0
Terug naar overzicht

Creatieve rouwkaarten: originele ideeën

17/08/2021
Redactie
Delen:
Creatieve rouwkaarten

Waar rouwdrukwerk ‘vroeger’ redelijk traditioneel was, gekenmerkt door basic kleuren en materialen, is er tegenwoordig gelukkig heel veel meer mogelijk. Want hoe mooi is het om iemand zijn of haar unieke eigenschappen als een rode draad door de uitvaart terug te laten komen? Drukwerk is de eerste stap in dit proces. Hoe je die basic exemplaren gemakkelijk omtovert tot creatieve rouwkaarten? Hieronder volgen een paar ideeën.

Rouwkaart met kleur

Een mogelijkheid is om de kleur van de kaart af te stemmen op de persoon in kwestie. Is er bijvoorbeeld een bepaalde kleur die perfect past bij zijn of haar persoonlijkheid? Dan kun je deze teint terug laten komen op de rouwkaart. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de hele achtergrond van jouw creatieve rouwkaarten in een bepaalde kleur op te maken, maar het is ook een idee om bijvoorbeeld de letters, een randje of een bepaald figuur in de gekozen kleur te doen. Ook mogelijk: het gebruik van gekleurde enveloppen.

Creatieve rouwkaarten met een printje

Je kunt er ook voor kiezen om te werken met bepaalde printjes. Denk bijvoorbeeld aan een kaart bedrukt met hartjes. Of een item bedrukt met het logo van de sportclub waar de persoon in kwestie altijd zo graag kwam. Of wat dacht je van een kaart met streepjespatronen? Ook een idee is om verschillende patronen te combineren. De patronen kun je vervolgens ook weer op laten maken in een mooie kleur naar keuze.

Werk vanuit een thema

Tegenwoordig worden ook uitvaarten georganiseerd in een bepaald thema. Als we het hebben over thema’s, dan kun je bijvoorbeeld denken aan een bourgondisch, ecologisch of kleurenthema. Was hij of zij bijvoorbeeld dol op dieren? Dan kun je er voor kiezen om dit als hoofdelement te gebruiken in de uitvaart… startend bij de rouwkaart. Door een bepaald element door te voeren in alle aspecten van de uitvaart, creëer je een mooi en kloppend geheel. 

Creatief met foto’s

Wat betreft foto’s kun je heel veel creatieve kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld de foto op een mooie manier laten uitsnijden voor een bijzonder effect of een fotocollage maken waarmee je de hele voorkant vult. Overigens is het niet erg als je zelf niet in het bezit bent van dergelijke creatieve genen. Verschillende bedrijven in rouwkaarten kunnen je altijd helpen in het ontwerpproces bij creatieve rouwkaarten als deze en laten zien wat er mogelijk is met foto’s.

Rouwkaarten met een goud randje

Tegenwoordig is het ook goed mogelijk om een kaart te laten drukken met gouden folie bewerking. De gouden folie bewerking kun je zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de rouwkaart laten toepassen door de drukker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de naam van je dierbare in goudfolie of kleine details, zoals hartjes en sterretjes met een mooi goud randje. Deze bijzondere nieuwe mogelijkheid geeft de creatieve rouwkaart een luxe en warme uitstraling.

Gebruik ‘speciaal’ materiaal

Wist je dat je voor de rouwkaart vaak kunt kiezen uit verschillende materialen? Zo is het bijvoorbeeld een mooi idee om bij een ecologische uitvaart te kiezen voor een rouwkaart van gerecycled papier en/of karton. En wat dacht je van een rouwkaart van ongebleekt papier? Ook heb je bepaalde papiersoorten met een parelmoerglans of juist varianten met een matte afwerking. 

Een unieke vorm

Ook wat betreft de vorm kun je verschillende kanten op. Een rouwkaart hoeft echt niet altijd vierkant of rechthoekig te zijn. Zo zou je ook kunnen kiezen voor een ronde variant of voor een hartjesuitsnede. Over creatieve rouwkaarten gesproken! Overigens zijn dit wel vaak ‘speciale verzoekjes’. Wil je een bijzondere vorm? Benader dan eens een aantal verschillende leveranciers en vraag aan hen wat de mogelijkheden zijn; op deze manier kun je ook gelijk de prijzen vergelijken.

Zelf je creatieve rouwkaarten ontwerpen...

Wist je overigens dat er ook websites bestaan waar je jouw eigen rouwkaart van A tot Z kunt personaliseren? Dit doe je met behulp van een zogeheten ‘ontwerptool’. Gauw aan de slag dus.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Geralda ter Haar op 14 sep. 2017 14:20
"Interessant dat jullie zoveel informatie geven. De ontwerptool op deze websites kon ik zo niet vinden, maar na het zoeken vond ik de website mycardsrouwkaarten.nl. Daar is het gelukt om de kaart voor mijn moeder te maken zoals ik wilde."

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje