Terug naar overzicht

Na een verlies: leuke dingen om te doen met een kind

25/06/2016
Redactie
Delen:
leuke dingen om te doen met een kind

Ja, ook kinderen rouwen, ook al tonen zij dit misschien op een ietwat andere manier dan dat volwassenen dit doen. Naast het feit dat het belangrijk is om met je kleine te praten over de dood, is het ook belangrijk om zo nu en dan wat afleiding te zoeken. En hoe mooi is het als jullie deze afleiding samen, als ouder en kind, kunnen vinden? Bij deze daarom een lijstje met leuke dingen om te doen met een kind na een verlies. Je weet wel, om hem of haar weer heel eventjes dat zorgeloze gevoel te geven.

Samen uitwaaien op het strand

Want eerlijk: wat is er nou fijner dan samen met je kind over het strand heen te rennen en heel even te doen alsof jullie de enige twee zijn op aarde? Zit er ook een trouwe viervoeter verstopt in jullie gezin? Neem de hond dan lekker mee en laat hem ook profiteren van jullie dagje uit! Enne... Een vlieger doet 't ook altijd goed!

Een filmmarathon houden

Regendruppels tikken tegen de ramen en terwijl je naar buiten staart zie je de bomen heftig van links naar rechts slingeren. Een reden om mokkend weer terug je bed in te kruipen? Nee hoor, integendeel zelfs! Gebruik dit moment om samen met je kind een lekkere filmmarathon te houden! Laat hem of haar zijn vier favoriete films uitkiezen, regel een lekkere bak popcorn en maak er samen een knus en zorgeloos dagje van.

Een dagje creatief zijn

Betrap je jouw kind regelmatig op creatieve uitspattingen, zoals het maken van kleurrijke schilderingen of het -misschien iets minder leuk- uitproberen van jouw nieuwe make-up? Het ideale moment om samen een dagje de creatieve handen uit de mouwen te steken. Vindt zij het bijvoorbeeld heerlijk om zichzelf mooi te maken met kleurrijke make-upjes? Ga dan samen eens een dagje kliederen! En vindt hij het geweldig om auto's te schilderen? Schuif dan eens samen aan de tekentafel om samen jullie exclusieve droomauto te ontwerpen.

Op visite bij zijn/haar favoriete neefje, nichtje of vriend(in)

Je weet wel, dat ene neefje, nichtje of die vriend(in) waar hij of zij zo gek op is en die jullie al maanden niet hebben gezien. Stap samen in de auto en zoek ze weer eens op. Wedden dat die kleine hier heel erg blij mee is?

Dierengekte

Het is algemeen bekend dat dieren een helende en kalmerende werking op de mens kunnen hebben... Dus hup, die dierentuin in en ga samen op zoek naar jullie favoriete dieren.

Lekker dollen in een pretpark

Is jouw kind een echte dare devil en schieten zijn of haar mondhoeken per direct omhoog bij het zien van vliegensvlugge auto's, gekke hindernisbanen en superhelden in de breedste zin van het woord? Neem hem of haar eens een dagje mee naar het pretpark en we verzekeren je: die smile waar we het net over hadden, die gaat er die dag écht niet meer vanaf.

Samen kokkerellen

En dan bedoelen we natuurlijk ECHT kokkerellen. Je weet wel, lekker pannenkoeken bakken samen. Of verse frietjes maken. Hoogstaande maaltijden, dat is het geheim...

Oude bordspellen uit de kast trekken

Er is helemaal niks mis mee om je kind weer heel even mee terug te nemen naar jouw eigen jeugd. Met een bordspelletje Ganzenborden bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een goed potje Monopoly? En je kind zo nu en dan expres laten winnen is helemaal niet erg hoor, echt niet... ;-) Ook interessant om te lezen: tips om een kind te helpen met rouwen

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje