0
Terug naar overzicht

Gezonde hapjes voor na de uitvaart

13/01/2016
Redactie
Delen:
gezonde hapjes voor na de uitvaart

Dat je niet per definitie voor cake en koffie hoeft te gaan, zag je al in het artikel 'picknick na je uitvaart' en 'een tafel met zoete lekkernijen op je uitvaart'. Ga je liever op de gezonde toer? Denk dan eens na over gezonde hapjes voor na de uitvaart. Er kunnen verschillende redenen zijn dat je liever voor gezonde hapjes voor na de uitvaart gaat. Misschien is dit een wens van de persoon in kwestie, of wellicht weet je dat een groot deel van de genodigden er een gezonde levensstijl op nahoudt. Wij schotelen je een goede dosis inspiratie voor. Je kunt deze hapjes zelf maken, maar je kunt ook familie en vrienden vragen je te helpen of het overlaten aan bijvoorbeeld een cateraar.

1. Verse groenten met gezonde dip

In het kader van ´simpel, gezond en lekker´: groenten met een dipsausje. Tip: ga voor kleine groenten, zoals cherrytomaatjes, reepjes komkommer, kleine worteltjes en radijsjes. Natuurlijk snappen we het dat je geen energie hebt om uren te steken in een een sausje; je hoofd staat immers wel ergens anders naar. Koop deze daarom kant en klaar (denk aan hummus), of meng wat Griekse yoghurt met tuinkruiden.

2. Zelf gemaakte banaankokoscake

Wie zegt dat cake ongezond is? Met de juiste ingrediënten tover jij die mega suikerbom om tot een diet proof snack voor na de uitvaart. Wij vonden een verantwoord en makkelijk recept op de website van voedzaamensnel.nl. Hier vind je ook meteen alle ingrediënten die je op jouw boodschappenlijstje moet zetten.

3. Geen schaaltjes chips, maar bakjes met gedroogde vruchten

Schaaltjes chips staan hoog op de snacklijst van menig Nederlander, maar zijn misschien minder gepast als je voor gezond gaat. Een mooi alternatief: zet schaaltjes met gedroogde vruchten neer. Het is niet alleen een gezonde variant, het staat ook nog eens lekker fris. Favorieten van de redactie? Gedroogde abrikoosjes, dadels en rozijnen.

4. Sushi

De combinatie van rijst en vis. Ook deze Japanse lekkernijen kun je zelf maken. Geen puf voor? Snappen we helemaal. Overleg dan met een cateraar wat de mogelijkheden zijn. Tip: ga voor een casual effect en serveer ze op houten platen of ga voor chique en presenteer ze op hoge plateaus.

5. Notenfestijn

In noten zitten misschien relatief veel calorieën, ze zijn echter wel gezond en geven snel een vol gevoel. Serveer ze in mooie bakjes die passen bij de styling van de setting of ga voor kleine, bakjes die per persoon gepakt kunnen worden.

6. Vijgensnacks als gezonde hapjes voor na de uitvaart

De gezondheidsfreaks onder ons weten dat vijgen enorme goeddoeners voor het lichaam zijn. Onze tip: serveer ze met ham en druiven op mooie, lange schalen.

7. (Mini)wraps

Wraps zijn eigenlijk altijd goed. Dit omdat je deze 'pannenkoekjes' kunt vullen met vrijwel alle mogelijke ingrediënten. Ga voor een combinatie van vegetarische en non-vegetarische wraps en maak er miniwraps van of laat de gasten hun wraps zelf vullen bij een lopend buffet.

8. Salamicreaties

Goed voor de gast en je portemonnee: creaties van salami. Met een simpel cherrytomaatje en een toastje tover je dit simpele stukje vlees om tot een kleurrijk hapje. Let op: ga wel even na of er tussen de gasten vegetariërs zitten, voordat je de tafel vult met deze vleesgerechtjes! Voor welke gezonde hapjes voor na de uitvaart zou jij gaan? Of heb je zelf nog creatieve ideeën? Voel je niet bezwaard om dit met ons te delen. Inspiratie hebben we nooit genoeg! Bekijk voor meer inspiratie ook een ons Pinterest bord met leuke catering ideeën.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje