Terug naar overzicht

Stichtingen die de laatste wens in vervulling laten gaan

02/12/2021
Redactie
Delen:
laatste wens
In Nederland doen veel stichtingen er elke dag alles aan om de laatste wensen van terminale patiënten in vervulling te laten gaan. Dit kan bijvoorbeeld een dagje uit zijn of een avontuurlijke vakantie. Maar een laatste wens kan ook heel wat anders zijn, denk bijvoorbeeld aan haarwensen, speciale verwendagen, het ontmoeten van een idool en de ontwikkeling van talenten. Het is onwijs mooi dat er initiatieven in het leven zijn geroepen die dit soort laatste wensen in vervulling brengen en zorgen voor vele mooie momenten. Het aantal stichtingen dat zich hier voor inzet is erg groot. Wij lichten enkele mooie stichtingen uit.

Mooie stichtingen die de laatste wens in vervulling laten gaan

Stichting Ambulance Wens

Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de nabestaanden is het erg waardevol om wensen uit te laten komen. Dat is van onschatbare waarde. Een wens kan groot zijn, maar juist ook heel simpel. Voor mensen die niet meer lang te leven hebben, zijn juist hun favoriete plekjes enorm speciaal. Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van meer dan 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.

Stichting Dreams4You

Bij Stichting Dreams4You realiseren zij de laatste wens voor ernstig zieke volwassenen, die de verwachting hebben om nog maximaal twaalf maanden te leven. Hoewel wij allemaal weten dat de dag ooit komt dat het leven ophoudt, komt die dag voor sommigen wel te vroeg. Het kan zijn dat je dan nog die ene speciale wens hebt. Stichting Dreams4You wil er alles aan doen om deze uit te laten komen. De stichting bestaat uit sponsoren en vrijwilligers.

Wensstichting Oppepper 4 all

Bij Oppepper 4 all kan iedereen een wens of dienst aanvragen met bijvoorbeeld een chronische ziekte als MS, kanker, ALS, hart en vaatziekten of reuma. De leeftijd, ziekte en levensverwachting maken hierbij niet uit, maar de financiële situatie wel. Ook moet diegene die de wens krijgt de wens snappen en deze ook kunnen beleven. Stichting Oppepper 4 all doet zijn best om de  wensen voor chronisch zieke kinderen én volwassenen te realiseren. Samen kunnen zij hen weer kracht geven en hen een geweldige dag geven. Een echte oppepper!

Stichting Hoogvliegers

Een stichting speciaal voor kinderen, dat is Stichting Hoogvliegers. Zij laten zieke of gehandicapte kinderen met de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zij kunnen namelijk zelf een vliegtuig besturen! Dit is dus al een speciale wens, waarmee zij de kinderen een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap bezorgen. Het idee erachter is dat het een dag wordt waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten. Stichting Hoogvliegers vliegt met kinderen, het hele jaar door, en vanaf elk vliegveld in Nederland. Wat het extra bijzonder maakt is dat piloten hiervoor hun vrije tijd en hun helikopter of vliegtuig beschikbaar stellen.

Make-A-Wish Nederland

Make-A-Wish Nederland zet zich in om kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een ernstige (levensbedreigende) ziekte positieve kracht en vertrouwen voor de toekomst te geven. Samen met vrijwilligers, ouders, ziekenhuizen en businesspartners doen zij hun uiterste best om de wensen van deze kinderen te vervullen en het onmogelijke mogelijk te maken. 

Haarwensen

Deze stichting zet zich in voor kinderen tot en met 18 jaar, die te maken hebben met haarverlies en kaalheid door medische behandelingen. Kinderen kunnen zich minder zelfverzekerd voelen als zij door chemo hun haar verliezen. Ze vergelijken zichzelf met hun leeftijdsgenootjes en kunnen hierdoor hun zelfvertrouwen verliezen. Daarom biedt Stichting Haarwensen kinderen kwalitatieve haarwerken zonder dat de ouders of verzorgers hiervoor hoeven te betalen. De haarwerken worden gemaakt van echt mensenhaar dat aan deze mooie stichting wordt geschonken door volwassenen en kinderen. Een super initiatief!

Bliss to Shine

Bliss to Shine vervult niet per se de laatste wensen van terminale patiënten, maar ook de wensen van de naasten van iemand die lijdt aan kanker. Mensen vergeten wel eens dat ook zij te maken hebben met de gevolgen van de ziekte. Bliss to Shine vindt dat ook de naasten het verdienen om weer even in het zonnetje te staan en om samen met het hele gezin leuke onvergetelijke herinneringen te maken. Zij organiseren jaarlijks een 'Shine Day' voor kankerpatiënt en het hele gezin. Op deze dag kan het gezin weer even helemaal hunzelf zijn.

Dit is slechts een greep uit het aantal mooie stichtingen in Nederland dat zich inzet om de laatste wensen van terminale patiënten in vervulling te laten gaan. Zijn er andere mooie stichtingen die jij steunt? Laat het weten in de reacties.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Joyce op 14 jul. 2022 16:43
"Een buurmeisje van vroeger is ongeneeslijk ziek. Ze heeft ALS en in een agressieve vorm. Ze is moeder van 3 kinderen. Ze kan niet meer praten en bij niet meer lopen. Haar man verzorgd haar momenteel. Ze hebben het niet breed vandaar mijn vraag, is een soort stichting die haar een mooie dag kan bezorgen? Groetjes Joyce"

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje