Terug naar overzicht

De dood moest je ver weg houden...

20/10/2017
Redactie
Delen:
de dood moest je ver weg houden

Er wordt mij vaak gevraagd hoe ik ertoe ben gekomen om producten te gaan verkopen voor prematuur overleden kindjes en om de uitvaart van deze kleintjes te gaan begeleiden. Deze vraag is echter niet zo maar te beantwoorden.

Ik geloof namelijk niet dat toeval bestaat, maar dat bepaalde gebeurtenissen in het leven op je pad komen, dat sommige dingen zo moeten zijn, zo moeten gebeuren of misschien zelfs wel al vastliggen.

Duwtjes in een bepaalde richting

Langzaam krijg je in het leven steeds duwtjes in een bepaalde richting. Het eerste duwtje heb ik 33 jaar geleden gekregen, na eerst een gezonde dochter te hebben gehad werd ik na verloop van tijd opnieuw zwanger, helaas mocht deze zwangerschap niet uitgedragen worden, ons kindje werd te vroeg geboren en heeft maar een paar minuten geleefd.

Het tweede duwtje kwam toen ik opnieuw zwanger werd, ditmaal van een twee-eiige tweeling. Eén van onze kindjes werd ook dit keer te vroeg geboren en overleed direct, ons andere kindje is gelukkig blijven zitten in mijn buik. Hij werd na een periode van drie maanden complete bedrust voor mij (om hem te laten groeien in mijn buik), tenslotte maar 14 dagen te vroeg geboren.

Drie kinderen verloren

Nadat we 9 jaar intens van hem genoten hebben, overleed ook onze lieve en dierbare zoon. Na zijn overlijden en intens afscheid kwam bij mij steeds meer het besef naar boven dat we drie kinderen waren verloren, waarvan er twee nooit een naam hebben gehad. We hebben geen afscheid van ze kunnen nemen, niet meer met ze geknuffeld, het is alsof ze nooit bestaan hebben...

Onze overleden baby's werden meegenomen en we hebben ze nooit mogen vasthouden of ook maar terug gezien. De dood werd vroeger snel weggeschoven, je was jong en zou vast nog veel kinderen krijgen.

De dood moest je ver weg houden...

Afscheid van een kindje

Gelukkig hoeven ouders van nu die een kindje verliezen dit niet mee te maken, we zijn in de loop van de jaren goed gaan beseffen dat de keuze of en hoe afscheid te nemen van je kindje volledig aan de ouders is.

Het allerlaatste duwtje werd door het leven aan mij gegeven.

Ik bied nu ouders van (prematuur) overleden baby's met mijn uitvaartonderneming begeleiding aan bij het liefdevol afscheid nemen van hun kindje en reik hen mooie en unieke uitvaartproducten aan met onze uitvaartwebwinkel.

Ik zou graag telkens een gedeelte van mijn werk willen belichten in mijn blogs op RememberMe.nl.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje