0
Terug naar overzicht

Mooie quotes voor Nationale Opa en Oma Dag

01/06/2023
Stephanie Sequeira
Delen:
Nationale Opa en Oma Dag

Sinds 2004 wordt ieder jaar op 4 juni de ‘Nationale Opa en Oma Dag' gevierd. Helaas weten veel mensen in Nederland nog niet van deze bijzondere feestdag af. Hoewel de grootouders en overgrootouders het verdienen om iedere dag in het zonnetje gezet te worden, mag het op deze dag een beetje extra! Wij hebben 10 mooie quotes verzameld die je vandaag naar opa of oma kunt sturen en delen een aantal ideeën om opa of oma te herdenken op deze dag.

Waarom de Nationale Opa en Oma Dag?

De Nationale Opa en Oma Dag is in het leven geroepen met de achterliggende gedachte om op deze dag even extra te kunnen genieten van de waardevolle band tussen grootouders en hun kleinkinderen en natuurlijk als blijk van waardering. Want als papa en mama nee zeggen, vraag je het natuurlijk altijd aan oma of opa! Daarnaast worden de opa’s en oma’s, waarvan de kleinkinderen wel van deze dag afweten, lekker verwend met (zelfgemaakte) cadeaus.

Maar het draait natuurlijk niet alleen maar om de cadeautjes! Het uiteindelijke doel van de Nationale Opa en Oma Dag? Samenzijn en even stilstaan bij de rol die grootouders vaak spelen, of speelden, bij het opgroeien en opvoeden van hun kleinkind(eren). Even oppassen als mama en papa beiden een belangrijke afspraak hebben, die heerlijke koekjes die je zo lekker vindt bakken op zondag of gewoon even luisteren naar jouw verhalen. Ongemerkt doen ze toch wel heel veel en daarom is het mooi om hier eens (eigenlijk vaker!) in het jaar even stil bij te staan.

Spreek jouw waardering uit: 10 mooie quotes

Net zoals op Nationale Broer en Zus dag kun je jouw waardering uitspreken aan je opa of oma. Het leven is kort, dat weten we allemaal. Treuzel daarom niet en pak de telefoon op en pleeg een telefoontje of stuur een lief berichtje waarin je duidelijk maakt wat oma of opa voor jou betekent. Weet je niet zo goed wat je kunt zeggen? Dan hebben wij een aantal mooie Engels- en Nederlandstalige quotes verzameld die je kunt versturen. Of laat je juist inspireren door deze quotes en vul deze aan met jouw eigen woorden om oma en/of opa te laten weten hoeveel je van ze houdt. Welke van onderstaande quotes vind jij het mooist?

  1. Lieve opa en oma, ik ben toch zo blij, de leukste opa en oma, die zijn van mij!
  2. All my life I'll keep with me memories of us two, and how lucky I am to have a Grandpa smile like you.
  3. Oma/Opa, u bent de liefste!
  4. Opa/Opa u bent mijn beste vriend. Duizend knuffels en vallende sterren is wat u verdient.
  5. A grandmother is someone with silver in her hair and gold in her heart.
  6. There's no place like home, except Oma's & Opa's!
  7. Sommige superhelden dragen geen capes. Zij worden ook wel grootouders genoemd!
  8. Er gaat niets boven een oma/opa die zorgt voor een lach op je gezicht, een brok in je keel en een warm gevoel in je hart
  9. Opa; een goedhartige man, storyteller, familiehistoricus. Net als papa, maar dan zonder regels...
  10. Oma's zijn bijzonder, vooral die van mij!

Ook als oma of opa niet meer onder ons is

Natuurlijk staan we ook stil bij de oma's en opa's die niet meer onder ons zijn. Bovenstaande quotes kunnen eventueel helpen om mooie herinneringen met opa en/of oma naar boven te brengen. Daarnaast zijn er gelukkig heel veel manieren om een overleden opa of oma te herdenken op deze dag. Wij benoemen enkele mogelijkheden van herdenken:

Kijk voor meer inspiratie om een overleden oma of opa te herdenken op Nationale Oma en Opa dag hier.

Op welke manier sta jij vandaag stil bij alles wat Oma en Opa voor jou doen/hebben gedaan? Laat het ons weten in de reacties!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje