Terug naar overzicht

Online herdenkingsvideo: persoonlijk en gebruiksvriendelijk

12/05/2021
Stephanie Sequeira
Delen:
prodiz memoria
Advertorial

Het maken van een mooie presentatie over de levensloop van een overleden dierbare kan erg waardevol zijn. Niet alleen voor de uitvaartdienst, maar ook als aandenken voor later. Met programma's als PowerPoint kun je al ver komen met het maken van een presentatie voor de uitvaart, maar het neemt vaak veel tijd in beslag. Wij spotten een bedrijf dat hier een oplossing voor heeft gevonden: Prodiz Memoria. Met hun veelzijdige en gebruiksvriendelijke systeem kun je online een geheel gepersonaliseerde videopresentatie maken. Wij hebben Peter Berg en Shravan Sewkaransing van Prodiz Memoria uitgenodigd om ons wat meer te vertellen over dit unieke systeem.

Toegankelijk

Het verzamelen van digitaal beeldmateriaal voor de uitvaart blijkt vaak toch lastiger te zijn dan gedacht. Dit was dan ook één van de redenen voor Prodiz Memoria om hier toegankelijke software voor te ontwikkelen. Peter: "Er kwam een wat oudere meneer bij ons binnen met een disc met foto’s erop. Hij vertelde ons hoeveel tijd hij kwijt was aan het maken van een herdenkingsvideo voor de uitvaartdienst en wat hij op het laatste moment nog aan foto's had ontvangen. We hebben deze meneer geholpen en bedachten ons toen dat we alles al in huis hebben om dit proces makkelijker te maken." Het bedrijf is namelijk al meer dan 12 jaar software ontwikkelaar met betrekking tot narrowcasting.

Vanaf je smartphone kun je gemakkelijk foto's en video's uploaden. Zelfs het inscannen van foto’s wordt overbodig. Het beeldmateriaal verschijnt automatisch in de media bibliotheek van Prodiz Memoria en kan meteen worden bewerkt en toegevoegd aan de presentatie.

Gebruiksvriendelijk

Het maken van een presentatie voor de uitvaartdienst kan veel tijd in beslag nemen. Met Prodiz Memoria kun je zonder zorgen en technische kennis snel een persoonlijk eerbetoon maken dat recht doet aan hoe de overledene was. Je kunt het eindresultaat moeiteloos exporteren als een MP4 bestand die vervolgens toepasbaar is in PowerPoint of andere output vormen. De gemaakte video kan eenvoudig op een USB-stick worden gezet, digitaal verzonden worden of als herinnering geplaatst worden op de Memoria Videokaart. Het team van Prodiz Memoria heeft alle pijnpunten van bestaande software voor het maken van presentaties geanalyseerd en deze vervolgens vereenvoudigd in de nieuwe software met als doel een mooie herdenkingsvideo te kunnen maken. Peter: "Wij hebben ons altijd gefocust op de gebruiksvriendelijkheid van de software voor de consument en uitvaartbegeleider. Het gaat erom dat het voor iedereen toegankelijk is en dat het een goed en mooi resultaat oplevert."

 

Het gaat erom dat het voor iedereen toegankelijk is en dat het een goed en mooi resultaat oplevert.

De regie in handen nemen

De uitvaartbegeleider kan op eenvoudige wijze presentaties genereren, maar kan ook accounts aanmaken voor nabestaanden die zelf de presentatie willen maken. "Mensen willen steeds meer de regie zelf in handen nemen", stelt Peter. Een mooie videopresentatie tijdens de uitvaart is een persoonlijk eerbetoon aan de overledene. Omdat het zo persoonlijk is, kan het fijn zijn om zelf de regie in handen te nemen. Dit is echter niet altijd even makkelijk. En daarom is het erg fijn dat je met Prodiz Memoria op een ongecompliceerde manier zelf aan de slag kunt gaan en de complete uitvaartdienst kunt voorzien van beeld, tekst en geluid. Je bepaalt zelf welk beeldmateriaal, welke muziek of andere waardevolle herinningen je tijdens de uitvaart wilt laten zien. De video's, foto's en muziek worden online verzameld in 'Mijn memoria'. Je kunt het materiaal naar wens bewerken en bijsnijden, zodat alles goed op elkaar aansluit. 

Prodiz Memoria biedt diverse themabeelden aan zoals mooie achtergronden en kaders voor in de presentatie. Maar het is ook mogelijk om op aanvraag een persoonlijke videoachtergrond te laten maken. Bijvoorbeeld met beeldmateriaal (video’s of foto’s) van de omgeving waar de overledene een speciale band mee had. 

De family portal

Shravan neemt ons stap voor stap mee door het proces van het maken van een videopresentatie met Prodiz Memoria. Er zijn twee versies te kiezen in de applicatie: een eenvoudige versie waarmee je één achtergrond kunt uitkiezen uit de mediabibliotheek of een eigen achtergrond voor de hele video. Ook is er een uitgebreide versie met diverse templates en extra mogelijkheden. Hij vertelt ons ook wat meer over de family portal waarin familie en vrienden hun herinneringen aan de overledene kunnen delen. Shravan: "In de family portal kunnen familie en vrienden foto's, video's en muziek uploaden. De portal is natuurlijk geheel afgeschermd en alleen zichtbaar voor diegene met het account. Anderen krijgen slechts toegang tot de mediaportal zodra jij de unieke link in de Memoria met hen deelt."

Terwijl Shravan de stappen met ons doorloopt merken wij al snel op hoe vlot en gemakkelijk het gaat. Er is erg veel mogelijk en je kunt de herdenkingsvideo voor de uitvaartdienst geheel naar wens personaliseren. Daarnaast is het altijd de vraag of de kwaliteit van de foto's wel goed genoeg is voor in de video. Daar heeft het team van Prodiz Memoria ook aan gedacht! De foto’s worden namelijk automatisch zo optimaal mogelijk geüpload. 

De Memoria Videokaart

De videopresentatie wil je na de uitvaart wellicht graag bewaren als aandenken. Dit kan natuurlijk op een USB-stick, maar die kun je al snel verliezen. Met de Memoria Videokaart van Prodiz Memoria heb je een unieke tastbare herinnering voor altijd. De herinneringen komen bij het openen van de kaart als het ware tot leven. Peter: "De Memoria Videokaart is een digitale kaart waarin de gemaakte video wordt afgespeeld mét geluid. Ook is deze te bedrukken met een mooie tekst of foto. En zo heb je een blijvende herinnering die je als een fotolijstje ergens kunt neerzetten."

Bekijk in onderstaande video hoe de Memoria Videokaart eruit ziet:

Voor meer informatie over de herdenkingsvideo voor de uitvaartdienst, de Memoria Videokaart en de prijzen kun je de website bezoeken of contact opnemen met Prodiz Memoria.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje