Terug naar overzicht

Overleden klasgenoot krijgt geweldig eerbetoon

22/11/2016
Redactie
Delen:
overleden klasgenoot

Hoe kun je op een mooie manier een overleden klasgenoot herdenken? De klasgenoten van de verongelukte Mees van der Ridder uit Nijkerk wisten dit wel. Samen met de populaire vlogger Hanni Hanna maakten ze een vlog ter nagedachtenis aan Mees. De vlogger had onder andere een t-shirt bij zich van Lionel Messi, de favoriete voetballer van Mees. Deze wilden de klasgenoten ophangen in de klas. Dan was Mees toch nog een beetje bij hen.

Getuigen overleden klasgenoot

De 12-jarige Mees kwam onder een betonwagen terecht toen hij eind september naar school fietste. Een aantal leerlingen waren erbij toen het ongeval plaatsvond. Mees was zwaargewond en werd naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht gebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. De leerlingen die getuige waren van het verdrietige ongeluk werden opgevangen door een medewerker van de school. Slachtofferhulp ving daar twee klassen op terwijl een politieagent uitlegde wat er was gebeurd.

T-shirt Lionel Messi

De klas miste hun overleden klasgenoot Mees zo erg dat ze besloten te reageren toen Hanni Hanna bekend maakte dat hij t-shirts van de bekende voetballers wilde weggeven. Daar zat ook het shirt van Lionel Messi bij, de favoriete voetballer van Mees. De klas stuurde de vlogger berichten met de vraag of zij het shirt mochten hebben ter nagedachtenis aan Mees. Hanni Hanna werd hier zo door geraakt dat hij een vlog heeft gewijd aan Mees en zijn klas.

Rapper Gers Pardoel

Aan het begin van de vlog spreekt rapper Gers Pardoel de klasgenoten en andere nabestaanden van Mees toe. Hij kreeg een brok in zijn keel toen hij hoorde dat Mees was overleden, vertelt hij. Bekijk de vlog: ‘Mees uit het oog maar nooit uit het hart’. Inmiddels is deze ruim 40.000 keer bekeken.  

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje