Terug naar overzicht

Bijzonder: een tatoeage laten bewaren na je dood

21/11/2016
Redactie
Delen:
tatoeage laten bewaren na je dood

Een tatoeage heeft een verhaal dat je altijd bij je draagt. Misschien heb je een herinneringstatoeage of een tatoeage die jouw grootste passie symboliseert. Wist je dat de mogelijkheid bestaat om je tatoeage te laten bewaren na je dood? 

Bizar of blij verrast

Misschien vind je het idee wel heel bizar of misschien ben je juist blij verrast dat jouw persoonlijke kunstwerk(je) vastgelegd kan worden. Wij werden nieuwsgierig toen we dit hoorden en zijn gelijk op onderzoek uitgegaan om te kijken wat er nou echt mogelijk is.

Waarom een tatoeage laten bewaren na je dood?

Als je zelf een tatoeage hebt is het handig om erover na te denken wat je met de tatoeage wilt als je komt te overlijden. Misschien wil je er helemaal niets mee. Maar het kan ook zijn dat je er veel waarde aan hecht en het zonde vindt dat deze na jouw dood verdwijnt. Bijvoorbeeld omdat er een heel mooie en dierbare herinnering/betekenis achter schuilt. Je kunt dus een tatoeage bewaren na je dood en deze voor altijd vereeuwigen door hem in te lijsten als kunstwerk.

Leg je wens vast in een intentieverklaring

Om je tatoeage te laten bewaren na je dood, kun je in Nederland terecht bij een tatoeagezaak. Als je het aandurft, wordt er na je dood een stuk huid wegsneden waar de tatoeage opstaat. De huid met tatoeage wordt speciaal geprepareerd, zodat het goed bewaard kan worden. De tattoo shop neemt jouw tatoeage op in hun artistieke collectie. Ook kunnen zij de tatoeage uitlenen aan nabestaanden, als dat gewenst is. Zo kan jouw bijzondere tatoeage ingelijst in een huis van een dierbare komen te hangen.  Als je weet dat je een tatoeage wilt laten bewaren, kun je contact opnemen met een bedrijf en je wens via een intentieverklaring laten vastleggen. Mocht je je bedenken, kun je altijd aangeven dat je het niet meer wilt. Klein aandachtspuntje: als er kosten gemaakt zijn, krijg je die niet meer terug.

Meer dan een eeuwig kunstwerk

Je tatoeage kan meer zijn dan een eeuwig kunstwerk. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je tatoeage wordt onderzocht of ooit in een museum wordt geplaatst. Als je wilt, kun je jouw exemplaar ook anoniem laten bewaren. Uiteindelijk kies je zelf hoe je jouw tatoeage na je dood wilt laten bewaren Zou jij willen dat je tatoeages bewaard blijven na je dood? En waarom wel of waarom niet?

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje