0
Terug naar overzicht

Overleden kind herdenken: mooie gebaren

12/03/2024
Redactie
Delen:
Overleden kind herdenken

Rouwen na het verlies van een kind is voor een ouder misschien wel het meest lastige dat er is. Je kind 'overleven' gaat immers tegen de natuur in. Als een kind (onverwacht) overlijdt, kun je hem of haar natuurlijk wel op een symbolische manier in leven houden. Een overleden kind herdenken kan op heel veel mooie manieren. Wij geven je een aantal voorbeelden. Omdat je kindje het verdient om op een mooie en 'eigen' manier geëerd te worden.

Bewaar mooie herinneringen in een unieke herinneringendoos

(Tastbare) herinneringen zijn erg waardevol. Hoe fijn is het dan als je alle waardevolle herinneringen aan je kindje op een mooi plekje kunt bewaren? Denk bijvoorbeeld aan zijn of haar eerste tandje dat is uitgevallen, speelgoed, tekeningen of foto's van onvergetelijke momenten samen. Of een kledingstuk dat nog naar hem of haar ruikt en elke keer weer die speciale herinneringen naar boven brengt. Herinner-Dingen-Doos maakt het mogelijk om je eigen persoonlijke herinneringendoos of gedenkdoos te ontwerpen waarin je al deze tastbare herinneringen en meer kunt bewaren.

Tover een tekening om tot sleutelhanger...

Wist je dat die mooie tekening van je kind gebruikt kan worden als input voor een sleutelhanger? Vaak zijn simpele tekeningen hiervoor het meest geschikt. Breng je favoriete tekening mee naar de plaatselijke sleutelmaker of scan de tekening in of maak er een foto van en laat hem via een webshop maken. Bij een hoop bedrijven die een online fotoservice hebben kun je dit laten doen. Je overleden kind herdenken middels een sleutelhanger is de perfecte manier om hem of haar -letterlijk- altijd bij je te dragen.

... Of laat 'm afdrukken op een groot doek

Natuurlijk kun je van al zijn of haar creatieve uitspattingen ook een groot monument voor in de woon- en/of slaapkamer maken. In de vorm van een schilderij bijvoorbeeld. Of op een groot canvasdoek.

Maak een familiejaarboek

Een klassieker, maar altijd goed: maak een familieboek met de allermooiste kiekjes van jullie samen als gezin en maak het album af met mooie teksten en/of gedichten die hem of haar typeren.

Verwerk een stukje kleding in kunst

Het is heel lastig om de kleding van je overleden kindje weg te doen... Nog lastiger is misschien wel om te bepalen wat je hiermee wilt gaan doen. Een mooi idee is om een stukje stof van zijn of haar kleding te laten verwerken in kunst.

Overleden kind herdenken met een gedenkdekentje

Maak van de achtergebleven kledingstukken een mooi gedenkdekentje. Eentje dat een ereplek krijgt op de bank bijvoorbeeld. Waar jij je elke avond fijn onder kunt nestelen. Ben je niet in het bezit van een stel creatieve handen? Dan kun je er ook voor kiezen om dit dekentje te laten maken door iemand die hierin gespecialiseerd is. Atelier Life Story kan hier bijvoorbeeld goed bij helpen! Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen met de kleding van je overleden kindje? Lees dan ook eens het artikel 'Kleding van een overledene: wat kun je hiermee doen?'

Afdruk van knuffelbeer

Had jouw kind een knuffel die niet van zijn of haar zijde afweek? Een stoffen vriend die bij elk bijzonder moment betrokken werd? De Australische artiest Geoffrey Ricardo kwam met het idee om een knuffel in lichte verf te dopen en deze vervolgens op donker papier te deppen. Het resultaat? Een prachtig en uniek schilderwerk waarin de knuffelvriend van je kleine de hoofdrol speelt.

Creatief met een vingerafdruk

Helaas komt het ook voor dat je een overlijden ziet aankomen, bijvoorbeeld in het geval van een ziekte. In dat geval worden er vaak voortijdig al beslissingen en acties genomen/ondernomen. Om jouw kindje op een persoonlijke en unieke manier te eren, kun je er in dit geval voor kiezen om zijn of haar vingerafdrukje vast te laten leggen en deze te verwerken in bijvoorbeeld een sieraad of sleutelhanger. Of hoe mooi is het om deze vingerafdruk uit te laten vergroten op een doek? Tip: lees ook eens ons artikel 'Vingerafdruk als aandenken voor na de uitvaart', voor nog meer mooie ideeën.

Quote-je-kid boek

Zijn er van die typische uitspraken of zinnen die je kleine meid of jongen er altijd zo lekker 'eigen' wist uit te gooien? Van die quotes waarbij je direct aan hem of haar moet denken? Bundel al deze leuke, gekke en lieve uitspraken in een quote-je-kid boek, zodat deze woordenstroom, naast een ereplekje in je hart, ook een mooie gedenkplek op papier krijgt.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje