0
Terug naar overzicht

Redenen om het leven te vieren

19/03/2016
Redactie
Delen:
Redenen om het leven te vieren

Zeker na het overlijden van een dierbare is het soms heel moeilijk om zelf nog lichtpuntjes te kunnen vinden. Hij of zij was immers dat ene lichtpuntje voor jou en dat deze nu is verdwenen, geeft jou een enorm gevoel van leegte. De leegte kunnen we helaas niet wegnemen. Wel willen we je heel graag een aantal redenen om het leven te vieren geven. Waarom? Omdat jij het verdient om langzaam die lichtpuntjes weer te kunnen zien, voelen en waarderen.

Omdat er nog zoveel fijne mensen over zijn

Dat ene lichtpuntje is verdwenen, maar eerlijk: hoe veel andere fijne mensen heb jij nog aan je zijde staan of kunnen weer in jouw leven komen? Die ene buurvrouw die altijd onverwachts voor een gezellige babbelsessie langskomt, je beste vriendin aan wie je alles kwijt kunt (maar dan ook echt alles...) en dat ene familielid dat jou altijd aan het lachen krijgt. Of misschien leer je wel nieuwe fijne mensen kennen. Met deze mensen kun jij nog heel veel mooie herinneringen maken, ook al lijkt dat nu misschien nog even een lastige opgave. We beloven het je, ze gaan er komen... Nog heel veel!

Omdat jij mag doen en laten wat je wilt

Ja, want dit is JOUW leven en dat leven mag jij invullen zoals jij zelf wilt. Want wie zegt dat die ene droom van jou onmogelijk is? In onmogelijke dingen geloven wij hier op de redactie niet, dan weet je dat alvast. ;-) Wij zeggen: durf buiten de geijkte lijntjes te kleuren en die ene gekke sprong te wagen. Wedden dat een nieuwe uitdaging jou heel erg goed doet?

Omdat je stiekem best wel vrolijk wordt van die ene reep chocolade

Geluksmomentjes zitten soms in de kleine dingen; redenen om het leven te vieren hoef je dan ook echt niet altijd ver te zoeken. Want zeg eens eerlijk: stiekem kun jij best heel erg uitkijken naar het moment dat je die ene super size chocoladereep mag uitpakken en opeten. In één keer natuurlijk, maar dat spreekt voor zich ;-). Moraal van het verhaal: ergens naar uitkijken is eigenlijk heel erg fijn. Of het nou om een chocoladereep, vakantie of samenzijn gaat.

Omdat je de kans hebt om andere mensen te helpen

Iets voor een ander doen is altijd mooi. Nog mooier is dat jij te allen tijde andere mensen kunt helpen. Het is immers bewezen dat andere mensen helpen weer zorgt voor een goed gevoel. En het uitzicht op een goed gevoel geeft je wat ons betreft weer een reden om het leven te vieren.

Omdat het mooi is om jezelf te zien groeien

Alle gebeurtenissen in je leven vormen jou als persoon. Dat wil eigenlijk zeggen dat elke gebeurtenis jou weer een beetje laat groeien. Elke gebeurtenis gaat immers gepaard met een les, of deze nou klein of groot is. Het is heel mooi om jezelf op persoonlijk vlak te zien groeien. Kijk bijvoorbeeld maar eens terug op het afgelopen jaar en waar je nu staat. Wedden dat je een paar mooie levenslessen rijker bent?

Omdat het mooi is om de mensen om je heen te zien groeien

Dit geldt natuurlijk ook voor de mensen om je heen. Hoe mooi is het om de mensen om je heen te zien groeien in wie zij zijn? Je kind bijvoorbeeld, die jou verrast met een wel hele wijze uitspraak. Of dat familielid dat eindelijk die langverwachte droom durft waar te maken en plots helemaal opbloeit.

Omdat jij uniek bent

Dit klinkt misschien een beetje cliché, maar het is dubbel en dwars waar. Want van jou is er maar één en als jij er niet meer zou zijn, zouden jou gekke streken en geweldige gevoel voor humor ook verdwijnen. Celebrate you and your uniqueness... Dit is wat ons betreft namelijk een van de belangrijkste redenen om het leven te vieren; Jij. Jezelf. En wie je bent.

Omdat hij of zij zou willen dat jij gelukkig bent

Die persoon die er nu niet meer is zou hoe dan ook willen dat jouw levenspad versierd is met heel veel geluk en vreugde. Je bent het dus eigenlijk gewoon verschuldigd om het leven te vieren. En wat ons betreft mag jij het leven net even wat extra vieren. Waarom? Omdat je het al moeilijk genoeg hebt en je het verdient om het geluk (weer) te vinden.

Gewoon... omdat je het waard bent!

Ssssht.... niet tegenin gaan jij! Echt waar, je bent het waard, wat je jezelf soms ook aanpraat. We weten 't: na het overlijden van jouw geliefde heb je soms misschien de twijfels... over jezelf of over het leven, of over hoe je het allemaal moet gaan doen en aanpakken. Toch willen we je het volgende op je kwetsbare hart drukken: gun jezelf het geluk, want alleen als je jezelf weer kunt en durft open te stellen voor geluk, dan zal deze -in welke vorm dan ook- echt wel weer bij je aankloppen. En dit is wederom een belofte van ons aan jou. :-)

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje