Terug naar overzicht

Bloemen van de uitvaart hergebruiken

31/03/2020
Redactie
Delen:
Bloemen van de uitvaart hergebruiken

Heb je onze lijst met 10 bloemen voor de uitvaart al bekeken? Van de roos tot het madeliefje: voor een crematie of begrafenis zijn er vele opties mogelijk als het gaat om bloemstukken. Velen vinden het stiekem heel erg zonde om al deze kleurrijke bloemen na de uitvaart weg te doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden voor het hergebruiken van bloemen van de uitvaart. Ter inspiratie hebben wij een aantal creatieve ideeën op een rij gezet.

Maak een kleurrijk schilderij

Met de gedroogde bloemblaadjes van jouw favoriete bloemstukken kun je een prachtig schilderij in elkaar knutselen. Ga voor een witte achtergrond, maak gebruik van vloeibare lijm en maak van de verschillende bloemblaadjes een eigen creatie op het witte papier of doek. Een passende lijst erom en je hebt een geweldig schilderij waar een hele mooie gedachte achter schuil gaat.

Verwerk de bloemblaadjes in een sieraad

Wist je dat je de bloemen van de uitvaart kunt verwerken in een sieraad? De perfecte manier om jouw loved one altijd en op elke plek met je mee te dragen. Het mooie is dat je meerdere items kunt maken, zodat je voor elke outfit een passende ketting, armband of enkelbandje hebt.

Sleutelhangers, placemets en meer

Voor bijzondere objecten met gedroogde bloemen kun je terecht bij Marina. Zij kan de bloemen van de uitvaart op een speciale manier laten opdrogen en deze bijvoorbeeld in een vaas of stulp plaatsen. Zo kun je de bloemen een mooi plekje in huis geven. Daarnaast kan zij de bloemen van de uitvaart ook in sleutelhangers, placemats, kaarten en nog veel meer ingieten. Zo heb je een mooi bloempje van de uitvaart voor altijd bij je. Marina zet zich in om jouw laatste groet in bloemen en natuurlijke materialen te vertalen. Vrijwel alles is mogelijk. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van haar werk.

bloem in sleutelhanger.    .    .    placemat gedroogde bloemen

Telefoonhoesje met herinneringen

Als er een object is dat we altijd bij ons dragen, dan is het onze telefoon wel. Hoe mooi is het om de bloemen van de uitvaart hierin te verwerken? Koop een doorzichtig hoesje en kies de bloemen van de uitvaart uit die je in je hoesje wilt verwerken. Laat deze een paar dagen lang drogen tussen bijvoorbeeld een flink boek, zodat ze goed plat worden gedrukt. Leg ze vervolgens -zoals jij dat wilt- neer in het hoesje en druk je telefoon erin. Easy, but beautiful!

DIY bruisbal voor in bad

Je kent ze wel, die fijn geurende dingen voor in bad... waar je huid ook nog eens megablij van wordt. Wat je nodig hebt is een siliconenvorm, 70 gram baking soda, 35 gram citroenzuur, 15 gram maizena, 30 gram pure kokosolie, geurolie naar keuze (bijvoorbeeld lavendel of vanille), een kleurstof en -natuurlijk- de gedroogde bloemblaadjes. Meng de soda, citroenzuur, de maizena en de koksolie door elkaar. Vervolgens doe je er wat geurolie en kleurstof bij. Klaar? Stop vervolgens wat van de fijngemalen bloemblaadjes in de siliconenvormpjes en druk het mengsel goed in de vormpjes. Even twee uur in de vriezer leggen en je creaties zijn ready voor gebruik.

Nog een badkamerexemplaar: bloemenzeep

Op internet zijn verschillende starterspakketten te vinden om zelf zeep te maken. Hierin zit eigenlijk alles wat je nodig hebt voor jouw persoonlijke zeepjes... Behalve die gedroogde bloemblaadjes dan. Haal een dergelijk pakket in huis en geef er jouw eigen draai aan door er als finishing touch de bloemblaadjes aan toe te voegen.

Bloemen van de uitvaart hergebruiken met een kaars

Je kunt de gedroogde blaadjes ook verwerken op kaarsen die je al in huis hebt staan. Het is wederom een simpel knutselwerkje: maak een selectie van bloemblaadjes en druk deze met een dun naaldje in de kaars. Je kunt jouw creatie zo rustig of druk maken als dat je zelf wilt. Wie had kunnen denken dat bloemen van de uitvaart hergebruiken zo makkelijk kon zijn?

Kerstballen eigen stijl

Sla een goede hoeveelheid aan doorzichtige kerstballen in en vul deze met de bloemen van de uitvaart. Wist je namelijk dat je het bovenste gedeelte (je weet wel: dat ijzeren omhulsel) los kunt maken van de bal? Op deze manier creëer je een opening waar je de bloemblaadjes in kunt stoppen. Hele bloemblaadjes gaan helaas niet lukken, je zult ze dus wel wat kleiner moeten maken. Mocht je zelf nog tips hebben over hoe je bloemen voor de uitvaart hergebruiken kunt, dan horen we dat graag van je.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje