0
Terug naar overzicht

Ontroerend: man zingt voor stervende vrouw

19/01/2024
Redactie
Delen:
muziek - zingen - serenade - man zingt voor stervende vrouw

De video van de destijds 92-jarige man die zijn stervende vrouw in een hospice toezingt staat al bijna tien jaar online, maar wordt de afgelopen weken weer massaal gedeeld op social media. Niet gek natuurlijk, deze hartverwarmende video heeft miljoenen mensen over de hele wereld geraakt en blijft het delen waard!

Het emotionele moment werd vastgelegd door Erin Solari uit New Orleans, Louisiana. Haar grootvader Howard Louis Serena zong het nummer "You'll Never Know" van Rosemary Clooney en Harry James voor zijn dementerende vrouw Laura Virginia Serena (93). De ontroerende beelden tonen Howard die het gezicht van zijn vrouw streelt terwijl hij zingt, en Laura die de tekst uitspreekt. Ondanks hun beperkingen, Howard's gehoorproblemen en Laura's bijna volledige blindheid, vonden ze toch een manier om te communiceren en liefdevolle momenten te delen.

Muziek = verbinding

De video, die al een lange tijd op het internet circuleert en recentelijk weer viraal gaat, werd in september 2015 door Solari op YouTube en Facebook geplaatst en bereikte in enkele minuten meer dan 3 miljoen kijkers. Solari legde uit dat dergelijke momenten van zingen en dansen tussen haar grootouders niet ongewoon waren. Ze benadrukte hoe moeilijk het voor het echtpaar was om te communiceren vanwege hun beperkingen, maar dat zingen voor elkaar een speciale manier was om verbonden te blijven.

Dit onvergetelijke verhaal herinnert ons eraan dat liefde en muziek mensen over de hele wereld inspireren en met elkaar verbindt, zelfs als woorden tekortschieten. Het feit dat dit intieme moment jaren geleden werd vastgelegd, maar nog steeds de harten van mensen weet te raken, onderstreept de tijdloze kracht van muziek én uiteraard de liefde.

Voor altijd samen

Solari laat acht maanden na het plaatsen van de video in een update weten dat Howard uiteindelijk eerder is overleden dan Laura. Op 15 mei 2016 sloot hij voor de laatste keer zijn ogen. Vijf dagen later overleed Laura. Ze werden naast elkaar begraven in hun geboortestad Sarasota, Florida.

Bron: ABC News

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje