Terug naar overzicht

Een stijlvol afscheid op een toplocatie

17/03/2016
Redactie
Delen:
Een vorstelijk afscheid op een toplocatie

- ADVERTORIAL - We kunnen ons zo voorstellen dat je voor de uitvaart qua locatie iets anders in gedachten hebt dan een uitvaartcentrum. Ben je op zoek naar een bijzondere locatie waar je in alle rust en op een warme manier afscheid kunt nemen? Dan is een kasteel wellicht een goed idee. Misschien denk je bij een kasteel aan feestelijke aangelegenheden, maar je kan er ook heel goed een afscheid organiseren. Omgeven door de natuur is een kasteel bij uitstek een schitterende locatie die rust en sereniteit uitstraalt. Het biedt goede mogelijkheden voor een waardig afscheid.

Kasteel de Hooge Vuursche: een unieke uitvaartlocatie

Het is een parel die verscholen ligt tussen de uitgestrekte bossen van Hilversum en Baarn; Kasteel de Hooge Vuursche. Wij mochten deze locatie onder de loep nemen en kregen het ene idee na het andere. Dit unieke kasteel heeft alle mogelijkheden voor een persoonlijk en mooi afscheid. We spraken met Rozella Klaver van Event Company, het bedrijf dat het kasteel in bezit heeft.

Eerst even wat achtergrondinformatie...

We vroegen haar eerst naar de historie van dit karakteristieke kasteel. Rozella neemt ons terug naar 1912 toen het kasteel voor het eerst werd gebruikt als woonhuis. De bouw van het kasteel gebeurde in opdracht van de koopvaardijofficier Johannes Adrianus van den Bosch en zijn echtgenote Baronesse van Hardenbroek. Elementen uit de zeevaart zijn ook terug te zien in de rijke decoratie van het kasteel, uitgevoerd door de beste Nederlandse kunstenaars uit die tijd. Andere bijzondere wetenswaardigheden uit de geschiedenis van het kasteel zijn bijvoorbeeld uit de Tweede Wereldoorlog, waarbij het Kasteel vele gasten van het Koninklijk Huis op Paleis Soestdijk onderbracht. En wist je dat Freddy Heineken het kasteel heeft gekocht in 1975 als 'safehouse'? Event Company werd uiteindelijk in 2006 de eigenaar van deze prachtige locatie.

Een eigentijdse uitvaart; Kasteel de Hooge Vuursche staat graag voor je klaar om een waardig afscheid te verzorgen.

Diverse mogelijkheden in het kasteel

Kasteel De Hooge Vuursche beschikt over verschillende zalen die ingericht kunnen worden voor vele gelegenheden, zo vertelt Rozella ons. "We hebben een mooie centrale Hall, de stijlvolle Parkzaal en de Fonteinzaal. Daarnaast hebben we ook nog 19 kasteelkamers met een indrukwekkend uitzicht over het landgoed. Hierin kun je overnachten, maar je kan ze ook huren voor een speciale bijeenkomst." Gasten voor de uitvaart die niet uit de buurt komen kunnen hier dus een nachtje blijven slapen. We kunnen ons voorstellen dat dit een fijne optie is voor mensen die van ver komen. Het team van Event Company is destijds aan de slag gegaan met de renovatie en had een mooi doel voor ogen: om welke gelegenheid het ook gaat, het verblijf op Kasteel de Hooge Vuursche moet een onvergetelijke dag worden. Een doel dat wij ook voor het afscheid erg belangrijk vinden!

Kasteel de Hooge Vuursche

Afscheid nemen, daar is tijd voor nodig

Een mooi voordeel van een bijzondere locatie als Kasteel de Hooge Vuursche is dat je omgeven bent door rust en ruimte. "Zodra je het kasteel als locatie reserveert, zorgen wij ervoor dat je in alle rust gasten kan ontvangen, elkaar steun kan geven en condoleren", verzekert Rozella ons. "De andere gasten op het kasteel zullen de condoleance niet storen." Dat vinden wij van de redactie een heel groot pluspunt! Met jouw gasten kun je zo op intieme wijze afscheid nemen van een dierbare.

Alleen de condoleance of het gehele afscheid; alles is mogelijk

Je kunt er voor kiezen om Kasteel de Hooge Vuursche alleen te gebruiken als plek om na de uitvaart samen te komen en na te praten. Maar weet ook dat de gehele afscheidsceremonie gewoon op het kasteel gehouden kan worden. Het kasteel beschikt over voldoende ruimtes met vele mogelijkheden. Zo kan de ceremonie en het afscheid nemen van de overledene plaatsvinden in de Parkzaal en een andere zaal kan gebruikt worden om na te praten. Ook is er bijvoorbeeld een aparte ruimte voor het gezin. En niet geheel onbelangrijk, er is voor iedereen voldoende parkeergelegenheid.

Culinaire versnaperingen

In alle rust wil je natuurlijk ook nog even samenkomen met een hapje en drankje. De eigen keukenbrigade van het landgoed verzorgt met liefde en passie alle culinaire versnaperingen. Je kunt natuurlijk een intiem diner hebben op dit mooie kasteel, wat ook helemaal in het plaatje past van een persoonlijk afscheid. Of denk bij de invulling van de catering out of the box. Wij zien het wel voor ons om op de buitenplaats van het kasteel een picknicksetting te creëren of de barbecue neer te zetten. Zo kun je met de gasten napraten onder het genot van een hapje en een drankje en met een prachtige kasteeltuin als decor. Of wat dacht je van een brunch of high tea in een van de prachtige zalen? Bij Kasteel de Hooge Vuursche kan het allemaal... Een ding weten wij zeker; als je daar het afscheid organiseert, wordt het een eigentijds afscheid.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Event Company: Kasteel de Hooge Vuursche.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje