0
Terug naar overzicht

De kracht van mooie woorden

05/07/2022
Redactie
Delen:
boeken die troost bieden

Als je te maken hebt met rouw dan zijn er verschillende dingen die je kunnen helpen. Een van de dingen waar je kracht uit kunt putten zijn mooie woorden. Het zelf produceren van teksten kan een ontzettend helende werking hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan het schrijven van een brief aan je dierbare, of misschien is dit wel de periode waarin je kunt beginnen om een dagboek bij te houden. Of wat dacht je van dichten? Bedenk daarbij dat het echt geen literair hoogstandje hoeft te worden. Als jij er maar plezier uit haalt. Door te schrijven zet je je gedachten letterlijk op papier. Een extra tip: bewaar je schrijfsels in een mooi kistje. Je kan je opgeschreven gedachten en gevoelens van weleer dan op ieder later moment teruglezen, waarna je zult zien dat er een stijgende lijn in zit.

Boeken die troost bieden; onze top 5

Een andere manier om troost te vinden in mooie woorden is het lezen van een goed boek. Het fijne hiervan is, dat je dit vanuit je eigen comfortabele fauteuil kunt doen, zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Er is echter zoveel interessant leesvoer dat je soms niet meer weet wat je precies moet lezen. Graag geven wij een vijftal suggesties voor interessante, grappige of mooie boeken, die zeker ten tijde van rouw van pas kunnen komen. Smaken verschillen, maar we weten vrijwel zeker dat er iets voor je bij zit.

1. Deepak Chopra- Het geluk in jezelf

ISBN 9789401302685 Zelfhulp-goeroe Deepak Chopra beschrijft in dit boek de zoektocht naar het geluk in jezelf. De universele vraag: ‘hoe word ik gelukkig?’ is er eentje die niet altijd een even gemakkelijk antwoord krijgt. In het boek gaat de lezer op zoek naar de diepere betekenis van geluk, een zoektocht die we vaak nastreven op een indirecte, materiële manier.

2. De kracht van kwetsbaarheid - Brene Brown

ISBN 9789400502482 In onze samenleving lijkt het vaak alsof het niet meer geaccepteerd wordt om je kwetsbaar op te stellen. Maar juist door jezelf zo nu en dan kwetsbaar op te stellen kom je verder, zo stelt Brene Brown. In kwetsbaarheid ligt volgens Brown de sleutel tot liefde, geluk en levensvreugde.

3. De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween - Jonas Jonasson

ISBN 9789044983265 Deze van oorsprong Zweedse bestseller is een ontroerend en tegelijkertijd hilarisch relaas van een krasse 100-jarige die op een dag besluit zijn bejaardenhuis te laten voor wat het is, uit het raam te klimmen en allerlei avonturen te gaan beleven. Prachtig geschreven!

4. Je mag me altijd bellen - Karin Kuiper

ISBN 9789020978216 Karin Kuiper is de weduwe van schrijver Karel Glastra van Loon, bekend van De Passievrucht. Zelf noemt Kuiper het boek ‘Een handreiking voor mensen in de rouw en de mensen om hen heen. Een boek vol herkenbare anekdotes met tips voor lotgenoten en hun naasten, die in rouwsituaties wel vaak iets willen doen, maar niet altijd weten wat.’ Een herkenbaar en tegelijkertijd ontroerend boek.

5. Wreck This Journal - Keri Smith

ISBN 9789049104948 Leer jezelf op creatieve wijze kennen met dit immens populaire dagboek. Wreck This Journal geeft je iedere dag een nieuwe opdracht die je met het boek moet uitvoeren. Gooi ermee, neem het mee onder de douche en plak het vol met dingetjes die je op straat hebt gevonden. De prikkelende opdrachten zullen geen moment gaan vervelen en halen je uit je dagelijkse sleur.

Ken jij zelf ook nog mooie boeken die troost bieden en aan dit lijstje toegevoegd kunnen worden? Laat het dan middels een reactie onder dit artikel weten. Neem ook eens een kijkje in de RememberMe webshop voor mooie boeken en gedichtenbundels.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje