0
Terug naar overzicht

Ecologische grafkist voor een duurzaam afscheid

22/11/2015
Redactie
Delen:
Ecologische grafkist voor een duurzaam afscheid

Op het gebied van grafkisten wordt er ook innovatief gedacht en dan met name als het milieu er bij komt kijken. Denk er maar eens over na; iedereen die begraven wordt blijft voor een bepaalde tijd in de grond liggen. Het stoffelijk overschot gaat verteren, maar de kist blijft. Dit is niet ter bevordering van het milieu, waarom zou dit niet beter kunnen? Een kist die biologisch afbreekbaar is? Juist, een ecologische grafkist.

Wat is een ecologische grafkist?

Een ecologische grafkist is gemaakt van organisch restafval, waardoor het zonder schade te brengen aan het milieu in de grond kan composteren. Misschien klinkt het materiaal niet als muziek in de oren, maar denk niet dat deze grafkist er niet leuk uit kan zien. De makers van deze ecologische grafkisten kunnen met verschillende materialen aan de slag. Hierdoor is er zelfs de keuze in kleuren met de aarde als basis, zoals groen, bruin, geel en rood. De kist kan dus zowel milieuvriendelijk als modern en stijlvol zijn.

Kosten van een ecologische grafkist

Een biologisch afbreekbare grafkist, het klinkt alsof er wel wat geld voor neergelegd moet worden. Dit is dus niet het geval. Doordat de kisten van minder materiaal worden gemaakt, scheelt dit dus in de prijs ten op zichte van traditionele kisten.

Begraven en cremeren met een ecologische grafkist

Met een goede ecologische grafkist maakt het niet uit of deze begraven of gecremeerd wordt. Doordat het materiaal geheel afbreekbaar is, wordt het bij het begraven opgenomen in de natuur en bij het cremeren komen er vrijwel geen schadelijke stoffen bij het verbranden vrij. Het materiaalgebruik is vaak zelfs met 45% gereduceerd, bijna de helft minder dan een gewone kist. Een bewuste keuze voor iemand met een duurzame levensstijl. Nog een laatste tip: als je voor de ecologische kist kiest, denk dan na over de persoonlijke bezittingen die in de kist meegaan en of deze ook afbreekbaar zijn.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van L. Geessinck op 24 okt. 2018 15:39
"Heel graag wil ik prijzen weten."

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje