Terug naar overzicht

Singer songwriter Ferry van Leeuwen op Funeral Fair

15/03/2017
Redactie
Delen:
Ferry van Leeuwen op Funeral Fair

Hij stond samen met Marco Borsato op het podium, hij was de zanger van het tv-programma Memories, hij toert met de Edwin Eversband door het land, hij heeft vele albums gemaakt en binnenkort staat hij ook op Funeral Fair... We hebben het over niemand minder dan Ferry van Leeuwen, een singer songwriter die zijn hele leven heeft gewijd aan zijn grote passie: het maken van muziek. Wij zijn erg blij dat hij zijn gevoelige en mooie liederen wil laten horen op het podium in de Van Nelle Fabriek. Ferry heeft er ook zin in. “Ik kijk ernaar uit om op Funeral Fair te spelen. De liedjes van mijn laatste album passen prima bij de sfeer. Ik krijg niet vaak de gelegenheid om die te spelen”, zegt Ferry als we hem bellen om uitgebreid te praten over zijn optreden.

Zo simpel

Slechts vergezeld door zijn akoestische gitaar zal Ferry een heel intiem optreden geven op Funeral Fair. “Ik speel vaak met een band. Nu ben ik helemaal alleen. Best spannend en erg leuk”, zegt Ferry. Hij zal vooral nummers van zijn laatste album ‘Zo simpel’ ten gehore brengen. Hier staan een aantal sentimentele nummers op die met verlies te maken hebben. “Ter afwisseling speel ik ook wat vrolijke nummers hoor,” laat hij weten.

Een ontroerend verhaal

Ferry zal zeker het nummer ‘Deze reis maak ik alleen’ spelen, waar een ontroerend verhaal achter zit. Hij schreef het lied voor een goede vriend die inmiddels is overleden. “Ik sprak hem in de weken voor zijn overlijden. Hij zei tegen me: ‘Deze reis maak ik alleen’. Ik heb hier toen een lied over geschreven en het hem laten horen. Hij vond het erg mooi en hij vroeg me het te zingen op zijn uitvaart. Dat heb ik voor hem gedaan”, vertelt Ferry. Het was een moeilijk en tegelijkertijd mooi moment voor hem. Wij zijn heel benieuwd naar dit bijzondere lied.

Vermoeden van de pijn

De liederen van Ferry zijn altijd geïnspireerd op dingen die hij heeft meegemaakt of gehoord. Zo gaat het nummer ‘Vermoeden van de pijn’ over een uitspraak die de Noorse president deed op het journaal. “Hij zei dit na de schietpartij op Utoya. Hiermee bedoelde hij te zeggen dat hij niet precies wist hoe de nabestaanden en slachtoffers zich voelden, maar hij had daar wel een vermoeden van. Deze uitspraak greep me zo aan dat ik er een lied over heb geschreven”, vertelt Ferry. Zijn andere nummers gaan vooral over de dingen die hem bezighouden in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld de leuke momenten die hij beleeft met zijn gezin. "Ik hoop dat ik de bezoekers van Funeral Fair een positief gevoel geef met mijn muziek", zegt hij.

Ferry van Leeuwen op Funeral Fair

Ferry treedt op om 13.30 uur op het podium in de grote hal van de Van Nelle Fabriek. Mis zijn optreden niet! Zijn warme stem, mooie gitaarspel en gevoelige liederen zullen een extra dimensie geven aan Funeral Fair. Loop voor- of nadat je Ferry van Leeuwen hebt horen zingen zeker even langs de bedrijven die er staan. En doe mee aan een van de workshops, luister naar andere live muziek of bezoek het theater. Kortom: ervaar de mooie, gekleurde kanten van de onderwerpen uitvaart en rouw. De toegang tot Funeral Fair is gratis. Wil je meer weten over Funeral Fair? Bekijk dan hier het Funeral Fair.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje