0
Terug naar overzicht

Het geluk zit in de kleine dingen

30/04/2020
Redactie
Delen:
geluk terugvinden tijdens een rouwperiode

Tot rust komen, jezelf even goed verwennen en wat broodnodige tijd voor jezelf. Het is soms fijn en af en toe is het precies wat je nodig hebt. Zeker tijdens een rouwperiode is het zaak dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Een rouwperiode vergt namelijk zowel fysiek als mentaal veel van je. Bekijk onze tips hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, zonder dat het heel veel van je vraagt. Het zit namelijk vaak in de kleine dingen...

1- Neem je rust

Jezelf rust gunnen is daarbij heel belangrijk. Goed slapen is essentieel, ook al is dat misschien af en toe lastig. Pak je rustmomentjes wanneer die komen, je mag best ook overdag even lekker wegdutten wanneer je daar behoefte aan hebt.

2- Zorg voor je lichaam

En met lichamelijke verzorging bedoelen we niet alleen een fijne douche, een lekkere lotion en die ene mooie outfit. Hoewel dat wonderen kan doen als je niet lekker in je vel zit. Ook gezonde voeding is belangrijk. Een voedzame maaltijd bereiden geeft niet alleen veel voldoening, maar is ook net datgene wat je lichaam nodig heeft als het veel te verduren heeft. Ook al heb je wellicht niet veel trek, probeer toch goed en gezond te eten.

3- Geluksmomentjes pakken

Het zijn vaak de kleine dingen die het meest gelukkig maken. En geluksmomentjes vind je overal; een warme kop thee, koffie of chocolademelk op de bank met een dekentje, een bad met heerlijk geurend schuim of je favoriete film. Ook kun je er eens voor kiezen om een lekkere wandeling in de natuur te maken, even uitwaaien aan het strand of in het bos. Dat houdt je ook nog in beweging! En beweging en sport zorgen er weer voor dat je je gedachten eventjes af kan leiden. Ook maken je hersenen endorfine aan, dit wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd.

4- Een dagje wellness

Misschien is het een idee om een dagje (of weekendje!) wellness te doen. Gun jezelf het kleine geluk, je bent het waard! Lekker weken en wegdromen in een thermaal bad, daarna een sauna, turks stoombad of massage en een lekkere gezonde maaltijd als kers op de taart. Er zijn genoeg opties en arrangementen, in zowel binnen- als buitenland beschikbaar.

5- Een helpende hand

Natuurlijk is het af en toe niet al te makkelijk om je geluksgevoelens te hervinden. Probeer dan ook goed naar jezelf te luisteren en vraag af en toe een helpende hand. Je vrienden en naaste familie kunnen je helpen, soms door een luisterend oor te bieden, maar soms ook door de afleiding te bieden die je op dat moment nét even nodig hebt. Ook kun je overwegen om deel te nemen aan een lotgenotengroep voor mensen die iemand verloren zijn. Heb je het idee dat je meer hulp nodig hebt? Dan bestaan er ook professionele rouwcoaches. Soms heb je net dat ene zetje in de rug of die helpende hand nodig. En dat is helemaal niet vreemd als je een dierbare verloren bent. Dus durf om die ene helpende hand te vragen als je deze nodig hebt!

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Willem op 8 jan. 2022 15:06
"Dikke knuffel voor jouw Monique en maik en joep"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje