producten en ook een boekje met tips, mooie quotes en gedichten over rouw en verlies. Je kunt de box online bij ons bestellen en ook een mooie kaart toevoegen. De box kunnen we binnen enkele dagen laten bezorgen op het juiste adres. Lees hier alles over de Troostbox.troostbox
Afbeelding van de Troostbox

Een huishoudelijk helpende hand

Als nabestaande heb je in de dagen na het verlies te maken met heel veel emoties en ben je ook nog eens druk met het regelen van de uitvaart. Dan is er niets fijner dan thuiskomen in een schoon huis en verrast worden met een maaltijd die op je staat te wachten, in plaats van zelf de keuken in te moeten duiken. Regel met bijvoorbeeld zeven vrienden dat iedereen een dag van de week een gezonde maaltijd maakt, zodat er in de eerste week altijd een bord met lekker eten staat. Als dat niet lukt, dan is een koelkast vol met boodschappen voor een hele week ook een mooi gebaar.

Oppas voor een dag

Voor ouders met kinderen die net een dierbaar iemand zijn verloren, zou je kunnen aanbieden om de kinderen een dagje of weekend mee te nemen. Het geeft de ouders even de tijd om rustig bij te komen van het afscheid. Daarnaast zullen ook de kinderen even afleiding hebben met een leuk dagje uit.

Trek er samen op uit

Na alle drukte kan het fijn zijn voor de nabestaande om even wat afleiding te krijgen. Trek er samen op uit. Stel zelf iets voor of vraag waar diegene behoefte aan heeft. Een aantal fijne dingen om te doen zijn bijvoorbeeld, een dagje welness, een fijne boswandeling of een dag naar het strand. Het geluk zit vaak in de kleine dingen.

Een unieke vingerafdruk

Een vinger- of voetafdruk kan een mooie blijvende herinnering zijn. Als er een vingerafdruk van de overledene is dan kun je deze verwerken in bijvoorbeeld een sieraad, waardoor de nabestaanden hun dierbare altijd bij zich kunnen dragen. Een ander idee is om als familie of vriendengroep je vingerafdruk te plaatsen op bijvoorbeeld een schilderij als geschenk voor iemand in rouw. Een bijzondere manier om je medeleven te tonen.

Herinneringen

Op de dag van de uitvaart kun je een moment creëren om aan de genodigden te vragen of ze hun mooiste, leukste, dierbaarste herinnering willen opschrijven, bijvoorbeeld op papier of op een kei. Al deze herinneringen kun je op een creatieve manier bewaren, zoals aan een boom, op keien, in een pot, noem het maar op. Later kunnen de nabestaanden de herinneringen verzamelen in een album of op een andere manier.

Een herinneringsproduct

Je kunt er ook voor kiezen om samen met de nabestaande een mooi herinneringsproduct te laten maken. Je kunt bijvoorbeeld iets laten maken van de kleding van de overledene, of met de as een 'herinneringsboom' laten groeien. In dit artikel vind je 9 voorbeelden van mooie herinneringsproducten. Op die manier geef je iets blijvends aan de nabestaande.

Kunst

Wat je ook zou kunnen geven is een mooi kunstobject wat de overledene symboliseert. Denk aan een portret van de overledene of een mooi beeld voor in de tuin. Ook kun je een kunstwerk laten maken met daarin een bekende uitspraak, stopwoord of quote van de overledene.

Shining star

Het is een fijn idee dat de overledenen over ons waken en over onze schouders meekijken. Je kan tegenwoordig ook een ster vernoemen naar iemand. Zo weet je zeker dat er boven altijd iemand voor je is. Een prachtig geschenk voor iemand in rouw.

Een geschenk voor iemand in rouw op het jubileum

Zet de dag van het overlijden in je agenda een jaar later. Het is voor de nabestaanden een moeilijke dag, dan is het fijn om op die dag een aardigheidje of kaart te sturen en hen zo een lichtpuntje te geven. Zo laat je weten dat je meeleeft. Maar ook andere bijzondere dagen zijn belangrijk, denk aan een verjaardag of de feestdagen. Op die dagen is het altijd fijn voor de nabestaanden om te merken dat er mensen zijn die aan hen denken.

Neem ook eens een kijkje in onze online shop voor een geschenk voor iemand in rouw

Delen:

Reacties (5)

Reactie van alfred jansen op 6 feb. 2023 10:27
"hoewel er inderdaad hele mooie ideeen hierboven zijn genoemd die mij persoonlijk zouden aanspreken blijft het wel een persoonlijke kwestie of je zoals in het geval van alma als rouwende het ook daadwerkelijk mooi vind, wij mensen zijn allemaal hetzelfde maar ook allemaal verschillend en de ene rouwt heel anders dan de andere, omstandigheden,gevoelens,de manier waarop,interpretatie,gemoedstoestand en vele andere factoren kunnen hierbij een rol spelen wees dus niet beledigd,teleurgesteld,of boos op iemand als hij het cadeau kennelijk niet zo waardeerd als jij persoonlijk zou verwachten, je hebt het toch immers gegeven om de persoon in kwestie een hart onder de riem te steken uit een goed hart ,niet om naam als schilder te maken. in plaatrs van je onvrede erover uit te spreken zou je jezelf ook kunnen afvragen hoe je iemand dan wel kan opbeuren, je bereikt namelijk precies het tegenovergestelde wanneer die persoon in kwestie de reactie leest en daar ook nog eens schuldgevoel of verdriet over krijgt is het dat waard? hetzelfde geldt voor opbeurende opmerkingen, ïe bent nog jong" "je moet toch verder""het is al zolang geleden"äls ik iets voor je kan doen (en vervolgens niet thuis geven) ïk weet hoe je je voelt"zijn zulke voorbeelden naast talloze andere opmerkingen, hoewel ze vaak uit een goed hart komen werken ze op den duur tegenovergesteld en soms zelfs irriterend bij iemand die verdriet heeft, je zou beter kunnen zeggen ik kan me een voorstelling maken dat je verdriet hebt en ik vind het echt rot voor je maar weet dat ik er voor je ben dag en nacht als je dat wilt, (en je dan ook echt aan die belofte houdt!) soms moet iemand ook gewoon verdriet kunnen hebben want er is niet niks gebeurd. het is niet voor niks dat rouwenden dikwijls zich alleen begrepen voelen door mensen die een soortgelijke ervaring hebben meegemaakt ik ben geen wijsneus die net afgestudeerd is maar verloor mijn vrouw op 4 september 2022 op 45 jarige leeftijd na een ziektebed en een eindeloos gevecht voor het hele gezin van meer dan 8 jaar."
Reactie van mooieuitvaartkisten.nl op 21 aug. 2022 12:15
"Een geschenk dat mooi is om te geven en fijn om te ontvangen zou heel goed een troostmannetje van 'kunst en kist' kunnen zijn, Iris Popma maakt ze van draad en papiermaché en ze omarmen je met een liefdevol gebaar. En ze zijn ook nog eens betaalbaar..... "
Reactie van Myrthe op 9 nov. 2019 15:24
"Beste Alma, Misschien zat diegene daar wel helemaal niet op te wachten. Kunst is heel persoonlijk. Welke boodschap wilde je geven met dat kunstwerk? Het is het belangrijkst dat dat overkomt. Een ding is maar een ding. Respectloos is een interpretatie. Wat als jij iets krijgt voor je verjaardag en je vind het niet leuk. Wat doe je er dan mee? Moet je nagaan als iemand waar je heel veel om geeft er niet meer is. En dan heb je iets gekregen waar je niet blij mee bent en je daar steeds aan herinnert. Wil je dat dan? Geef jij om die persoon of om de etiquette?"
Reactie van Alma op 7 jun. 2019 20:58
"Wat als iemand die je ter nagedachtenis een kunstwerk cadeau geeft en dat dan verkoopt voor een prikkie? Ik wist niet wat ik hoorde. De persoon die het heeft gekocht belde mij om naar de betekenis van het beeld te vragen. De koper stond perplex bij het horen dat het een cadeau was te nagedachtenis voor zijn overleden vrouw. Ongelooflijk wat respectloos."
Reactie van Marina Cremer op 25 nov. 2018 10:57
"Mooi..... heb je ook een cadeau idee voor rouwen om een levende , hele goede vriend die door hersenletsel dusdanig is veranderd dat ik hem bijna niet meer herken in wie hij was? Het mag vanwege mijn budget niet te duur zijn."

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje