Terug naar overzicht

Veel bezochte graven van beroemdheden

18/06/2019
Stephanie Sequeira
Delen:
graven van beroemdheden

Die hard fans blijven trouw tot het eind en zelfs daarna, als hun favoriete celebrity komt te overlijden. Een manier om hun eer zelfs na de dood van een celebrity te bewijzen is door een bezoekje te brengen aan het graf van hun favoriete beroemdheid. Zo worden sommige begraafplaatsen jaarlijks door duizenden fans van over de hele wereld bezocht omdat er een beroemdheid begraven ligt. Maar ook mensen die niet perse fan waren vinden het vaak interessant om deze graven te bezoeken, omdat ze een soort 'must see' geworden zijn als je een bepaalde stad bezoekt. Wij vertellen je over enkele van deze veel bezochte graven van beroemdheden.

John F. Kennedy

Het graf van de Amerikaanse president John F. Kennedy is te vinden in Virginia op het nationale kerkhof van Arlington. Het graf van JFK telde in de jaren 60 meer dan vijf miljoen bezoekers per jaar. Doordat het graf zoveel mensen trok is het graf om veiligheidsredenen verplaatst. Vandaag de dag wordt het graf van JFK nog steeds veel bezocht. Het graf is te herkennen aan de eeuwige vlam. Naast hem liggen ook zijn overleden kinderen, broertje en Jackie Kennedy begraven.

Michael Jackson

De plotselinge dood van The King of Pop maakte overal ter wereld veel emoties los. Het bracht miljoenen fans bij elkaar op verschillende plekken in de wereld. Het is dan ook onmogelijk om het graf van Michael Jackson niet te benoemen in deze lijst met veel bezochte graven van beroemdheden. Het graf van The King of Pop is te vinden op de begraafplaats Forest Lawn in Glendale waar ook heel wat andere grote beroemdheden begraven liggen. Het lichaam van Michael Jackson ligt in een mausoleum en is voor bezoekers niet toegankelijk. Wel mogen zijn trouwe fans bloemen voor het mausoleum neerleggen. Voor wie het interessant vindt ligt vlak bij het mausoleum van Michael Jackson ook de wereldberoemde actrice Elizabeth Taylor begraven. Dit was een goede vriendin van Michael. 

Elvis Presley

Ze zeggen wel eens dat je in het graf de eeuwige rust vindt... Voor Elvis Presley was dit echter niet helemaal het geval. Het graf van The King of Rock and Roll was eerst te bezoeken op het Forest Hill kerkhof in Memphis totdat extreme fans hebben geprobeerd om het lichaam van Elvis te stelen. Het graf van Elvis is sindsdien te vinden op een ander kerkhof in Memphis. Ondanks deze overplaatsing wordt het graf van Elvis jaarlijks nog steeds door honderdduizenden fans bezocht.

Jim Morrison

Het legendarische graf van Jim Morrison heeft net als het graf van Elvis Presley het een en ander moeten meemaken. Zo is er in 1988 een buste (borstbeeld) van de zanger gestolen, waardoor het graf van Jim Morrison vandaag de dag minder ‘spannend’ is dan de graven van andere celebrities die ook op het kerkhof van Père-Lachaise in Parijs te vinden zijn. Dit neemt echter niet weg dat het graf van Jim Morrison nog steeds het meest bezochte graf is op het Franse kerkhof. Daarnaast was er in 1991 sprake van vandalisme op de dag dat Morisson 20 jaar dood was. Eeuwige grafrust? Voor Morrison niet helemaal! Trouwens, de gestolen buste is nooit meer teruggevonden. Wij vragen ons wel af wat er mee is gebeurd...

Bob Marley

Vele Bob Marley fans zullen een bezoek aan Nine Miles niet willen overslaan. Dit kleine Jamaicaanse dorpje in Kingston is het geboortedorp en tevens ook laatste rustplaats van Bob Marley. Hij ligt er begraven in een mausoleum hoog in de bergen. Toeristen kunnen een rondleiding krijgen waarbij zij met een gids het Bob Marley Museum bezoeken, oftewel het oude huis van de legendarische reggae zanger. Het huis en graf van Bob Marley zijn inmiddels een toeristische trekpleister geworden en verdienen zeker een plekje in deze lijst met veel bezochte graven van beroemdheden. 

Marilyn Monroe

De wereldberoemde actrice uit Hollywood ligt begraven in het Westwood Memorial Park in Los Angeles. Fans van over de hele wereld bezoeken haar graf nog steeds en laten met een roodkleurige lippenstift een kus afdruk achter op de muur. Ook worden er dagelijks verse bloemen bij het graf van Marilyn gehangen. Aangrenzend aan het graf van Marilyn Monroe is ook het graf van Hugh Hefner te vinden. In het Westwood Village Memorial Park liggen nog heel wat andere grote beroemdheden uit Hollywood begraven. Het is zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent.

Princess Diana

Het graf van Princess Diana mag zeker niet ontbreken in deze lijst met veel bezochte graven van beroemdheden. Het graf van prinses Diana is maar twee maanden per jaar open voor het publiek. Om precies te zijn wordt het terrein tussen juli en september open gezet. De fans van de prinses laten deze kans dan ook niet aan zich voorbij gaan. Er komen jaarlijks namelijk duizenden fans naar het graf dat zich bevindt op het privédomein van de familie Spencer in Engeland. Dit privédomein ligt in Althorp (waar Diana is opgegroeid) op een klein eiland in het Round Oval meer. Om het gebied heen zijn 36 berken te bewonderen die de bereikte leeftijd van Lady Di symboliseren.

Frank Sinatra

"The best is yet to come" staat er op zijn grafsteen geschreven. Het graf van Frank Sinatra trekt jaarlijks nog duizenden bezoekers om dit opschrift uit één van zijn bekende nummers te bewonderen. Het graf is te vinden in het Desert Memorial Park in Californië. De zanger ligt er echter niet alleen, want met hem zijn er ook een fles Jack Daniels en een pakje sigaretten begraven.

Bruce Lee

Het graf van vechtkunst acteur Bruce Lee heeft zijn trouwe fans uit Mongolië heel wat zere voetjes bezorgd in 1993. Een grote groep besloot namelijk om lopend naar het graf van Bruce Lee te gaan om hem daar op zijn verjaardag te kunnen herdenken. Het gaat hierbij niet om een kleine afstand, want het graf van Bruce Lee bevindt zich in Seattle. Het gaat om een afstand van maar liefst 6.000 kilometer. Dat is niet niks! Nog steeds trekt het graf van Bruce Lee jaarlijks duizenden fans van over de hele wereld.

Graven van beroemdheden: een bezoekje waard!

Deze veel bezochte graven van beroemdheden zijn zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent. Weet jij nog een bijzonder graf van een beroemdheid die niet in dit lijstje staat? Laat het ons dan weten in de reacties.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje