Terug naar overzicht

Matrice Uitvaartbegeleiding

Klanten
beoordeling
10,0

Matrice Uitvaartbegeleiding is sinds 1996 een onderneming waar vrouwen werken die enthousiast en creatief zijn. Die jouw uitvaartwensen volgen maar je ook graag op ideeën brengen. Ze vragen welke sfeer je voor ogen hebt bij de uitvaart, zodat ideeën en keuzes daarbij passen. Eigenlijk is dat ’t belangrijkst, dat het klopt. Of het nou sober, uitbundig, groots of intiem is. Matrice werkt met je samen.

Wat verhalen uit de praktijk:

Welke sfeer?
De nabestaanden vertelden aan onze uitvaartbegeleidster: ‘Het wordt de aula van het crematorium en deze drie muziekstukken’. Ze vertelden over het leven van hun dochter, een vrouw die van mooie dingen én muziek hield. De uitvaartbegeleidster vroeg wat ze, zo’n week na de uitvaart, zouden willen vertellen aan vrienden die er niet bij konden zijn. De verhalen kwamen los: ‘Dat het bruisend was, kleurrijk en mooi. Maar ook dat iedereen heel verdrietig was, dat er plek is voor tranen.’ Op de dag van de uitvaart kwamen in het pand van Matrice familie en vrienden in hun mooiste kleren. Ze luisterden naar verhalen en live muziek. Er werd gelachen en gehuild bij de foto’s en filmpjes.

Van groot naar klein
‘Mijn man was zakenman, er kunnen wel 1000 mensen komen op zijn afscheid. Maar hij was ook een familie- en vriendenmens en ik moet er niet aan denken om 1000 mensen de hand te schudden. Wat moet ik nou?’, zei de kersverse weduwe. Onze uitvaartbegeleidster vroeg door en hoorde dat zijn zaken- en privéleven allebei belangrijk waren. De weduwe was op de bijeenkomst die zijn bedrijf organiseerde. Zelf organiseerde ze het intieme afscheid in besloten kring. Ze zei: ‘Ik heb recht gedaan aan wie mijn man was.’

Je bent welkom voor uitvaartbegeleiding, vragen en een voorbespreking voor een uitvaartplan.

Klanten
beoordeling
10,0

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Prins Bernhardlaan 121, 3116 HH, Schiedam

Top reviews

Bekijk hier een greep uit de reviews van deze leverancier.

"Mijn man is 8april door een tragisch ongeluk om het leven gekomen Er kwamen twer dames naar mijn huis en waren heel bezorgzaam voor mijn man maar ook voor ons Netjes te woord gestaan en ook man net je behandeld met aan kleden en zo. Echt top De rest is ook allemaal naar wens uit gevoerd al was dit voor deze dames ook niet makkelijk van wegen de omstandigheden Mijn petje af of iedereen die daar werkt En ook mijn uitvaardbegleidster had de emoties even hoog zitten Jullie verdienen echt een dikke duim Gr annet en daisy boon"
Annet boon
"Natuurlijk was de organisatie van de uitvaart van mijn vader tot in de puntjes geregeld, dat mag je verwachten. Maar Matrice onderscheidde zich daarnaast door een persoonlijke benadering, betrokkenheid en grote flexibiliteit, zowel in werkwijze als in de invulling van de uitvaart. Bij elk aspect was maatwerk mogelijk, waarbij ruim tijd werd genomen goed door te spreken wat onze wensen waren. Afspraken werden duidelijk vastgelegd en uitgevoerd. Bijzonder was het aanvoelen van de sfeer binnen ons gezin en de wensen die er leefden. De wijze waarop Saskia ons in een goede balans tussen nabijheid en professionaliteit begeleidde verdient alle waardering."
Familie Verdoes
Review geven

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Matrice Uitvaartbegeleiding voor anderen.

Overige reviews

Bekijk hier de ervaringen van andere klanten.

Fam. van Zeeland
"Matrice weet een bijzondere - en persoonlijke uitvaart te organiseren. De huiselijke sfeer, het oog voor detail en de ervaring laten duidelijk zien dat deze uitvaartbegeleidster weet wat ze doet. We hebben in de ontspannen contacten ons gehoord gevoeld en dat helpt bij de verwerking van het verlies. Ik denk tevreden terug aan de uitvaart van Pa. Ondanks de restricties hebben wij in een warme - en huiselijke sfeer afscheid van onze vader kunnen nemen. Dank jullie wel!"
Inge
"Ruim 3 jaar geleden bij Matrice een mooie uitvaart voor mijn vader kunnen hebben en nu onlangs mijn moeder overleed ook weer Matrice de uitvaart laten begeleiden. Er was ruimte voor persoonlijke verzorging van mijn moeder en alles werd met zorg uitgelegd en begeleid. Ook het regelen van de uitvaart ging in een fijne sfeer met gepaste adviezen en warme betrokkenheid. Ook het gebouw straalt een fijne sfeer (en geur) uit; het voelt als in een huiselijke setting. Wij konden voor beide uitvaarten dezelfde uitvaartbegeleidster krijgen en dat geeft een prettig gevoel in beleving. Onze dag is vlekkeloos verlopen en we houden een warme herinnering aan het afscheid van onze moeder en oma. Dank voor jullie betrokkenheid dames!"
Carla Franssen
"We kregen de naam van Matrice door toen mijn zus plotseling overleed. Ik kan niet anders zeggen dat het een prettig bedrijf is, Matrice. Verzorgd, goed en ontspannen in de omgang. No nonsense aanpak, maar toch ook warm en betrokken. Saskia, heel erg bedankt. Wat deed je het goed en wat paste je goed bij ons."
Bianca
"Wat een ontzettend lieve vrouwen werken er bij Matrice.Vanaf het eerste telefoongesprek tot de gesprekken thuis met Saskia en bij Matrice met Sjan,de verzorging van mijn moeder (die wij met wat hulp van Yolanda en Rachel verder helemaal zelf mochten doen),de uitvaartplechtigheid bij Matrice alles is zo mooi en respectvol verlopen.Geen wens was te gek en geen vraag raar.Wij hebben ons deze dagen zo gesteund gevoeld door deze toppers.We kunnen terugkijken op een afscheid waarbij alles volgens haar en onze wens is gegaan.1000x Dank"
José Bijl
"Mijn was ongeneeslijk ziek en vroeg mij in september 2018 of ik alvast zijn uitvaart wilde gaan bespreken bij Matrice. Ik samen met mijn goede vriendin Diny er naar toe en met Saskia de uitvaart naar Paul zijn wensen op papier gezet. Ik zei erbij: ik hoop jullie niet te snel nodig te hebben. Helaas na 9 maanden overleed mijn lief. 1 Belletje naar Matrice en alles werd in werking gezet. Saskia was erbij dezelfde dag al bij toen Paul thuis kwam en heeft ons begeleidt om Paul aan te kleden en te installeren in de huiskamer, waar hij een week opgebaard heeft gelegen. De dag erna kwam Jacqueline en met onze familie en vrienden hebben we de uitvaart geregeld. Zij liet ons praten, lachen, huilen en op die manier hebben we en prachtige kaart ontworpen en het nodige geregeld. Er was een fout in de kaart geslopen, Saskia belde direct met de drukker en de 150 kaarten werden opnieuw gedrukt en gingen diezelfde avond op de post. 2 dagen voor de uitvaart kwam Saskia om de puntjes op de i te zetten. En dat heeft ze op zo'n warme gezellige manier gedaan. De condoleance en de uitvaart de dag erna waren, hoe raar het ook klinkt, geweldig. Zo warm, zo onze eigen inbreng. Mijn broers waren net als iedereen onder de indruk van Saskia en Matrice dat ze zeiden: als we dood zijn willen we dat de uitvaart door Saskia gedaan wordt. De condoleance na de crematie hebben we bij Matrice gedaan, zo ongedwongen, huiselijk en gezellig was dit. Ik ben ontzettendgoed begeleidt, ook de tijd erna, een mailtje, een uitnodiging om na te praten. Matrice heeft de verdrietige tijd draaglijk gemaakt voor mij. Speciale dank aan Saskia, Jacqueline en Rachel. Liefs. José 😘"
Margo van Looijen
"Mijn vader is 17 februari overleden en 22 februari begraven op begraafplaats Holy. Zijn overlijden zagen we aankomen en als gezin hebben we ruim van tevoren een afspraak gemaakt om alles alvast door te spreken. Voor mijn moeder was dood sowieso een moeilijk bespreekbaar onderwerp maar mede door de vriendelijke, empathische en troostvolle benadering van Matrice heeft ze alles gedaan wat ze van tevoren eigenlijk niet wilde doen zodat ze nu terug kan kijken in liefdevolle herinnering en zich niet schuldig hoeft te voelen. Behalve professioneel is de begeleiding van Matrice vooral warm, persoonlijk en je wordt gezien en gehoord als mens. Je kunt op je eigen manier vormgeven aan het afscheid en waar je het even niet meer weet of ziet word je geholpen met bruikbare tips. Het entourage bij Matrice is huiselijk en eigentijds, de benadering persoonlijk, de handelingen respectvol en correct. De dood, hoe moeilijk te accepteren ook hoort bij het leven. Terugkijken op een mooi en eigen afscheid helpt en daar zijn we Matrice dankbaar voor."
E.A. de Koning
"Vrijdag 2 november is onze vader begraven op Emaus en we zijn erg tevreden over de wijze waarop Matrice dit heeft verzorgd. We hadden vooraf nog twee andere uitvaart verzorgers gesproken, echter deze vonden wij erg zakelijk en afstandelijk. Bij Matrice krijg je bij binnenkomst al een warm en prettig gevoel. De grote aula waar het licht zo mooi naar binnen valt en de bankstellen doet je totaal niet denken aan een uitvaart centrum. De dames van Matrice denken met je mee en dringen niets aan je op. Samen met mijn moeder hebben we alle zaken op een prettige manier geregeld en iedereen zei ook later dat het zo'n mooie uitvaart was. Bedankt Matrice. Fam. de Koning"
Jacqueline V
"Onlangs hebben de lieve dames van Matrice het afscheid van mijn vader begeleid. Door al hun hulp, advies en raad en daad hebben wij het afscheid precies zo kunnen doen, als mijn vader het had gewild en waar wij, ondanks het verdriet, met een heel goed gevoel op terugkijken. Ik vind het zeer waardevol dat je in de dagen rond het afscheid op zo'n warme, lieve, kundige manier wordt bijgestaan, het was een grote steun voor ons. Dank je wel Jacqueline en alle collega's bij Matrice."
Jack/Jacobus Ferdinandus Kerklaan
"Ternauwernood bekomen van de schok die ons als nabestaanden trof na het verscheiden en zodoende vinden van haar langverbeide vredige rust van en voor onze geliefde moeder, oma 'Nicky', tante, en vriendin Coby Kerklaan-de Vringer, konden ma's naaste familie-leden en dierbare vriendenschare gedurende twee dagen ongedwongen afscheid nemen in de lommerijkrustiek gelegen Matrice in het Sterrebos aan de Prins Bernhardlaan. Wij als rouwende kinderen werden van meet af aan bij binnenkomst op zeer prettige, correct-kordate, consideraat-betrokken wijze ontzorgd en begaan profi begeleidt. De weldadigwarme, respectvolle en inspiratief-familiaire emo-meebeleef ontvangst plus - opvang in combinatie met de vlekkeloos verlopen condoleance-annex crematieverzorging, getuigen ontegenzeglijk van veel vakvrouwschap. Sjan Meurer had bij ons de algehele (bege)leiding in haar zeer zorgzame handen, maar ook de rest van de Matrice-dames die het op gezette tijd van Sjan overnamen bleken van 't soortgelijke bekwame kaliber. Lieten in ieder geval geen mogelijkheid onbenut om het ons als familie en het massaal toegestroomde condoleance-bezoek op 't gemak te stellen. Ondanks de uiterst trieste aangelegenheid en het overheersend verliesverdriet, is een recommandatie van deze arcadisch gelegen Matrice en een lofrijke waardering voor haar topteam uitvaartverzorgsters, met niet aflatende aan- en invoelend sfeerbeheer in onvermoeibare kadansbalans zeker op z'n plek van de uitstekplaats. Rest namens de gehele familie en uiterst complimenteuze condoleancepassanterie verder alleen nog hier onze dankbaarheid weer te geven voor jullie onberispelijke flexibiliteit, persoonlijke betrokkenheid, ingetogen professionaliteit en meer dan zeer op prijs gestelde nazorgvlijt, om het even! Was getekend, mede namens mijn zus Dorothee, broer Roel en overige nazaterie plus dienaangaande nabestaanden- uit 't vrienden/vriendinnenscharecircuit, Coby's oudste zoon Jack F Kerklaan."
Rob van Loenen
"De uitvaart van mijn moeder is door Matrice erg goed verzorgd. Vanaf de verzorging en het opbaren op de avond van het overlijden tot en met de crematie en de nazorg waren de uitvaartbegeleidsters voor ons een geweldige steun. Matrice organiseerde de uitvaart op de manier waarop wij dat graag wilden en stimuleerde onze eigen ideeën en initiatieven. We kijken daardoor terug op een mooi afscheid."
Ans
"Alles volledig naar wens uitgevoerd"
yvonne
"Wij danken iedereen van Matrice, voor de mooie uitvaart van mijn vader. De uitvaartbegeleidsters zijn heel fijne mensen, die hun ideeën niet opdringen, maar wel goede ideeën heb-ben, die wij dan konden overnemen als het bij ons paste, en wat me ook opviel, ze hebben allemaal een mooie, prettige stem. De uitvaart zelf begeleidden ze op betrokken en prettige wijze. We kijken er met een goed gevoel op terug, heel belangrijk, en ook bij het nagesprek was er warme betrokkenheid over hoe het nu met ons ging. Ook namens mijn moeder en zus, Yvonne van der Weijden"
Jelle Smit - Kartiko
"Zaterdag 28 juli hebben we ons zoontje Kick laten cremeren. Matrice heeft al onze zorgen weg genomen zodat wij ons volledig konden richten op het afscheid. Het mee denken vanuit Matrice, de zorg voor ons kindje en het respect hebben wij als zeer prettig ervaren. Met hulp van Matrice hebben wij helemaal op onze manier afscheid kunnen nemen."
Patrick van Stein
"Vanaf de eerste minuut nog in het ziekenhuis vlak na het overlijden van mijn vrouw word je zo goed opgevangen en begeleid , dat geeft zoveel vertrouwen en rust. Er werd volop meegedacht en vooral meegeleefd. De uitvaart is tot in de puntjes verzorgd en ook in de moeilijke tijd daarna word er aan de nabestaanden gedacht. Iedereen die aanwezig is geweest was onder de indruk van de uitvaart. Zo mooi en goed verzorgd. Liesbet en Saskia nogmaals bedankt voor het begeleiden en bijstaan in die o zo moeilijke tijd."
Wendy van Gemerden
"Wat een fantastische begeleiding...Niks was teveel..overal aan meedenken...Wij kijken ondanks ons enorme verdriet terug aan een geweldig warm afscheid van mijn lieve mama....djw Saskia en Yolanda voor de warme en oprechte begeleiding!!??"
Astrid Bekker
"Dan is het ineens een feit ......mijn grote broer is dood. Hij verlangende naar die rust, en hij was duidelijk dat er geen poespas moest zijn bij zijn overgang naar de eeuwigheid. Maar ik dan .....wat wilde ik om afscheid te nemen van mijn grote broer. 1 ding was heel duidelijk ik wou het bij de meiden van Matrice....., net als mijn zusje 8 jaar gelden. Mijn grote broer verlangde naar de vrijheid, dus een kist zou het niet worden, we kozen voor een draagBaar. Daarbij hoorde natuurlijk een warme lijkwade die we zelf hadden gemaakt van al zijn zelf ontworpen stropdassen. Wat was het fijn dat we een bakkie koffie bij hem konden doen zo vaak als wij wilden. Mijn grote broer was al heel lang “thuisloos”, maar bij Matrice heeft hij de laatste dagen hier op aarde een Thuis gehad. Op de dag dat we hem naar het warme huisje ( crematorium) gingen brengen hebben we zijn platenspeler ( ontdaan van het stof) laten spelen met zijn vinyl en dronken we koffie uit zijn Senseo apparaat met zijn “oude” koffie pads en natuurlijk stroopwafels en kokindjes drop. Dit alles in huislijke sfeer in het pand van Matrice . Dit gevoel was er al jaren niet meer geweest in nabijheid van mijn grote broer. En ja......hij had dan wel de overgang gemaakt maar dit stukje samen was zo helend en vooral zo hartverwarmend. Het feit dat ik een blote voeten kind ben, kon bij Matrice ook. Anneke en Saskia ( van Matrice) vonden dit helemaal geen probleem, ik kon gewoon mijn schoenen uit doen en hun letterlijke woorden waren “ doe of je thuis” bent. Ja,dat waren we thuis bij Matrice.....hoe bijzonder kan het zijn dat je zo’n oprecht gevoel van “ thuis zijn “ kan hebben bij .....een uitvaartbegeleiding. Maar dit is ook niet zomaar een uitvaartbegeleiding.....DIT ZIJN DE MEIDEN VAN MATRICE !"
L. van der Kolk
"Matrice is echt top! Professioneel, warm, vriendelijk, meedenkend. Beter kan eigenlijk niet ! Wij werden begeleid door Anneke van der Heijden die het geweldig gedaan heeft maar de andere dames zijn ongetwijfeld van hetzelfde kaliber. Alles is 5 sterren waard !"
Regina Klappe
"Toen mijn vader plots overleed ...wordt je in je emotie van links naar rechts gegooid... Wat blij was ik met de medewerkers van Matrice....alles kon ...alles mocht...ze dachten aan de practische zaken en vervulde de wensen van de nabestaande....voor mij heeft dit een goed gevoel gegeven dat ik mijn vader daar met een gerust hart achter kon laten en me te focussen op zijn uitvaart....mijn dank en diep respect voor jullie beroep...."
Manon de Bie
"Dat ik recent weer met de dames van Matrice te maken kreeg, was niet de eerste keer. De eerste keer was de keuze voor Matrice min-of-meer toeval, gezien de plek waar mijn vader overleed. Recent was de keuze voor Matrice een bewuste keuze, op basis van een eerdere zeer goede ervaring. Deze laatste keer was de situatie best wat apart. Maar niets was voor jullie gek of raar. Jullie wisten alles te regelen en overal tussendoor te laveren met een rust en kalmte die zo welkom was. Heel erg bedankt voor jullie goede zorgen! Door jullie wordt een afscheid bijzonder en een iets dat je met dankbaarheid in je hart kunt bewaren."
Janna
"Wat een topvrouwen bij Matrice! Ik had er nog niet over nagedacht en kreeg opeens veel te kiezen toen m'n moeder overleed. Ik dacht aan een aula maar 't werd het lievelingsrestaurant van haar. Mooier had het niet kunnen worden. Dank voor het meedenken en het niet zo maar accepteren van onze ideeën. Door jullie is het afscheid onvergetelijk geworden!"
Gerard
"Matrice medewerk(st)ers, Als op 1 dag zowel moeder als dochter overlijden en je kan op een passende wijze die twee werelden van de overledenen in één uitvaart harmonieus laten plaats vinden dan staat jullie vakmanschap buiten kijf. De moeder was klassiek, wellicht introvert. De dochter modern, extravert. Jullie adviezen, suggesties in de voorbereiding van de uitvaart werden respectvol en met geduld gebracht terwijl eigen inbreng naadloos werd ingepast. Op de achtergrond draaide jullie "machine" van kaarten drukken, afspraken maken met crematorium, rouwkamer regelen, auto's bestellen vlekkeloos. De dag van de uitvaart was daardoor ook perfect. Familie en vrienden hebben een niet alledaagse uitvaart meegemaakt waarvoor wij veel complimenten en dankbetuigingen hebben ontvangen. Dat hebben jullie mogelijk gemaakt. Tevens complimenten voor de goede informatievoorziening en nazorg."
Klanten
beoordeling
10,0

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Prins Bernhardlaan 121, 3116 HH, Schiedam

Top reviews

Bekijk hier een greep uit de reviews van deze leverancier.

"Mijn man is 8april door een tragisch ongeluk om het leven gekomen Er kwamen twer dames naar mijn huis en waren heel bezorgzaam voor mijn man maar ook voor ons Netjes te woord gestaan en ook man net je behandeld met aan kleden en zo. Echt top De rest is ook allemaal naar wens uit gevoerd al was dit voor deze dames ook niet makkelijk van wegen de omstandigheden Mijn petje af of iedereen die daar werkt En ook mijn uitvaardbegleidster had de emoties even hoog zitten Jullie verdienen echt een dikke duim Gr annet en daisy boon"
Annet boon
"Natuurlijk was de organisatie van de uitvaart van mijn vader tot in de puntjes geregeld, dat mag je verwachten. Maar Matrice onderscheidde zich daarnaast door een persoonlijke benadering, betrokkenheid en grote flexibiliteit, zowel in werkwijze als in de invulling van de uitvaart. Bij elk aspect was maatwerk mogelijk, waarbij ruim tijd werd genomen goed door te spreken wat onze wensen waren. Afspraken werden duidelijk vastgelegd en uitgevoerd. Bijzonder was het aanvoelen van de sfeer binnen ons gezin en de wensen die er leefden. De wijze waarop Saskia ons in een goede balans tussen nabijheid en professionaliteit begeleidde verdient alle waardering."
Familie Verdoes
Review geven
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje