0
Terug naar overzicht

Tatoeage met as: een herinnering voor altijd

18/01/2016
Redactie
Delen:
Tatoeage met as

Je hebt het eerder al kunnen lezen dat er veel bijzondere bestemmingen zijn voor as. Maar wist je dat je met de as van je dierbare ook een tatoeage kunt laten zetten? Zo weet je zeker dat je hem of haar altijd met je meedraagt. Hoe een tatoeage met as in zijn werking gaat? Lees en leer.

Hoe werkt het?

Allereerst zal de tatoeëerder de as verhitten, zodat deze zo schoon mogelijk is. Vaak wordt de as daarna ook nog even door een zeef gehaald. De as zal vervolgens gemengd worden met de inkt. Hiermee zal uiteindelijk de tatoeage gezet worden. Omdat het best een proces is, zal er wel een paar dagen overheen gaan voordat je de tatoeage met as daadwerkelijk kunt laten zetten. Maak je overigens geen zorgen over de as die overblijft. De tatoeëerder gebruikt over het algemeen in totaal ongeveer één kubieke centimeter aan as. Zo heb je nog genoeg over om bijvoorbeeld uit te strooien of te bewaren in een urn.

De kosten

De kosten van een dergelijk kunstwerkje zijn moeilijk in te schatten. Dit hangt af van een aantal factoren:

  • Grootte
  • De kleur(en)
  • Plaats
  • De prijzen die de tatoeëerder hanteert

Neem dus altijd eerst je wensen door en kijk welke kosten daaraan verbonden zijn.

Let op: een tatoeage met as is niet geheel zonder risico's...

Ondanks dat het een heel mooi en persoonlijk gebaar is, willen we je wel wijzen op de risico's die hieraan vastkleven. Tatoeagepigment moet officieel namelijk volledig steriel zijn. De as van iemand die overleden is, is simpelweg niet 100% steriel. Dat is ook de reden dat de tatoeëerder het van te voren nog even goed verhit. Ook kan het zo zijn dat as zware metalen bevat. Dit houdt in dat er kankerverwekkende stoffen in zouden kunnen zitten. Voordat je een tatoeage met as van je geliefde laat zetten, zul je dan ook altijd een contract moeten tekenen. Hierin staat dat je zelf aansprakelijk bent, mocht het misgaan. Ken jij iemand met een tatoeage met as van een dierbare? Of zit je er zelf aan te denken? Een reactie onder dit artikel is altijd welkom!

Delen:

Reacties (30)

Reactie van Marijke Margés op 6 mei 2024 17:02
"Hoe wordt de as in de inkt voor de tattoo verwerkt? De as is toch best grof."
Reactie van Sonja op 6 feb. 2024 11:41
"Welke Tatoeartist zet tatoeage met as van overleden in Amsterdam"
Reactie van hans op 15 aug. 2023 15:44
"Hallo ik wil graag info ontvangen van goede adressen waar ik een tattoo met da as van mijn overleden zoon kan laten zetten. Het is mijn eerste dus heb hier totaal geen ervaring mee vandaar mijn vraag hier alvast super bedankt en stuur het dan naar gondel@live.nl"
Reactie van Ric op 22 apr. 2023 15:36
"Hallo, ook ik wil graag een tattoo met as van mijn man erin verwerkt willen laten zetten. Ook ik ben op zoek naar een goede tattoo-zetter. Zelf kom ik uit Den Haag maar hiervoor wil ik best wel door het land reizen want dit is erg belangrijk voor mij. Wie goede ervaringen heeft en een adres weet (en eventueel foto's), mail mij a.u.b. (digpost@live.nl) met in het onderwerp as-tattoo zodat ik het niet voor spam aanzie."
Reactie van Erik K. op 15 jan. 2023 13:34
"Onze lieve wolfhondenmeisje is vorige week geheel onverwacht overleden. Ik zou zo graag haar naam met haar as als tattoo laten zetten, maar de eerste tattoo shop die ik ken wil het niet doen, want het zou niet mogen. Welke tattoo shop in midden nederland kunnen jullie aanbevelen?"
Reactie van Maxmillian op 8 sep. 2022 23:15
"Hallo allen, ik ben mijn opa verloren op mijn 21e verjaardag. Mijn opa was de belangrijkste en beste familieband die ik ooit heb gehad. Tegen de wens van mijn opa in heeft mijn oma de as nog. Zelf wou hij graag in het water zijn gestrooid. Nu zou ik heel graag een beetje as willen gebruiken om te verwerken in een tattoo. Een tattoo met zijn sterfte en mijn geboorte datum. 30/01 Graag kom ik in contact met iemand die een tattoo met as kan zetten ookal is dit verboden. Contact: 0611346733 weet jij of ben jij iemand die dit kan?"
Reactie van Karlijn op 13 aug. 2022 21:34
"Lieve mensen, en beste auteur. Het toevoegen van as aan tatoeage inkt is VERBODEN. Wanneer een tattoo studio dit aanbied, omdraaien en wegrennen, want als ze zich al niet aan zo'n duidelijke regel kunnen houden (niets toevoegen aan tatoeage inkt) waar houden ze zich nog meer niet aan?"
Reactie van gerdine op 4 mei 2022 23:33
"hallo ,ik reageer op deze Reactie van klein op 18 feb. 2022 21:44 "Goedeavond, weet iemand een tattooshop adres in de omgeving Rotterdam die met as van een hond in de inkt nog steeds tatoeëren? Hoop dat iemand mij kan helpen." heeft u inmiddels een geschikte tattooshop gevonden?zelf ben ik namelijk ook al een lange tijd op zoek naar een goede tattooshop die tevens as in de inkt wil verwerken.ook ik wil al 2jaar een tattoo met as van mijn overleden hond ,alvast bedankt."
Reactie van klein op 18 feb. 2022 21:44
"Goedeavond, weet iemand een tattooshop adres in de omgeving Rotterdam die met as van een hond in de inkt nog steeds tatoeëren? Hoop dat iemand mij kan helpen."
Reactie van Fred Kolkman op 23 nov. 2021 09:52
"Ik heb in 2016 as van mijn overleden echtgenote in een tattoo laten zetten, geen enkele last mee gehad, ben nog steeds blij dat ik dit heb laten doen."
Reactie van Alice op 5 jun. 2021 20:03
"Heb iemand ervaring met de as van een overleden hond in een Tatoo verwerkt En is een risico als de hond kanker hebt gehad om dan de as te gebruiken voor een tattoo"
Reactie van Daan op 17 feb. 2021 15:22
"Ik heb een tattoo met de as van mijn broer laten zetten. Dit is gedaan door een professionele tattoo partij in Ede. Ik heb eerder op andere tattoos nooit geen korstjes gehad maar op deze wel. Er is ook een klein littekentje ontstaan. Ik wist dat dit kon gebeuren als reactie op de as. Maar ik ben nog steeds heel erg blij met de tattoo. Ik heb hem op mijn voet met de gedachte er achter; Zo loopt hij iedere stap in m'n leven mee"
Reactie van Roelien Gerrits op 17 okt. 2020 18:27
"Ik zou zo graag een tatoeage willen van de ogen van mijn overleden zoon van veertien jaar. Maar wel zo dat je echt het karakter er in kunt zien dat hij het is. Weet iemand een goed adres."
Reactie van Marion Beuving op 7 okt. 2020 11:36
"Hallo, is er inmiddels al wat meer bekend over de risico's van een tattoo met as? Ik zou graag een heel klein vlindertje op mijn pols of arm willen met as van ons doodgeboren zoontje, en dat terwijl ik anti tattoo's ben, maar ik heb nu een ketting met zijn as, en ben enorm bang die te verliezen....."
Reactie van Anoniem op 16 mei 2020 00:26
"Er zijn nog wel shops die het doen, ik heb er (helaas) ook sinds afgelopen week een. Zoals beloofd mag ik de naam van de shop niet noemen, maar als tip wil ik meegeven dat je altijd persoonlijk langs moet gaan. Vertel eerlijk en oprecht je verhaal, en hopelijk heb je een keer geluk... Veel sterkte allemaal!"
Reactie van Yvonne op 11 mei 2020 17:18
"Ik zou graag een tattoo met as willen van mijn overleden moeder. Heb al 2 rozen op mijn schouder, die wil ik graag ;met haar as, uitbreiden naar een bos met rozen."
Reactie van Rita op 25 sep. 2019 20:09
"Ik zou graag een tattoo van een vlinder willen zetten met as van mijn overleden man."
Reactie van Delfgaauw op 8 dec. 2018 20:45
"Weet u een goed,adres voor mij wil mijn broertje graag bij me hebben"
Reactie van Van Erum Madeleine op 31 okt. 2018 19:44
"Ik heb in 2015 een tattoo laten zetten met asse in verwerkt van mijn man die overleden is in 2014. Heb geen probleem gehad om ze te laten zetten en ook achteraf helemaal niets, was heel snel genezen. Die man zei dat is zo minimaal wat er in terecht komt, en dan ook nog alleen het fijne poeder, is geen probleem. Ben blij dat ik het heb laten doen."
Reactie van Rogiers Davy op 16 apr. 2018 10:37
"graag zou ik ook een tattoo willen zetten met as in verwerkt van mijn overleden vader hij is gestorven aan de gevolgen van kanker zouden deze kankerstoffen ook in de as kunnen zitten of niet"
Reactie van Ikkuu op 11 mrt. 2018 17:55
"Hey mijn vader is overleden toen ik 7 was, ik ben nu 16 en wil graag een tatoo met zn as maar ik wil dat aan de binnen kant van mn pols mag dat als je 16 bent?"
Reactie van Marissa Kalkman op 9 mrt. 2018 07:53
"Hallo, Mijn moeder is overleden toen ik 3 jaar was. Ondertussen ben ik 20 en ik wil heel graag een tatoeage met as van haar. Alleen haar as is ondertussen al vrij oud.... Brengt oud as extra risico’s met zich mee? Mvg Marissa"
Reactie van MM op 8 feb. 2018 16:55
"Goedemiddag, ik kan nergens een tattoo shop vinden die de as van mijn man willen verwerken in een tattoo..wie heeft een goed adres. Dutch Ink doet dit niet (meer) Ook ik vraag me natuurlijk wel af hoeveel risico er is ivm evt kankerverwekkende stoffen als je met as een tattoo zet."
Reactie van Dillianne op 1 feb. 2018 14:25
"Ik heb een vraagje, ik las over stoffen in het as die kankerverwekkend zijn. Mijn opa is overleden aan kanker en ik wil een tattoo die onder andere staat voor hem en zijn gevecht. Ik zou heel graag het as daar in laten tattoeren maar is dat veilig (in hoeverre het veilig is) aangezien hij kanker heeft gehad (hiermee bedoel ik kunnen er resten van kanker in het as zitten of niet)"
Reactie van Debbie Vermond op 6 okt. 2017 20:07
"Beste Marjo Sprengers, Heeft u inmiddels een geschikte tattoo shop gevonden? Vriendelijke groeten, Debbie"
Reactie van Ilse op 4 jun. 2017 09:11
"Op 22 april is mijn lieve broertje (28) overleden. Ik had nooit gedacht een tatoeage te willen, 'niets voor mij', maar het idee laat me niet meer los. Een sierraad kan je verliezen, een tatoeage is voor het leven. Erg mooi symbolisch! Ik ben ervan overtuigd dat er eentje komt, maar weet nog niet zeker of ik daar zijn as in laat verwerken. Ik lees veel verschillende dingen over risico's. Ik ben heel benieuwd hoe jij dat hebt ervaren en wat voor jou de doorslag was om het gewoon te doen. Liefs Ilse"
Reactie van Britt Leenaarts op 24 aug. 2016 09:37
"Beste Regina, Allereerst gecondoleerd met het verlies van je geliefde... Wat een prachtig gebaar dat je een tatoeage met zijn as wilt gaan laten zetten. Het is inderdaad zo dat sommige tatoeëerders het risico niet willen nemen. Helaas weten wij ook niet precies welke tattooshops dit allemaal doen, dit is echt even een kwestie van onderzoek doen. Wellicht dat je een aantal shops via de mail kunt benaderen en zodoende kunt filteren welke shops dit daadwerkelijk doen? Tip: gebruik dezelfde mail voor elke shop die je gaat mailen, zo kun je snel en effiient verschillende tatoeëerders benaderen. Heel veel succes en we wensen je ontzettend veel sterkte in het rouwproces. Warme groet, Britt"
Reactie van Regina op 23 aug. 2016 22:31
"Hallo, ik heb een maand geleden afscheid moeten nemen van mijn grote liefde. Ik wil heel graag een tattoo met zijn as laten zetten maar stuit op tatoeëerders die het risico niet willen nemen. Kunt u mij aangeven waar u het hebt laten doen? Heeft u het in 2016 laten doen? Dankuwel voor uw antwoord."
Reactie van Britt Leenaarts op 23 aug. 2016 09:25
"Hoi Marjo, allereerst gecondoleerd met dit vreselijk verlies, wat moet dit moeilijk voor je zijn. We vinden het een prachtig gebaar van je dat je een tatoeage ter ere van hem wilt gaan laten zetten. Ik ben zelf ook mijn zus verloren (ik ben 26, zij was toen 27. Is in 2014 gebeurd) en heb dit ook voor haar gedaan. Uit ervaring kan ik zeggen dat ik er tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend blij met ben; ik hoop dat jij dat met jouw tatoeage ook zult zijn straks. In principe hanteert elke tattooshop zijn eigen prijzen, het is dus lastig om te zeggen wat dit precies gaat kosten. Wel moet je bij vrijwel elke tattooshop rekening houden met een bepaald bedrag dat je van te voren al inlegt, bijvoorbeeld voor het maken van het ontwerp en het reserveren van een plekje voor jou. Dit kan varieren van 25 tot 100 euro, afhankelijk van de het soort ontwerp. Wij hebben zelf goede ervaringen met Dutch Ink. Wellicht dat je hen even kunt benaderen en kunt vragen wat het kost? Je kunt de contactgegevens op Dutchink.nl vinden. Ook een tip: wandel gewoon even bij ze binnen en vraag aan hen wat de mogelijkheden zijn en wat zij jou aanraden wat betreft grootte en plaats. Ik hoop dat ik je hiermee een klein beetje geholpen heb. Ik wil je heel veel sterkte wensen in deze lastige tijden en ik hoop dat -mocht je besluiten hem daadwerkelijk te gaan laten zetten- je tatoeage je kan helpen in het verwerkings- en rouwproces dat komen gaat. Warme groet, Britt"
Reactie van MARJO SPRENGERS op 22 aug. 2016 19:29
"Ik ben 6 augustus mijn zijn verloren. Hij was 22. Thomas is mijn tweede zoon. Ik heb er in totaal vier. Graag wil een een tattoo met mijn zoons namen.Zijn hobby was vissen en dat zou hij ook gaan doen deze nacht op 6 augustus 2016. Daarom misschien een vislijntje met vier namen , een vishaakje waar een ster aanhangt. Wat kunnen de kosten zijn van zoiets? over een maand heb ik zijn urn in huis. Ik wil dan graag zo snel mogelijk een tattoo zetten. dANK JE WEL ALVAST VOOR JULLIE ADVIES.XX"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje