Terug naar overzicht

Een begrafenisonderneming met heel veel pluspunten...

18/10/2022
Redactie
Delen:
Rebel's begrafenisonderneming
Advertorial

De ecologische en duurzame uitvaart is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. De praktijk leert ons dat mensen zich steeds meer gaan bekommeren om de natuur... En dat mag ook wel: want willen we niet allemaal de wereld zo lang mogelijk mooi houden? Dat dachten wij ook!

Rebel's Begrafenisonderneming zet zich 100% in voor een groene uitvaart

Wij spraken met een uitvaartondernemer die een duurzaam afscheid -net als wij- support. Maak kennis met Rebel's Begrafenisonderneming: een bedrijf dat zich honderd procent inzet om een groene uitvaart mogelijk te maken en op dit gebied ook samenwerkt met verschillende andere 'groene' bedrijven. Met deze gedachte zit dit bedrijf ook aangesloten bij GreenLeave. Dit is een initiatief waarbij verschillende bedrijven uit de uitvaartbranche aangesloten zitten, die samen de 'groene handjes bundelen'.

We bieden kisten en alternatieven aan waarvan we zeker weten dat ze ook echt duurzaam zijn. Hoe we dit weten? Doordat wij zelf, maar ook experts dit onderzocht hebben.

Echt duurzaam... zonder twijfel!

Rebel's Begrafenisonderneming handelt volgens het 'groene' principe. Je hoeft dus niet bang te zijn dat hetgeen dat ze je aanbieden -bijvoorbeeld een bepaalde kist- niet aan de duurzame normen voldoet. Zoals Mijndert Rebel, de eigenaar van het bedrijf, zelf zegt: "We bieden kisten en alternatieven aan waarvan we zeker weten dat ze ook echt duurzaam zijn. Hoe we dit weten? Doordat wij zelf, maar ook experts dit onderzocht hebben." Bij Rebel's laten ze namelijk de producten doorrekenen door Stichting Natuur en Milieu, één van de grootste experts op het gebied van duurzaam handelen.

Geef je verdriet de ruimte

Als er net een dierbare is overleden, kan het heel erg moeilijk zijn om de focus te leggen op alles dat geregeld moet worden. Je moet zorgen dat alles op tijd op de locatie is bijvoorbeeld, of het regelen van al die rouwkaarten en -bedankjes. Je zit immers in de eerste fase van rouw en ook je verdriet moet een plekje kunnen krijgen. Rebel's Begrafenisonderneming gaat samen met jou rond de tafel zitten en zorgt ervoor dat alles naar jouw wensen geregeld gaat worden.... Met als hele fijne bijkomstigheid dat ze ook nog eens duurzaam ondernemen natuurlijk.

12 redenen om 'ja' te zeggen...

Naast het regelen van alles dat bij de organisatie van een uitvaart komt kijken, kun je er dus ook nog eens ecologisch verantwoorde producten krijgen. En zeg nou zelf: hoe fijn is het als je (bijna) alles bij één bedrijf kunt regelen? Bekijk ook eens onderstaande pluspunten van Rebel's Begrafenisonderneming...

 1. Dit bedrijf heeft meer dan 200 jaar ervaring in het verzorgen van uitvaarten. Dan hebben we het over begrafenissen én crematies.
 2. Je hebt altijd begeleiding van één persoon. Van het eerste contactmoment tot de momenten na de uitvaart. Ze willen het zo persoonlijk mogelijk houden. 
 3. Ze worden beoordeeld met een gemiddelde van een 9,6
 4. Het is een familiebedrijf. Dat wil zeggen: een klein en hecht team
 5. Ze zijn transparant in de kosten en zorgen ervoor dat je financieel gezien niet voor gekke en onverwachte verrassingen komt te staan (lees: je ontvangt o.a. altijd een gespecificeerde begroting)
 6. Over kosten gesproken: ze berekenen de kosten van andere partijen één op één door, wat inhoudt dat jij niet extra hoeft te betalen
 7. Ze houden niet van 'standaard' en denken graag 'out of the box'... Samen met jou natuurlijk
 8. Ze begrijpen het dat je een bomvolle agenda hebt en zijn flexibel
 9. Ook fijn: ze zijn niet afhankelijk van andere partijen, omdat ze alle expertises in eigen beheer hebben. Van de rouwauto tot uitvaartcentra
 10. Ze zijn altijd bereikbaar... Ook in de nacht. Indien gewenst zijn ze bij de melding van overlijden al binnen vijfenveertig minuten aanwezig
 11. Ze kunnen alle uitvaartverzekeringen afhandelen voor je
 12. Niet onbelangrijk: ze zijn in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg, aangesloten bij de Ombudsman Uitvaartwezen en lid van BGNU en Requiem (en GreenLeave natuurlijk!)

Samen maken we het afscheid & de wereld een beetje mooier

We kunnen nog lang doorpraten over Rebel's Begrafenisonderneming, maar wat ons betreft spreken de bovenstaande feiten voor zich. Hoe mooi is het als je met een afscheid niet alleen denkt aan de overleden persoon, maar ook aan de natuur? Door met zijn allen een beetje stil te staan bij onze omgeving en de gezondheid hiervan, maken we de wereld een heel klein stukje mooier... En dat is eigenlijk best wel een mooi principe, toch?

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET REBEL'S BEGRAFENISONDERNEMING

Delen:

Reacties (2)

Reactie van Britt - RememberMe.nl op 25 mei 2016 18:53
"Hoi Boukje, De rouwbus is zeker een mooi alternatief voor 'normaal' rouwvervoer! Wij zijn er helemaal voor om een steentje bij te dragen aan de natuur. Er is kort geleden nog een artikel op RememberMe.nl verschenen, waarin we een aantal suggesties voorleggen wat betreft milieuvriendelijk rouwvervoer. Wellicht dat je daar even naar kunt kijken? Hierbij het artikel: <a href="http://www.rememberme.nl/milieuvriendelijk-rouwvervoer/" target="_blank" rel="nofollow">rememberme.nl/milieuvriendelijk-rouwvervoer</a> Fijne avond en warme groet, Britt - RememberMe.nl"
Reactie van Boukje Canaan op 25 mei 2016 18:26
"Hoor graag wanneer er een rouwauto komt die 'groen' is. De rouwbus is een mooi alternatief voor vervoer van gezelschap ipv een rouwstoet. Wordt deze goed ingezet? Ben benieuwd. Groet, Boukje"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje