0
Terug naar overzicht

8 voorbeelden van persoonlijke herinneringsproducten

02/01/2018
Redactie
Delen:
8 voorbeelden van persoonlijke herinneringsproducten

Er zijn verschillende mooie manieren om een dierbare overledene op een tastbare wijze te herinneren. Je kunt bijvoorbeeld zelf een persoonlijk aandenken maken of een tastbare herinnering laten creëren door een professional. Er is ontzettend veel mogelijk en wij geven je bij deze wat voorbeelden van persoonlijke herinneringsproducten.

Een persoonlijk portret

Uiteraard kun je een mooie foto van jouw overleden dierbare ophangen. Maar heb je er ook wel eens aan gedacht om een portret te laten schilderen? Dit kan natuurlijk in veel verschillende vormen en stijlen en het resultaat verschilt per kunstenaar. Bekijk daarom altijd goed het portfolio van de portretschilder en bespreek je wensen.

Versteende as

Een andere manier om je dierbare te herinneren is aan de hand van persoonlijke objecten. Bij Studio Zand maken ze prachtige sieraden en objecten van versteende as. De as is getransformeerd in een porseleinen object om te bewaren, te koesteren en te herinneren. Het is ook mogelijk lichtjes of herinneringskommetjes met een persoonlijke tekst te laten maken.

Herdenkingssieraad of beeldje

Het is natuurlijk ook mogelijk een persoonlijk sieraad als een ketting of armband te laten maken met eventueel de as van de overledene erin verwerkt. Een assieraad is een mooie manier om een overleden dierbare bij je te dragen. Daarnaast kan het troost en steun bieden. Kijk voor inspiratie voor assieraden in het artikel 'Unieke assieraden'.

Een herinneringsdoos 

Een herinneringssieraad of beeldje kun je vervolgens bewaren in een mooie herinneringsdoos. Naast herinneringssieraden kun je ook andere waardevolle spullen van een overleden dierbare in een (gepersonaliseerde) herinneringsdoos bewaren. Bekijk bijvoorbeeld de herinneringsdoos van Joehoee.nl. In de deksel van de herinneringsdoos kun je je eigen tekst of een stukje tekst geschreven door de overleden persoon laten graveren. Naast de herinneringsdoos maakt Joehoee.nl ook andere bijzondere herinneringsproducten met een persoonlijke boodschap.

Omhuld met je dierbare

Hoe fijn is het om jezelf te kunnen omhullen met een dierbare herinnering? Laat dan een sjaal maken met een fotoafdruk van diegene die jij wilt dat je warm houdt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld een landschap of plek waar je mooie herinneringen aan hebt. Een warme troost die je altijd bij je kunt dragen zonder dat opvalt dat het een herinneringsproduct voor jou is.

Een levend monument

Je kunt met de as van je overleden dierbare nieuw leven creëren. De as bevat namelijk natuurlijke stoffen die kunnen dienen als voedingsbodem voor verschillende bomen en heesters. Je kunt dus een eigen boom laten groeien ter herinnering aan je dierbare. Kijk maar eens bij het bedrijf Mijn Boom. De boom kan je laten plaatsen op een begraafplaats, in een park of in je eigen tuin en als je kiest voor een kleine boom of heester heb je ook de mogelijkheid om hem op je balkon of dakterras te zetten. Zo heb je tientallen jaren een tastbare herinnering aan je dierbare. Een levend monument dat met de seizoenen verandert en in de lente symbool staat voor nieuw leven.

Kunstzinnig hergebruik

Overledenen laten vaak veel tastbare herinneringen achter. Kleding, servies, meubilair, foto’s; noem maar op. Veel spullen worden verdeeld onder de nabestaanden of verdwijnen op zolder. Je kunt die spullen echter ook nieuw leven inblazen door bijvoorbeeld de kleding van overledenen te laten verwerken in een persoonlijk kunstwerk. 

Een gedenklantaarn

Licht symboliseert het leven en een herinnering die nooit dooft. Aan dit idee geeft Atelier De Lampion invulling door lichtobjecten van glas te maken. Zo kun je altijd een mooi kaarsje opsteken. In samenspraak wordt er een abstract of figuratief ontwerp op maat gemaakt met verschillende technieken als glas-in-lood en glasverlijming. Het resultaat is altijd weer een persoonlijk gedenkmonument.

 

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Giegie op 7 aug. 2018 02:35
"Mijn wijlen zus droeg altijd een speciale armband om voor circa 9 jaren. De armband was haar zo geliefd. Het enige waarin ik daarom interesse voor had was haar armband toen ze voorgoed afscheid van ons nam. Deze armband heb ik met losse diamanten versierd, omdat ze altijd al graag een diamanten sieraad wilde."

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje