Terug naar overzicht

Een liefdevolle boodschap van nu, voor later

09/10/2018
Redactie
Delen:
brieven voor nabestaanden
Advertorial

Wie aan Hallmark denkt, denkt vooral aan wenskaarten voor alle gelegenheden. Met Liefs voor Altijd hebben ze een bijzonder product ontwikkeld, dat een even zo bijzonder doel dient. Want heeft niet iedereen wel eens nagedacht over het nalaten van kaartjes, brieven en andere herinneringen aan nabestaanden voor als je er niet meer bent? Met de Liefs voor Altijd - doos krijg je een compleet pakket, waarmee je direct -of later- aan de slag kunt.

Het initiatief voor Liefs voor Altijd is geboren uit een inzicht zo legt Katinka Osinga van Hallmark uit. "Wij zijn er nu ongeveer een jaar mee bezig. We raakten geïnspireerd door een verhaal van een jongetje van acht die zijn vader verloor aan kanker. De vader had tijdens zijn dagen in het ziekenhuis brieven geschreven voor alle momenten in het leven van zijn zoon die hij zou gaan missen. Zo kwam het idee voor Liefs Voor Altijd tot stand. Want hoe mooi is het als je mensen kunt inspireren om iets achter te laten voor wanneer zij er zelf niet meer zijn?"

Succesvolle test

Na de ontwerpfase werd de Liefs voor Altijd doos getest. Het streven was om vijfhonderd mensen te vinden die samen met ons de doos wilden optimaliseren. “We plaatsten een oproep en wat volgde was een overweldigend aantal reacties. Binnen tweeënhalve week ontvingen we er meer dan tweeduizend reacties op, vanuit allerlei leeftijdscategorieën en doelgroepen. Dat liet zien dat Liefs voor Altijd mensen raakt.”

In het filmpje vertelt een dochter hoe belangrijk de brief van haar overleden moeder voor haar is

Gelegenheid voor ieder moment

Hallmark staat bekend om zijn originele kaartjes die mensen inspireren om zich naar elkaar te uiten. Liefs voor Altijd past daar goed bij. Het gaat om het overbrengen van emoties en hoe je het mensen makkelijker kunt maken om dat te doen, zo legt Osinga uit. "Het gaat om alle momenten die bij het leven horen, de mooie, maar ook de moeilijkere momenten. Voor het doorgeven van herinneringen voor het moment dat je er niet meer bent, maar ook als een mooie manier om herinneringen niet verloren te laten gaan en ze daarom nu al vast te leggen. Je kan er meteen mee beginnen, of je bewaart de doos voor een later moment. Het belangrijkst is dat hij daar is, wanneer je het zelf nodig hebt en wanneer jij daar klaar voor bent.”

Zo ziet Liefs voor Altijd eruit (klik op de pijltjes)

 

Het is voor veel mensen een mooi idee dat er nog een vorm van contact overblijft, zelfs na het overlijden

"Liefde is wat het leven de moeite waard maakt. En wat er ook gebeurt, je wilt dat je kinderen, je partner, familie of vrienden zich dat altijd blijven herinneren. Door je gevoelens voor hen op te schrijven en door te geven. Voor al die momenten waar je zo graag bij wilt zijn.”

Voor Osinga en haar collega's bij Hallmark was het ontwikkelen van Liefs voor Altijd een bijzonder proces: "We waren erg onder de indruk van de persoonlijke verhalen die mensen met ons deelden. Het is dan ook een concept waar we heel erg in geloven. En de testfase wees uit dat er behoefte is aan een dergelijk product. Hopelijk biedt het inspiratie om hier mee aan de slag te gaan. Nu of later, dat maakt niet uit. Wanneer Liefs voor Altijd er is, kan het moment van schrijven zelf gekozen worden." 

Nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere product? Liefs voor altijd is een stijlvolle doos met briefpapier, enveloppen, sluitzegels en een inspiratieboekje. In het inspiratieboekje staan allerlei tips hoe je inhoud kunt geven aan de brieven. De doos is inmiddels online te koop via een aantal winkels en kost 29,95. Voor 10,95 kan er een aanvullend pakket gekocht worden waarmee meer schrijfmateriaal gekocht kan worden. Klik hier voor meer informatie of om de doos te bestellen. 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje