0
Terug naar overzicht

Originele uitvaartcatering

26/09/2017
Redactie
Delen:
Originele uitvaartcatering

Als de gemiddelde Nederlander denkt aan uitvaartcatering, poppen er al gauw termen als ‘een plakje cake’ en ‘thee of koffie’ op. De samenkomst na de plechtigheid kun je echter met heel veel bijzondere en lekkere hapjes invullen. Want waarom zou je voor dat ene plakje cake kiezen, als de persoon in kwestie heel erg dol was op sushi bijvoorbeeld? Net zoals met het rouwdrukwerk en de decoratie van de uitvaartlocatie, kun je ook met de catering een persoonlijke stempel op het afscheid drukken. Eerder zag je al verschillende ideeën voorbij komen voor de uitvaartcatering, vandaag bundelen we onze meest favoriete én originele opties in één artikel.

Sushi serveren

Sushi is perfect voor op een uitvaart, omdat het kleine en fijne hapjes zijn. Serveer ze uit op een grote, mooie tafel of laat mensen met schalen rondlopen om de sushi hapjes uit te delen. Let op: zijn er gasten die geen vis eten? Dan kun je ook een deel vegetarische sushi hapjes serveren. Lees hier meer over sushi op de uitvaart.

Pizza slices

Heeft de betreffende uitvaart een informeel karakter? Overweeg dan eens om pizza slices te serveren. Een originele uitvaartcatering optie met eindeloos veel smaken... en dus voor ieder wat wils... Ook voor vegetariërs. ;-) Tip: maak een pizzahoek waarbij je verschillende etagères vult met verschillende soorten pizza’s die al voorgesneden zijn. Ziet er ook nog eens heel mooi uit. Let er hierbij wel op dat je de etagères voorziet van voorverwarmde borden, zodat de pizza warm blijft. Lees hier meer over pizza op de uitvaart.

Originele uitvaartcatering in de vorm van kleine hapjes

Perfect voor bij een uitvaart in de buitenlucht: het serveren van kleine hapjes, ook wel tapas genoemd. Ook hierbij kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van vlees, vis en vegetarisch of ga enkel en alleen voor gezonde tapas. 

Een ‘sweet table’

Originele uitvaartcatering hoeft overigens echt niet altijd hartig te zijn. Voor de liefhebbers van zoet is het ook een optie om een zogeheten ‘sweet table’ in te richten. Dit is een mooi gedecoreerde tafel vol met zoete lekkernijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan taartjes, cupcakes, muffins, macarons, cake pops en schalen gevuld met snoepgoed voor de kids. Tip: het gebruik van verschillende etagères en schalen in verschillende kleuren en formaten geeft een mooi effect. Lees hier meer over een sweet table op de uitvaart.

Een intieme high tea

Perfect voor bij een intieme uitvaart: organiseer een high tea. Hierbij kun je bijvoorbeeld een intiem clubje mensen bij jou thuis (of op een locatie naar keuze) laten komen, waarbij je verschillende soorten thee uitserveert. Natuurlijk kun je het geheel afmaken met schalen vol met koekjes en andere zoete lekkernijen. Lees hier meer over een high tea na de uitvaart.

Picknick in het park… of in je tuin

Gaat het afscheid (of een deel hier van) buiten plaatsvinden? Spreid dan verschillende kleedjes uit in een knus park of in de tuin en leg deze vol met lekkere hapjes en drankjes, zoals stokbroden, sandwiches, lekkere wijntjes en frisdranken voor de kinderen. Ook een idee: bij een klein budget kun je op de rouwkaart aangeven dat je het op prijs zou stellen als iedereen wat hapjes meeneemt, zodat iedereen een kleine bijdrage levert aan de picknick. Het is bij een picknick overigens wel raadzaam om wat voorzorgsmaatregelen te nemen tegen een eventuele regenbui. Lees hier meer over een picknick na de uitvaart.

Op zoek naar leuke accessoires voor de picknick? Kijk dan eens hier.

Barbecue na de uitvaart

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het afscheid af te sluiten met een barbecue. Dit zorgt voor een lekkere losse sfeer en het is ook gemakkelijk thuis te organiseren, als je een grote tuin hebt. Let er hierbij wel op dat je voor vegetariërs met alternatieven komt, zoals vega burgers en lekkere salades. Je kunt de catering zelf verzorgen, maar je kunt dit natuurlijk ook uit handen geven.

Natuurlijk kun je ook creatief zijn met de drankjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van het serveren van vers gemaakte limonades in grote, glazen kannen? Of het uitserveren van verschillende soorten cocktails, omdat de persoon in kwestie daar stiekem zo dol op was? Ook een idee: laat de gasten bij een winterse uitvaart genieten van warme chocolademelk met marshmallows of heerlijke Italiaanse koffie.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje