Terug naar overzicht

Welke muziek laat je horen tijdens de uitvaart van je baby?

26/01/2018
Redactie
Delen:
muziek voor de uitvaart van een baby

Jullie zijn in blijde verwachting en kijken reikhalzend uit naar de bevalling en dromen van het moment dat je je kindje voor het eerst ziet, in je armen mag houden en lekker kan knuffelen.

Dat moment wordt ruw verstoord, doordat een drama zich voltrekt, jullie zo innig geliefd kindje overlijdt tijdens de zwangerschap of tijdens de bevalling. Alles waar jullie over droomden is opeens weg.

Wanneer je kindje overlijdt is het verdriet bijna ondraaglijk. Het gemis, de pijn, het kerft door je ziel en het liefst zou je diep onder de dekens wegkruipen en de wereld om je heen niet meer zien. Maar in plaats daarvan moet je juist allerlei dingen gaan regelen. Het afscheid van je kindje wil je natuurlijk mooi maken, het is tenslotte het enige dat je nog kan doen.

Beslissingen moeten genomen worden, wil je een afscheid met al je familie en vrienden erbij? Of juist een klein afscheid met alleen de naaste familie? Ga je je kindje begraven of cremeren, wil je een kistje of liever een zacht uitvaartmandje, verstuur je aangepaste geboorte of rouwkaartjes en hoe gaan deze er dan uitzien?

Als je besluit om een afscheidsbijeenkomst voor je kindje te houden dan moet deze ook ingevuld worden, zijn er mensen die nog wat willen zeggen of een gedicht willen voordragen? Of willen jullie misschien muziek laten horen? Vooral muziek geeft een heel persoonlijke touch aan het afscheid, maar het kan ook voor heel veel emotie bij jullie en alle aanwezigen zorgen.

Muziek als persoonlijke touch

De keuze voor de muziek die je wil laten horen is heel erg persoonlijk. Het ene ouderpaar kiest voor muziek die iets vertelt over de zwangerschap of over de liefde die ze voelen voor hun kindje. Een ander wil vooral het gemis over laten komen in de muziek. Welke soort muziek kun je laten horen tijdens het afscheid van een baby? De muziekkeuze is vaak best wel moeilijk, om deze reden heb ik een lijstje gemaakt om de keuze voor jullie als ouders iets makkelijker te maken.

De lijst is natuurlijk alleen maar bedoeld om een idee te geven, alle ouders bepalen zelf welke muziek het best bij hen en hun kindje past. De muziek kan door jullie zelf gedownload worden of je kunt de uitvaartverzorger vragen dit voor je te doen. Ongeveer drie á vier muziekstukjes zijn mooi om te laten horen tijdens het afscheid.

Inspiratie

De volgende muzieklijst is uitgezocht samen met ouders die je voor zijn gegaan, de lijst is niet compleet, misschien vind je zelf nog andere muziek mooi.

Paul de Leeuw - Toch hoor jij er altijd bij.

Simone Kleinsma - Mijn meisje.

Trijntje Oosterhuis - Vlieg met me mee.

Jeroen van de Boom - Kleine Held

Marco Borsato - Slaap zacht.

Marco Borsato - Samen voor altijd.

Eric Clapton - Tears in Heaven.

Jan Smit - Jouw naam in de sterren.

Blof - Zo mooi.

Blof - Zo stil.

Celine Dion - Fly

Celine Dion - Beautiful boy

Elly Zuiderveld - Kindje

Gordon - Kon ik nog maar even bij je zijn.

Jewel - Twinkel twinkel kleine ster.

Karen Taylor- Precious child.

Katie Melua - Vlinders

Ageeth de Haan - Slaap zacht, kleine vlinder.

Chantal Jansen - Ga je mee naar het land van je ogen dicht.

Kabouter Plop - Slaapliedje.

Vicky Brown - Look for me in rainbow.

Hans vermeulen - Een kus en een knuffel.

Woezel en Pip - Het land van je ogen dicht.

Anouk - A star in heaven.

Het is misschien fijn om de muziek een paar keer voor de uitvaart samen thuis vast te luisteren om er zeker van te zijn dat het de juiste keuze is en om het voor jullie misschien net even minder intens binnen te laten komen bij het afscheid.

Delen:

Reacties (2)

Reactie van Loes op 1 dec. 2019 11:25
"Coby Grant Winter bear"
Reactie van Marianne Hol op 26 jan. 2018 13:40
"Kijk ook eens op https://saramare.nl voor een mooi, warm coconnetje van vilt voor je lieverd...Ook persoonlijk te maken met assecoires (samen met jou)."

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje