0
Terug naar overzicht

Unieke sieraden met een persoonlijke afdruk

07/11/2023
Stephanie Sequeira
Delen:
Jewel Concepts - Unieke sieraden met een persoonlijke afdruk
Advertorial

In een wereld waarin mooie momenten en herinneringen van onschatbare waarde zijn, heeft Jewel Concepts een bijzondere manier gevonden om deze te vereeuwigen. Dit vooruitstrevend bedrijf, opgericht door de gepassioneerde goudsmid Cees Janssen, heeft zich gespecialiseerd in het vervaardigen van unieke sieraden met een persoonlijke afdruk. Jewel Concepts heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande naam in de uitvaartbranche en levert hun prachtige herinneringsproducten in maar liefst 14 verschillende Europese landen. Maar wat maakt de sieraden van Jewel Concepts zo uniek? Cees vertelt het ons in geuren en kleuren!

Sieraden met een diepgaande betekenis

Het ontstaan van Jewel Concepts is een verhaal van vakmanschap, liefde voor het ambacht en de wens om betekenisvolle herinneringen om te zetten in een tastbaar product met een diepgaande betekenis. Het zaadje voor Jewel Concepts werd in 2009 geplant en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol goudsmid atelier. Cees, die al meer dan dertig jaar ervaring heeft als goudsmid, begon met de creatie van trouwringen met vingerafdrukken, waarmee je een 'stukje' van jezelf aan je geliefde kunt geven. Al snel breidde het assortiment van Jewel Concepts zich uit naar geboortegeschenken met de voetafdruk van pasgeboren baby's. Cees wilde met zijn sieraden echter ook iets betekenen voor de mensen die afscheid nemen van een dierbare en zette de stap in de uitvaartbranche.

Een persoonlijke afdruk

Wat begon met hangertjes, groeide uit tot een omvangrijk assortiment aan kwalitatieve herinneringssieraden met onder andere een persoonlijke afdruk. Jewel Concepts heeft in de loop der jaren verfijnde technieken ontwikkeld om vingerafdrukken, baby voetafdrukken en zelfs pootafdrukken van dieren in sieraden te verwerken. De sieraden worden allemaal op maat gemaakt, waardoor geen enkel sieraad hetzelfde is. Voor het maken van een goede afdruk kun je bij Jewel Concepts een speciale afdrukset bestellen. “Op het moment dat wij de afdruk binnen krijgen, beginnen wij pas aan het sieraad. Elk sieraad wordt met de hand gemaakt door professionele goudsmeden, waardoor het écht uniek en speciaal is voor de persoon die het draagt”, legt Cees uit. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een naam of datum in de achterzijde te laten graveren om het sieraad nóg meer te personaliseren. Niet geheel onbelangrijk om te vermelden is dat er een certificaat wordt meegeleverd om te waarborgen dat het gepersonaliseerde sieraad authentiek is aan de aangeleverde afdruk.

Klik op het pijltje voor meer foto's.

Veel mogelijkheden voor een unieke herinneringssieraad

Bij Jewel Concepts is vrijwel alles mogelijk. Klanten kunnen zelfs hun eigen ontwerpen indienen: “Alles kan naar wens gemaakt worden. Waar een ander zegt “dat kan niet”, denk ik graag in mogelijkheden. Als goudsmid sta ik open voor uitdagingen en ben ik voortdurend op zoek naar wat er nog meer kan.” Een mooi voorbeeld dat de innovatieve kant van het bedrijf mooi belicht is de 'Portrait Collectie', die bestaat uit gouden en zilveren ringen en hangers, waarin zij het gezichtsprofiel van jouw dierbare verwerken, eventueel in combinatie met een vingerafdruk. Met de portretring of hanger draag je degene die je mist op een bijzondere manier voor altijd dicht bij je. Cees: “Het is niet zomaar een product, het is echt iets speciaals. Achter ieder sieraad dat we maken, zit een verhaal en dat maakt het ook zo mooi. Elk sieraad draagt de liefde, verbondenheid en dierbare herinneringen met zich mee. Om op die manier als goudsmid iets te betekenen in het rouwverwerkingsproces van mensen is zeer dankbaar.”

Naast de Portrait Collectie blinken ook de bedels, de luxe collectie en de ‘Double Print Hangers’ uit. De Double Print Hanger bestaat uit twee individuele vingerafdrukken, voetafdrukken of een combinatie hiervan en symboliseert de diepe band tussen jou en je dierbare. 

Sieraden die liefde en herinneringen omarmen

Voor Cees en het team van Jewel Concepts is het vervaardigen van gepersonaliseerde herinneringssieraden meer dan alleen een beroep. Jewel Concepts gelooft in de kracht van elk sieraad om een uniek verhaal te vertellen en de herinneringen tot in de eeuwigheid te omarmen. Elk sieraad is doordrenkt met liefde, vakmanschap en betekenis, wat Jewel Concepts tot een waardevolle schat maakt voor degenen die op zoek zijn naar sieraden die een leven lang meegaan.

Wil je de herinneringen aan jouw dierbare laten vereeuwigen in een sieraad met een persoonlijke afdruk? Bezoek dan de website van Jewel Concepts en ontdek de prachtige sieraden collectie die wachten om jouw verhaal te vertellen. Voor vragen, speciale verzoeken of meer informatie over de herinneringssieraden van Jewel Concepts, kun je gerust contact met hen op te nemen.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje