0
Terug naar overzicht

'Ik vind het magisch om met mijn gedichten steun te bieden'

09/10/2017
Redactie
Delen:
mooie gedichten

Caroline Duisings levert met haar mooie gedichten alweer een tijdje een vaste bijdrage aan RememberMe.nl. Zij brengt binnenkort haar eerste dichtbundel uit. Tijd om met haar in gesprek te gaan over deze nieuwe ontwikkeling. Want wie is eigenlijk de dame achter deze prachtige gedichten en hoe is het allemaal ontstaan?

BalansDans

Caroline Duisings legt uit hoe het eigenlijk allemaal begonnen is: "Tijdens een roerige periode in mijn leven besloot ik mijn gedachten aan het papier toe te vertrouwen, in een poging om mijn zoektocht naar balans, positiviteit en een nadere definitie van geluk verder vorm te geven. Ik koos ervoor te schrijven onder de naam BalansDans, want in feite wilde ik mijn lezers meenemen in mijn zoektocht, die als het ware een dans bleek te zijn en die gekenmerkt werd door de afwisseling van perioden waarin ik het evenwicht verloor en perioden waarin ik het evenwicht ook weer terug vond. Al snel merkte ik dat veel mensen herkenning en steun uit mijn gedichten haalden. Dat was een overdonderende constatering en deze motiveerde me nog meer om ermee door te gaan. Uiteindelijk is een selectie van mijn gedichten nu dus gebundeld."

Wat ooit begon als een manier om mijn eigen gedachten  vorm te geven, is uitgegroeid tot iets waarmee ik inmiddels veel mensen heb weten te inspireren en steun en troost  heb mogen  bieden."

Taaltoveren

Uit die eerste stappen die Duisings twee jaar geleden zette is dus uiteindelijk haar gedichtenbundel Taaltoveren geboren. De bundel bevat een zestigtal gedichten van haar hand. Terwijl ze op onze website binnen de thema's rouw en verlies blijft, bevat haar gedichtenbundel ook gedichten over vriendschap en liefde, persoonlijke groei en het talrijke kleine moois dat we dagelijks tegenkomen, maar niet altijd meer bewust zien. De onderwerpen van haar gedichten zijn uiteenlopend, maar aangezien de dichteres uit het leven put zijn ze voor velen herkenbaar. "Ik verwoord mijn gedachten of observaties over thema’s die mij zelf bezighouden, of die mij raken in mijn omgeving. Ik probeer altijd een stukje positiviteit en balans te bieden. Een verandering van perspectief, omdat je blik je wereld kleurt. Wat ooit begon als een manier om mijn eigen gedachten vorm te geven, is uitgegroeid tot iets waarmee ik inmiddels veel mensen heb weten te inspireren en steun en troost heb mogen bieden. En dat vind ik magisch.”

Een selectie van de gedichten die Caroline Duisings voor RememberMe.nl schreef

De juiste snaar raken

En die bundel komt binnenkort uit. In het boekje zitten de favoriete 'balansdansjes' van zowel Duisings als de mensen die haar gedichten graag lezen, verwerkt. Met haar creativiteit en passie voor taal -vandaar de naam van de bundel, 'Taaltoveren'- wil ze de juiste snaar raken. "Ik vind het mooi om mensen te mogen ontmoeten, ontroeren en inspireren. Het is begonnen als een hobby en ik had nooit kunnen denken dat het hiertoe zou kunnen leiden. "

Bevlogen

Voor Duisings is het bundelen van haar gedichten dus een nieuwe stap in wat zij zelf haar 'uit de hand gelopen hobby' noemt. De bevlogen schrijfster is niet van plan om het hier bij te laten, en zal ook in de toekomst gedichten blijven schrijven. “Niet meer dan logisch”, zo legt ze uit. "Voor mij is het in de eerste plaats dé manier om mijn creativiteit kwijt te kunnen, om als het ware even mijn gedachten te laten gaan, naar binnen te keren en datgene wat ik voel, te verwoorden. Dat zal ik, ook in de toekomst gewoon blijven doen."

Taaltoveren wordt op 15 oktober om 15.00 uur gepresenteerd in de Dionysiuskerk in de woonplaats van Caroline Duisings, het Zuid-Limburgse Schinnen. Tijdens de feestelijke presentatie zal zij een aantal van haar gedichten voordragen. De gedichtenbundel kan ook aangeschaft worden via de website van Caroline Duisings en verschijnt onder ISBN 9789086664290.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Rita Opdebeeck op 2 nov. 2021 06:56
"Alsof het uit mneigen hart komt"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje