Terug naar overzicht

Herinneringstatoeage van je dierbare

15/02/2016
Redactie
Delen:
Herinneringstatoeage

Na de dood van mijn zus Roxanne heb ik besloten haar niet alleen in mijn hart, maar ook op mijn lichaam met me mee te dragen. In de lengte van mijn ruggengraat om precies te zijn. In sierlijke, subtiele letters heeft Roxanne haar plekje op mijn rug ingenomen; dit is dan ook met stip de mooiste tatoeage waar ik ooit voor gekozen heb. Een zogeheten 'herinneringstatoeage' wordt steeds populairder en daarmee wordt de drempel om een tatoeage te nemen ook steeds lager. Yes, dit hebben we uit betrouwbare bron vernomen. We hebben namelijk een goed woordje gesproken met de creatieve mensen achter tattoo shop Dutch Ink, die ons vol trots hun memorabele kunstwerken showden. Het is een understatement dat een herinneringstatoeage per definitie een naam van een dierbare is. Wat er nog meer mogelijk is? Lees en leer.

It's all in the name

We vertelden het al: het laten tatoeëren van de naam van een overleden dierbare is één van de bekendste vormen binnen de categorie 'herinneringstatoeage'. Simpel, maar veelzeggend. Basic, maar toch eigenlijk ook weer vol met verhalen. Het fijne aan het enkel laten tatoeëren van een naam is dat het relatief weinig plek in hoeft te nemen, waardoor je hem op subtiele wijze kunt 'afschermen'. Zo kun je een naam achter je oor laten tatoeëren, maar ook aan de binnenkant van je voet bijvoorbeeld. Of wat denk je van een naamtatoeage achterin je nek, verscholen achter je haren?

Een zin, gedicht of andere vorm van tekst

Om even voort te borduren op de bovengenoemde herinneringstatoeage: je kunt ook kiezen voor een groter oppervlakte aan tekst en bijvoorbeeld een zin of gedicht vereeuwigen op je lichaam. Wat dacht je bijvoorbeeld van die ene quote uit dat nummer waar jullie samen altijd zo heerlijk, gek op dansten? Of dat ene gedicht, waarbij zich per direct kippenvel op je lichaam vormt, omdat je bij deze woorden zo aan hem of haar moet denken? Name it and it's possible: bij teksten gaat het er vooral om dat er voor jou een speciale gedachte achter zit. Een gedachte die niemand van jou af kan pakken. Een gedachte waar je een fijn en warm gevoel bij krijgt.

Een teken waar een herinnering achter schuilt

Bij een herinneringstatoeage hoeft het lang niet altijd om teksten te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld ook een bepaald symbool hebben waarbij je direct een associatie met die ene, overleden dierbare legt. Waren jullie bijvoorbeeld allebei dol op katten? Hoe mooi is het dan om een (klein) katje te laten tatoeëren op je lichaam? Of deelden jullie een passie voor een bepaalde sport? Hoe geweldig is het dan om iets uit deze sport, bijvoorbeeld een voetbal, een eeuwig plekje te geven op je lichaam?

Bekende symbolen

Er zijn van die symbolen die we in het geval van een herinneringstatoeage vaker zien terugkomen. Zo zijn hartjes populair en zien we ook regelmatig 'tekeningen' van vogels en paardenbloemen voorbij komen. Ook populair is het welbekende 'infinity teken', dat -naar het Nederlands vertaald- staat voor oneindige liefde. Of je nou gaat voor een zelf ontworpen tatoeage of een symbool dat al bestaat, aan elke tatoeage kun je jouw eigen draai geven. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een bestaand symbool, bijvoorbeeld een hartje, te personaliseren naar je eigen stijl. Denk eens aan een hartje met initialen bijvoorbeeld, of een vogeltje met zijn of haar naam erbij.

Laat de tattoo artist met je meedenken over je herinneringstatoeage

Terwijl we vrolijk doorkletsen met de tattoo artists van Dutch Ink over de mogelijkheden en onze ogen laten glijden over de prachtige foto's, vertelt de eigenaar ons dat een echte, goede tatoeëerder altijd meedenkt met zijn klanten. Zo zal een professional het altijd aangeven als iets niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat een te kleine tekst op lange termijn onleesbaar kan worden, en zal hij ook altijd meedenken over het definitieve ontwerp. Want echt waar: soms kan die ene, creatieve draai van de tatoeëerder er net even voor zorgen dat jouw ontwerp echt af is. En dat jij met een nóg grotere glimlach naar buiten wandelt!

Delen:

Reacties (25)

Reactie van jacintha berensen op 23 feb. 2022 19:28
"Ik ben mijn geliefde Lydie verloren aan zelfdoding. Onze dochter (17) en ik willen graag een herinneringstatouage laten zetten waarin haar vingerafdruk is verwerkt, is dit mogelijk? Eventueel met een klein beetje as, maar dat weet ik nog niet zeker (risico's?) Waar zouden we dit het beste kunnen laten doen? We wonen in Breda. groet, Jacintha"
Reactie van Caroline Steyvers op 27 dec. 2021 09:13
"Goedemorgen, Ik ben net mijn vader verloren en wil graag een tattoo laten zetten met zijn as. Kunt u me een goede tattoo artiest aanbevelen in Limburg of Brabant? Alvast bedankt."
Reactie van hn1gln@gmail.com op 18 aug. 2021 21:38
"Ik wil een kleine tatoo met de eerste letter van de naam van mijn overleden man met zijn as .nu vraag ik wie doet dat in Limburg"
Reactie van Kazol op 28 jan. 2019 16:05
"Ik heb net gekomen van de begrafenis van mijn man die is overleden tegen kanker. Ik zou graag een tatto laten plaatsen in mijn lichaam. Graag advies aub."
Reactie van Conny op 16 jan. 2019 00:00
"Onze dochter heeft op 4 januari zichzelf van het leven beroofd. Een hele kleine tattoo is al voldoende met een beetje as."
Reactie van Cees op 9 aug. 2018 16:27
"Hallo ik ben m'n moeder door die nare ziekte verloren in twaalf dagen tijd nu zou ik graag een tattoo ter nagedachtenis willen zetten of een mooie tekst zijn er misschien voorbeelden van tattoo's of teksten die ik zou kunnen gebruiken mvg Cees"
Reactie van Kitty op 17 sep. 2017 19:45
"Hoi Erwin, mijn vader is ook anderhalve week geleden heen gegaan en ik heb hetzelfde. Laat t nog even rusten omdat alles in emotie gaat nu maar wil het ook t lieft nu."
Reactie van Rolien Wever op 3 jun. 2017 09:27
"Mijn dochter had een hartje op haar wang..een soort van vaag litteken zeg maar. Maar wel duidelijk een hartje. Toen ze ernstig ziek werd en een vol gezicht van de prednison had.. zag je het hartje niet meer. Ik heb toen dezelfde vorm hart op de binnenkort van mijn onderarm verwerkt in een tattoo...die heeft zij nog mogen zien...toen ze overleden was heb ik pas haar naam met haar as hier in verwerkt er onder gezet. Zo is de binnenkant van mijn onderarm een eerbetoon aan haar geworden. Vorig jaar een mooie ster met lint er doorheen laten zetten met de tekst..wish you were here"
Reactie van Olga Bouwens op 17 mrt. 2017 21:42
"Beste Niels, wat een droevig verhaal. Wellicht kan Dutch Ink je verder helpen. Zij zitten in Vlaardingen. Sterkte met het verlies!"
Reactie van Niels broersen op 17 mrt. 2017 15:41
"Ik zoek een passende tattoo ter herinnering aan mijn dochtertje die net begraven heb. Zou er al 1 laten zetten maarja die krijgt droevig genoeg nu een heel andere betekenis. Maar heb eerlijk gezegd geen flauw idee wat. Ben zelf gek van karpervissen dus haar naam met een een karpertje maarja waar kan ik dat laten uitwerken."
Reactie van Olga Bouwens op 7 mrt. 2017 23:12
"Wat een mooi eerbetoon aan je vader!"
Reactie van Tessa op 7 mrt. 2017 22:51
"Afgelopen Jaar mijn vader veel te vroeg verloren...hij had kanker. Wilde een speciale tattoo en heb uiteindelijk zijn handtekening op mijn pols laten zetten...zijn handtekening is een hele mooie ben er zo blij mee...hij is zo nog dichter bij me. Zijn vingerafdruk wil ik ook nog maar ben nog aan het kijken in combinatie met wat ik dat wil."
Reactie van sarah op 4 feb. 2017 22:45
"Ik ben aan het zoeken wat ik wil. Dezelfde dag dat mijn broer (net een zoontje van 4 weken oud) is omgekomen door een auto-ongeluk ben ik binnen een paar uur bevallen van mijn zoontje door de schok. bizarre combinatie in mijn leven die ik een plek probeer te geven. Wil hen beide voor altijd bij me dragen in een tattoo maar kom er nog niet uit hoe. Wil het graag klein houden (binnenkant pols ofzo, wil het zelf kunnen zien) maar kom nog niet verder (en nee, de datum wil ik niet, roept teveel vragen op.)"
Reactie van Orlanda Adams op 17 okt. 2016 10:35
"Wat een mooi symbool als tatoeage, veel sterkte de komende tijd."
Reactie van erwin op 15 okt. 2016 07:05
"op dit moment denk ik na wat ik wil.na een ziekbed van ruim een jaar wil ik nu die herinering aan mijn vader. Vandaag laat ik een ontwerp maken met als basis een hand die uit de hemel komt.Moeilijk omdat hij pas gisteren is heen gegaan.maar juist daarom wil ik het nu"
Reactie van Britt Leenaarts op 15 aug. 2016 08:46
"Wauw, wat een prachtig gebaar Monica :)"
Reactie van Monica op 14 aug. 2016 22:03
"Ik heb de handteking van mijn overleden maatje aan de zijkant van mijn ribben links vlakbij m'n hart."
Reactie van Britt Leenaarts op 16 feb. 2016 22:32
"Beste Lindsay, Het bewijs dat een bepaald symbool -in dit geval dus een blaadje- heel veel positieve en fijne herinneringen kan doen oproepen. Zo is ze er niet alleen in de herfst, maar ook in de winter, lente en zomer bij. Mooi! :) Warme groet, Britt - RememberMe.nl. nl"
Reactie van Lindsay op 16 feb. 2016 22:27
"Ik heb een simpel zwart/oranje herfstblaadje op mijn pols ter nagedachtenis aan mijn oma, omdat we op dezelfde dag midden in de herfst jarig zijn. Ik zie m altijd waardoor de vanzelfsprekendheid van haar aanwezigheid is gebleven, ondanks dat ze is overleden."
Reactie van Britt Leenaarts op 16 feb. 2016 17:46
"Hoi Anja, Kijk, dit vind ik nou echt een prachtig voorbeeld van een tatoeage waar een hele bijzondere gedachte achter schuilt. Mooi ook, dat je de vlinders ook daadwerkelijk een witte kleur hebt gegeven. Is toch net even anders dan de welbekende zwarte tatoeages die we over het algemeen veel zien. Op welke plek heb je 'm laten zetten als ik dat vragen mag? :) Warme Groet, Britt - RememberMe.nl"
Reactie van Anja op 16 feb. 2016 17:33
"Ik heb 2 witte vlinders met de tekst "gone, but not forgotten", ter nagedachtenis aan mijn ouders. Mijn moeder zei altijd, als er een witte vlinder langskwam, kijk pap komt gedag zeggen, vandaar de vlinders....."
Reactie van Britt Leenaarts op 16 feb. 2016 14:00
"Hoi Lyaera, Dankjewel voor je reactie! En wauw: elf herinneringen in een tatoeage... Dat moet een heel dierbaar kunstwerk voor jou zijn :) Wat betreft het gebruik van menselijk as in een tatoeage, dit kan inderdaad schadelijke stofjes bevatten, maar dit hoeft lang niet altijd zo te zijn (we hebben hier trouwens ook een artikel over. Mocht je het interessant vinden, dan heb ik hem hier voor je: www.rememberme.nl/tatoeage-met-as/). Nogmaals dank voor je reactie en ik hoop dat je nog lang met een fijn gevoel naar je herinneringstatoeage kunt kijken. Ik gok echter dat dat helemaal goed gaat komen. Warme groet, Britt - RememberMe.nl"
Reactie van Lyaera op 16 feb. 2016 13:29
"Ik heb een triquetra op mijn linker onderarm staan, waarbij ik in totaal 11 gedachten/herinneringen aan mijn in 2010 overleden moeder kan koppelen. De tattoo is zelfs gezet met een klein beetje van haar as verwerkt in de inkt zelf, hoewel dit eigenlijk niet mag volgens de richtlijnen, aldus mijn tattoo artist."
Reactie van Britt Leenaarts op 16 feb. 2016 09:20
"Hoi Maurice, Wat een mooi gebaar. Fijn hè, als je een dierbare op zo een mooie manier met je mee kunt dragen? :) ik wens jou heel veel sterkte en geluk toe voor de toekomst. Warme Groet, Britt - RememberMe.nl"
Reactie van Maurice (maupie) op 16 feb. 2016 09:11
"Ik heb een roos met prikkeldraad voor mijn overleden broertje. ( 11 maanden)"

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje