0
Terug naar overzicht

Zoveel mogelijk kaartjes als laatste wens

09/05/2017
Redactie
Delen:
sabine wortelboer

De terminaal zieke tiener Sabine Wortelboer had nog maar één wens. Voor haar overlijden wilde ze zoveel mogelijk kaartjes ontvangen. Een oproep waar massaal gehoor aan gegeven werd. Gisteren overleed ze op vijftienjarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bakken met post

In de maanden voor haar dood ontving Sabine bakken met post. Van wildvreemden uit zowel binnen-als buitenland die zich geraakt voelden door haar strijd tegen kanker ontving ze bakken met post. Het precieze aantal is niet bekend, volgens de familie ontving ze tienduizenden kaartjes, knuffels en pakketjes. Vorig jaar kwam Sabine al eens in het nieuws toen ze met haar oudere broer, presentator Sol Wortelboer (bekend van de programma's 6Pack en Peking Express) een fundraisingscampagne startte om een behandeling in de Verenigde Staten te bekostigen. Uiteindelijk leverde die actie meer dan een ton aan donaties op.

Trots

Het heeft helaas niet mogen baten. Sabine overleed maandagochtend aan de gevolgen van een zeldzame vorm van hersenkanker. Via zijn Instagramaccount laat Sol Wortelboer weten dat hij enorm trots is op de strijd die zijn zusje geleverd heeft: "Ons engeltje is gevlogen. Hemel en aarde bewogen. Nu lekker met veel vrede en rust op weg naar boven. Ik heb zo van je genoten lieverd en zoveel van je geleerd. Ik heb met je gelachen en dankbaar met je geleefd. Ik ben ongelooflijk trots op je". Mooie woorden voor een bijzonder meisje, dat met haar oproep zoveel harten raakte.

Bron: Algemeen Dagblad

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje