0
Terug naar overzicht

Planten & bloemen als uitvaartbedankje

16/12/2015
Redactie
Delen:
Planten & bloemen als uitvaartbedankje

Je kan de gasten die naar de uitvaart komen een mooi aandenken aan de overledene meegeven in de vorm van een plant of een bloem. Als je kiest voor planten & bloemen als uitvaartbedankje geef je ze een ecologisch verantwoord aandenken.

Inspiratie voor planten & bloemen als uitvaartbedankje

Zaadjes om te planten in de tuin
Het planten van nieuw leven is een vorm om de overledene te eren. Een manier om dit te doen is door aan de gasten zaadjes mee te geven als bedankje. Er zijn verschillende mogelijkheden; ga je voor een bloem of plant, kies je een soort of meerdere soorten, zaadjes of bloembollen? Het is een idee om de zaadjes van de lievelingsbloem mee te geven of het vergeet-mij-nietje. Ook kan je verschillende zaadjes meegeven of zaadjes waarvan de oorsprong nog onbekend is, zodat de nabestaanden verrast worden of met elkaar kunnen vergelijken welke prachtige bloem of plant nu bij hen in de tuin of voor het raam groeit.

Bloemen om naar te kijken
Een simpele bloem kan ook een sterk effect hebben. Bijvoorbeeld een diepdonkerrode of felroze roos is een statement op zich en als die een week lang in huis staat, zullen ze iedere dag dat de roos langer meegaat er plezier van ervaren en aan de overledene terugdenken.

Potplant voor in huis
We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om een boom te planten in de achtertuin of op het balkon. Dan is een plant die in een pot groeit een goed alternatief. Kies een plant die weinig onderhoud nodig heeft met een lange levensduur, bijvoorbeeld een leuke vetplant of een cactus. Ideaal voor de nabestaanden om te verzorgen en zo lang mogelijk van te genieten.

Blaadjes voor een geurende herinnering
Bloemblaadjes kunnen een heerlijke geur afgeven die lang mee gaat. Zo kan er potpourri van gemaakt worden en dit in een mooi potje meegegeven worden na de uitvaart. Zoek de favoriete bloemblaadjes, kruiden, schillen van citrusvruchten en specerijen van de overledene bij elkaar en maak er een geurend aandenken van.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje