0
Terug naar overzicht

Doulawijzer

Klanten
beoordeling
0,0

Er staat ons iets moois te wachten

Als mens heb je de verantwoordelijkheid om, als het kan, je leven goed af te ronden. Naast dat je dit voor jezelf doet, doe je dit zeker ook voor de dierbaren die je achterlaat. Ik wandel mee met stervenden en hun naasten, in dit vaak emotioneel en spiritueel geladen, levensstuk. 

De betekenis van Doula is wijze dienende (meestal) vrouw, die gebruikmaakt van de in haar aanwezige kennis. Ik geloof dat je lichaam sterft en je als ziel verder reist. Het houdt hier niet op. 

Mijn kennis heb ik tijdens mijn leven verkregen. Zo werd ik geboren met de dood in de hand, voorspelde ik mijn opa´s sterven, koos een oom voor zelfdoding en zag ik van nabij de gevolgen, had ik een doodsangstervaring, een doodswens en mocht ik diverse naasten bijstaan in hun weg naar het einde. 

Tijdens de 10 jaar als uitvaartverzorger in de uitvaartwereld stond ik vooraan in de rij om de voorgesprekken te doen. Mensen die wisten dat het einde in zicht was, wilden weten wat de mogelijkheden waren van hun wensen en verlangens. Doordat zij ja zeiden tegen het einde werd ik nieuwsgierig naar hun verhaal. Ik voerde de meest prachtige, verdrietige en tegelijkertijd zo realistische gesprekken. Ik ontdekte dat de overgave aan het levenseinde de puurheid van ons menszijn naar boven haalt, waardoor alle filters wegvallen en zo grenzen worden verlegd. 

Het stervensproces is een fragiel proces waar emoties alle kanten op gaan. Je wordt geraakt in je kwetsbare ik en daarin is het soms moeilijk om met elkaar in verbinding te blijven. Iedere betrokkene ervaart deze tijd op zijn manier. Als levenseindedoula breng ik mijn kennis in en ben ik voor velen een klankbord. 

De omgekeerde uitvaart is eigenlijk het werk van een levenseindedoula. Waar een uitvaartverzorger in beeld komt na het overlijden en de uitvaart realiseert, zo kijk ik mee voor de tijd die er nog rest. 

Wat is er nodig om los te laten, gedag te zeggen, hoe wil je je uitvaartwensen samenstellen, wat wil je met je spullen, misschien wil je nog een Goodbye party houden, etc.. Jij als stervende bent en blijft de regisseur van die laatste tijd en mijn aanwezigheid is niet medisch ingestoken. Met een kennismakingsgesprek maken we helder wat nog belangrijk is in deze laatste levensfase. Mijn aanwezigheid bied ik aan in de vorm van drie verschillende pakketten: 3 maanden, 5 maanden of als maatwerk. Vaak vervolg ik mijn werk als levenseindedoula met het uitvoeren van de uitvaart en ben ik er voor de emotionele nazorg. 

Wie ben ik?
Ik ben Winny Bos. Ik leef een leven waarin ik alleen nog maar doe wat ik leuk vind, waar ik blij van word en goed in ben. Al vanaf mijn geboorte ben ik verbonden met de overgangen en sleutelmomenten in het leven en gaat mijn hart daar naar uit. De dood is daar één van. 

Heb je behoefte aan een gesprek om te ontdekken of ik van dienst kan zijn, voel je dan uitgenodigd om contact met mij op te nemen. 

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Amersfoort

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Doulawijzer voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Amersfoort
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje