0
Terug naar overzicht

Serveer originele drankjes op de uitvaart

11/05/2021
Redactie
Delen:
Originele drankjes op de uitvaart

Als je het afscheid persoonlijk in wilt vullen, kan het een idee zijn om iets origineels qua catering te doen. Bijvoorbeeld door bijzondere hapjes te serveren. Maar je kan ook overwegen om hiernaast originele drankjes op de uitvaart te serveren. Bij een zoete lekkernij past bijvoorbeeld een heerlijke kop thee in diverse smaken. Bij hartige hapjes kan een mooie wijn of koud biertje goed smaken. Wellicht had de overledene wel een lievelingsdrankje wat je kunt serveren. Dat maakt het meteen meer persoonlijk.

Koffie

We hebben het onderwerp koffie op de uitvaart al eerder behandeld, omdat hier veel in mogelijk is. Zo kun je een barista inhuren voor een kopje koffie met kunst. Je kan ook bij de locatie navragen welke mogelijkheden ze hebben met betrekking tot de koffie. Wil je liever niet alleen zwarte koffie? Vraag dan of ze bijvoorbeeld ook cappuccino serveren.

Thee

Er zullen zeker genodigden aanwezig zijn die de voorkeur geven aan een kopje thee. Vaak moeten ze het helaas maar met één smaak doen als Rooibos of gewone zwarte thee. Vraag aan de locatie of ze meerdere smaken kunnen inslaan. De gasten zullen blij verrast in de theedoos kijken.

Warme chocolademelk

Met slagroom, laten we dat eerst uitspreken. Een kop warme choco biedt troost en kan op een uitvaart in de winter een fijne toevoeging zijn. Creëer een tafel vol met warme originele drankjes op de uitvaart en zet er ook kaneel en marshmallows bij, het geeft een winterse, warme sfeer.

Sappen & limonade

Jus d'orange uit een pak of fles wordt overal wel geserveerd, maar een verse jus smaakt toch altijd beter. De laatste jaren zien we steeds vaker dat er gezonde sappen en limonades van vers fruit worden geserveerd. Als je deze serveert in mooie glazen kannen ziet het er ook nog eens mooi uit.

Wijn

Wijn is er in heel veel soorten en smaken. Het staat net iets chiquer als je de gasten een goede wijn voorzet in plaats van de reguliere huiswijn. Een afscheid is een heel bijzonder moment dus waarom hier geen goede wijn schenken?

Bier

Wellicht was de persoon in kwestie wel een echte bierdrinker en dol op allerlei verschillende soorten biertjes. Je zou dit thema kunnen laten terug keren tijdens de uitvaart door op de tafels verschillende soorten biertjes en glazen neer te zetten. Dat geeft ook meteen een bepaalde sfeer en uitstraling.

Champagne

Het klinkt misschien wat vreemd om te proosten op iemand die overleden is. Maar je kan het ook anders bekijken. Je kan bijvoorbeeld proosten op een mooi leven wat iemand heeft geleefd of op het feit dat iemand in jouw leven mocht zijn. Het is een moment waarbij je weer stilstaat bij de overledene en er mooie woorden gesproken kunnen worden.

Cocktails

We snappen dat hier de ogen misschien bij gaan rollen. Cocktails... is dat niet wat te feestelijk?  Maar wat vind je van idee om iedereen na de afscheidsceremonie bij het samenkomen één cocktail aan te bieden? Bijvoorbeeld die ene favoriete cocktail van de overledene, waarbij er een kleine glimlach op de gezichten van de gasten verschijnt. Dit kan het net even wat persoonlijker maken.

Delen:

Reacties (2)

Reactie van Martha op 13 mei 2021 16:57
"Zeer gewenst, koffie en een plakje cake hoeft niet meer."
Reactie van Dhyana Rusland op 13 jan. 2020 01:17
"Geweldig dat dit er is . Wat een grandioos idee. Ik zal zeker gebruik van willen maken. Mijn complimenten"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje