Terug naar overzicht

Een succesvolle aftrap tijdens de 50PlusBeurs

23/09/2019
Redactie
Delen:
50plusbeurs

Laagdrempelig. Boeiend. Interessant. Levendig. Sfeervol. Bezoekers en exposanten zijn het er over eens: Het RememberMe-paviljoen op de 50PlusBeurs is een groot succes geweest. Het werd bovendien druk bezocht! De Funeral Fair on Tour trekt dus verder het land door, maar eerst blikken we nog even terug op een mooie week op de Jaarbeurs in Utrecht.

“Wat een mooie kist. Dat is toch eigenlijk zonde om te begraven?”, zegt Gea van Veen terwijl ze een doorzichtige kist met een kunstig houten frame van Beerenberg bewondert. “Ik wist wel dat er blanke of witte kisten zijn, maar dit heb ik nog nooit gezien. Maar wat zou zoiets kosten? En is deze kist wel goed voor het milieu, want dat is heel belangrijk voor me”, vertelt de 50-plusser die het heel normaal vindt het paviljoen van RememberMe op de 50PlusBeurs aan te treffen. “Voor mij hoort het er allemaal bij. Dat je komt te overlijden, is de enige zekerheid die je hebt in het leven. In deze mooie stand kom ik op ideeën om zelf alvast iets te regelen”, zegt Gea terwijl ze geïnteresseerd verder kijkt in het RememberMe-paviljoen, met een lekker glaasje Prosecco in de hand. Ook als het over uitvaarten gaat, mag het immers best gezellig zijn.

En zo denken meer van de ongeveer 100.000 bezoekers van de 50PlusBeurs die van 17 tot en met 21 september 2019 plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. Het paviljoen van RememberMe werd vijf dagen lang druk bezocht. Want al komen veel mensen naar de beurs om een gezellige dag te beleven en is het ook heel druk bij de e-bikes, modeshows, optredens en presentaties; een onderwerp als de dood gaan de meeste bezoekers niet uit de weg. Het RememberMe-paviljoen wordt dan ook goed bezocht én goed gewaardeerd. “Het is sfeervol. Als je deze stand ziet, lijkt het bijna leuk om dood te gaan. Het is heel erg out-of-the-box denken. Een geheel plaatje van alle mogelijkheden”, zo vat een 50-plusser haar bezoek samen.

Eerste drie foto's: Zoals Hein Het Ziet

Verrassend

Henny Ammerlaan van Crematorium De Dijk is een van de exposanten en ze voelt zich helemaal thuis op de 50PlusBeurs. “Ik was bang dat mensen me eng zouden vinden, maar dat valt heel erg mee. Sommigen lopen liever door, maar ik heb ook veel mooie gesprekken met mensen kunnen voeren”, vertelt Henny voor wie de 50PlusBeurs een succes was. “Op een uitvaartbeurs zijn mensen erop voorbereid, maar daar is veel minder publiek. Hier is een hele goede doelgroep en het verrast me hoe het hier gaat. Veel mensen gaan graag het gesprek aan.”

Perla Michiels van Perla Fotografie is op de 50PlusBeurs om mensen te laten zien dat fotografie tijdens een uitvaart belangrijk kan zijn voor de rouwverwerking. Maar vaak komt de familie er pas bij de uitvaart achter dat er eigenlijk helemaal geen goede foto van de overledene is te vinden. Portretfotografie is daarom haar tweede specialiteit. Haar aanwezigheid op het RememberMe-paviljoen stemt Perla tevreden. “Mensen komen hier voor een gezellige dag, dus voor sommige mensen is dit verrassend terwijl anderen dit juist heel belangrijk vinden. Veel mensen wisten ook niet dat uitvaartfotografie bestaat. Maar ik heb veel mensen kunnen voorlichten. Het is heel druk geweest.” 

Heel geïnteresseerd

Ook Mark Beerens heeft over belangstelling niet te klagen. Het zijn ook vaak de bijzondere kisten van Beerenberg die bezoekers naar het paviljoen trekken. “De 50-plussers zijn een heel fijn publiek. Je merkt dat mensen vaak niet weten wat er allemaal kan, maar ze zijn wel heel geïnteresseerd”, vertelt Mark die er tijdens een volgende Funeral Fair on Tour graag weer bij is. “Het is voor ons superbelangrijk om hier te zijn. Wij staan wel vaker op een vakbeurs, maar hier kunnen we aan de consument laten zien wat we maken. Mensen hebben vaak een heel dogmatisch beeld van een kist. Als ze hier een kist zien met een afbeelding erop, is dat vaak een eyeopener voor ze.”

Succesvol

Inmiddels zit de 50PlusBeurs erop en kan organisator Orlanda Adams tevreden terugkijken op een succesvolle eerste editie van de Funeral Fair on Tour. “Het was supergoed! Er zijn heel veel mensen langs geweest en we hebben op een laagdrempelige manier kunnen laten zien en ervaren wat er zoal mogelijk is op het gebied van een persoonlijk afscheid”, vertelt Orlanda. “Ik denk dat we er met alle partners in het paviljoen een steentje aan hebben bijgedragen om mensen te inspireren een persoonlijke en unieke uitvaart te organiseren. Natuurlijk zijn we er nog lang niet, maar het taboe doorbreken is heel belangrijk.”

Dat veel bezoekers door een bezoek aan het RememberMe-paviljoen aan het denken zijn gezet, is natuurlijk vooral te danken aan alle partners die hier aanwezig waren. 

Foto's: Marian Schutte Fotografie

Met dank aan onze partners

Natuurlijk willen wij al onze partners bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan het succes van het RememberMe-paviljoen tijdens de 50PlusBeurs. Op het paviljoen konden de bezoekers kennismaken met de mooie diensten en producten van Vonea, Zoals Hein Het Ziet, Op Goud Geluk, Uitvaartbloemist In MemoriamUrnengedenkparkenLifeGem DiamondsLuizterClosure.nl, Alma Uitvaartzorg, Rouwloods Uitvaartbegeleiding, Blooming AshesBloemendekenBloemenfeeThankzAfscheidsmomenten.nlMarian Schutte Fotografie, Perla Fotografie, Koester, Solace, Ingrid Berns Uitvaart- & Nazorg, De Uitvaartplanners, Cirkel van AfscheidCrematorium De DijkStraver Mobility en Studio De Campagne.

Daarnaast willen wij Mark Beerens van Beerenberg in het bijzonder bedanken voor al zijn hulp bij het ontwerpen, opbouwen en afbouwen van het RememberMe-paviljoen. Het was zoals we gewend zijn een top samenwerking. Mark Beerens heeft een zeer actieve rol gespeeld om een groot succes te maken van de eerste editie van de Funeral Fair on Tour.

Wordt vervolgd…

RememberMe gemist op de 50PlusBeurs of had je er als exposant graag bij willen zijn? Wees niet getreurd, want de Funeral Fair on Tour zit er nog lang niet op! Benieuwd naar onze volgende halte? Houd dan onze website en social media in de gaten, want de Funeral Fair on Tour is nog maar net begonnen!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje