Terug naar overzicht

Een warme en persoonlijke uitvaart in de winter

01/12/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
uitvaart in de winter

Door de donkere en kille dagen kan een uitvaart in de winter extra zwaar zijn. Daarnaast is de winter een periode met bijzondere feestdagen waardoor het gemis van een dierbare nog meer wordt benadrukt. Door een samenloop van omstandigheden kun je je als nabestaande nog somberder voelen tijdens en rondom een uitvaart in de winter. Om toch nog een beetje warmte en licht te creëren in deze koude en zware periode, delen wij graag een aantal tips voor een persoonlijke uitvaart in de winter.

Een 'dennen-wensen-boom'

Onze eerste tip voor een uitvaart in de winter: geef een (dennen)boompje een mooi plekje tijdens de uitvaartdienst. Nabij de kist bijvoorbeeld. Dit boompje kun je gebruiken als wensenboom voor de gasten. Leg alle benodigde materialen neer, zoals stiften of pennen en kaartjes waarop de gasten een mooi berichtje kunnen schrijven. Dit kunnen ze in het dennenboompje hangen. Bekijk onderstaande foto voor inspiratie. De kaartjes kun je na de dienst eventueel in een mooi kistje of doosje, zoals de Herinner-Dingen-Doos, bewaren als aandenken.

wensenboom

Hapjes en warme drankjes

Bij een uitvaart in de winter passen natuurlijk ook warme hapjes en drankjes. Denk bijvoorbeeld aan een mok met warme chocolademelk, slagroom en marshmallows die een klein beetje troost kunnen bieden. Uiteraard mogen koffie en thee met een stuk peperkoek ook niet ontbreken. Of hield de overledene in de koude maanden van een glas glühwein? Vergeet deze dan vooral niet te serveren bij de catering op de uitvaart. Als typische ‘winter hapjes’ voor bij de warme dranken kun je denken aan kaneelbroodjes, een tulband cake met appel of een kaneel speculaas.

Een winterse uitvaart in eigen tuin

In de zomer hebben wij tips gegeven voor een uitvaart in eigen tuin. Wie zegt dat het in de winter niet mogelijk is om een winterse uitvaart in eigen tuin te organiseren? Hoewel het weer koud en onguur is, zijn er gelukkig heel veel manieren om toch voor warmte en licht te zorgen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan mooie lampjes die je op kunt hangen. En om te voorkomen dat de aanwezigen voor een lange tijd in de kou zitten, kunnen heaters een goede uitkomst bieden. Vindt de uitvaart plaats in een grote tuin, waarin er voldoende afstand van elkaar kan worden gehouden? Dan is het bijvoorbeeld een mooi idee om een veilig kampvuur te maken met de juiste benodigdheden en materialen. Dit zorgt ook meteen voor een warme en intieme sfeer.

lampjes

Een locatie met een warme uitstraling en sfeer

Voor een uitvaart in de winter bieden diverse locaties vele mogelijkheden om samen te komen voor een mooi en waardig afscheid. Kies voor een uitvaartlocatie met een warme sfeer en uitstraling, zodat de koude temperatuur van buiten helemaal wordt vergeten. Wij hebben een aantal bijzondere locaties voor een uitvaart in de winter op een rij gezet, neem vooral eens een kijkje bij:

  • WICC; een sfeervolle en huiselijke locatie met verschillende ruimtes die geschikt zijn voor het organiseren van een condoleance of uitvaart in de winter.
  • Buitenplaats Beeckestijn; de bosrijke omgeving en de prachtige tuinen maken deze locatie, samen met de stijlvolle binnenruimtes, tot een bijzondere uitvaartlocatie voor een memorabel afscheid in de winter.
  • Event Centre Vinkeveen; door de flexibele wanden kan de prachtige ballroom eenvoudig in drieën gedeeld worden. Zo kunnen zowel kleinere als grotere gezelschappen samenkomen voor een intiem afscheid – weer of geen weer.
  • Lommerrijk; als je binnenkomt in deze stijlvolle locatie, net buiten het drukke centrum van Rotterdam, ervaar je direct warme en oprechte gastvrijheid.

Tip: voor een prachtige herdenkingsbijeenkomst in de winter kun je terecht bij de Lichtfabriek in Gouda. Dit is een historische fabriek met een warme uitstraling.

Een wensballon oplaten

Het oplaten van een wensballon kan een mooi onderdeel uitmaken van een uitvaart in de winter. Houd er echter rekening mee dat het oplaten van een wensballon niet overal in Nederland is toegestaan en dat hier wat belangrijke regels aan verbonden zijn. Kies voor een uitvaart in de winter voor een volledig afbreekbare wensballon. Schrijf je wens op de ballon en laat deze opstijgen voor een bijzonder en magisch moment dat je nooit meer zult vergeten...

Winterse bloemen

Gelukkig zijn de meeste bloemen in Nederland heel het jaar door verkrijgbaar en kun je ook in de wintermaanden een bloemstuk laten samenstellen dat bij de overledene past. Daarnaast kun je de winterse bloemen ook mooi gebruiken als decoratie. De diverse zonnige kleuren van bijvoorbeeld de gerbera’s kunnen een warme toevoeging zijn aan een uitvaart in de winter.

bloemen diy

Tip: leg de bloempjes in een vaas of mason jar gevuld met water, zodat ze blijven drijven. Zo heb je unieke DIY decoratie voor op de uitvaart in de winter.

Een persoonlijke en warme uitvaart in de winter voorbereiden met RememberMe

Wij helpen je graag bij het in kaart brengen en organiseren van een uitvaart in de winter. Wij denken met je mee en geven gehoor aan al jouw wensen. Samen met onze partners zijn wij in staat om een persoonlijke en warme invulling te geven aan een uitvaart in de winter; van de bloemen, de styling & decoratie tot aan de catering en het vervoer. Wij zijn 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer 085-0475508.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje