Terug naar overzicht

Waarom 2020 jouw jaar wordt, ook na een overlijden

30/12/2019
Redactie
Delen:
waarom 2020 jouw jaar wordt

Accepteren dat die ene, fijne persoon niet meer in je leven is, is een lastige opgave. Daarom willen wij je voor het begin van het nieuwe jaar wat positieve energie geven. Door een overlijden kunnen namelijk ook mooie dingen ontstaan en daar praten we je graag even over bij. Dit zodat 2020 voor jou een mooi jaar gaat worden. Want als iemand 't verdient, dan ben jij het wel!

Dit is waarom 2020 jouw jaar wordt...

1. Je bent in staat je leven te veranderen

Het verlies van een dierbare kan een kant van jou wakker schudden die je nog niet eerder van jezelf hebt gezien. Het zet je aan tot nadenken. Want is dit eigenlijk wel wat je wilt in het leven? En ben je eigenlijk wel gelukkig met je huidige job? Waar de meeste mensen het lastig vinden om open te staan voor verandering, daar is de kans groot dat jij die verandering juist met open armen ontvangt.

2. De banden met familie en/of vrienden worden hechter

Doordat je iemand bent verloren, kan het zijn dat je opeens veel meer naar je familie en/of vrienden toe trekt en zij naar jou. Zonder dat je het door hebt worden de onderlinge banden (nog) hechter, en dat heeft een positieve uitwerking op jou als persoon.

3. Je waardeert steun des te meer

Anderen vinden het misschien vanzelfsprekend 'om even langs te wippen' bij die ene vriend, voor jou is dit helaas een heel ander verhaal. Toch zit hier ook een heel klein positief puntje aan vast. Je kunt die ene persoon misschien niet meer vasthouden, maar je zult de steunende arm van die andere geliefde des te meer waarderen.

4. Jij weet wat echt belangrijk is

In het nieuwe jaar weet jij wat echt belangrijk is. Voor jou is dat niet die ene nieuwe auto, die vakantie naar een tropisch oord of dat setje gouden oorbellen. Waar je eerst misschien heel veel waarde hechtte aan materialistische zaken, zullen je prioriteiten nu veel meer liggen bij de mensen die er toe doen in je leven. En dat maakt 't leven echt wel een stukje mooier.

5. Je leert nieuwe mensen kennen

Misschien leer jij in 2020 een nieuwe, goede vriend kennen. Die persoon die je uit onverwachte hoek steun heeft geboden, in die lotgenotengroep voor nabestaanden bijvoorbeeld. Je bent dan misschien een heel belangrijk persoon kwijtgeraakt, je krijgt er wellicht ook weer een praatmaatje bij. En eerlijk: dat kun je heel goed gebruiken in het nieuwe jaar.

6. Je staat open voor nieuwe dingen

Het kan zijn dat je er sneller voor open staat om nieuwe dingen te ondernemen. Waar je vroeger mogelijk liever vasthield aan veiligheid, vind je het nu misschien wel leuk om uit je comfort zone te stappen. Je weet immers hoe snel een leven voorbij kan zijn en je wilt er alles aan doen om je bucket list af te werken. En ja: daar hoort die ene mega hoge bungeejump sprong ook bij!

7. Je staat stil bij je eigen wensen

Tsja, eerder had je wellicht niet echt een reden om bij de dood stil te staan. Je had er misschien nooit direct mee te maken gehad. Nu, in deze periode, weet je dat het een onderwerp is waarover nagedacht moet worden. Want als jij ooit gaat, wil je dit doen op jouw manier. Het feit dat je hier soms al een klein beetje over nadenkt, geeft je alleen maar meer duidelijkheid over wat je wilt en hoe je zaken kunt regelen voor de toekomst.

Tip: bekijk eens onze planning tools. Onze gratis uitvaart planning tools bieden houvast, structuur en inspiratie voor een persoonlijk afscheid.

8. Je gaat door met een club mensen waarvan je zeker weet dat je er wat aan hebt

Hoe lastig en moeilijk het ook is: tijdens een rouwproces kun je ook mensen verliezen. Mensen waarvan je het misschien niet helemaal had verwacht bijvoorbeeld. Bekijk het van de positieve kant: het (selectieve) groepje dat over is bestaat voor honderd procent uit waardevolle mensen. Mensen waarvan je zeker weet dat ze er altijd -op welk moment dan ook- voor je zullen zijn. En dat is misschien wel het allermooiste wat er is.

Heb jij zelf nog een punt dat we kunnen toevoegen aan de lijst 'Waarom 2020 jouw jaar wordt, ook na een overlijden?' Dan horen we het natuurlijk graag van je.

Delen:

Reacties (4)

Reactie van Britt Leenaarts op 31 jan. 2016 23:47
"Beste Iepie, Bedankt voor je reactie. Het kippenvel loopt over mijn rug. Wat een heftige dingen heb jij meegemaakt en wat knap van je dat je met zo een positieve instelling de toekomst tegemoet gaat. Vanuit de redactie wil ik je niet alleen heel veel sterkte, maar ook heel veel geluk wensen voor de toekomst. Enne... wij genieten elke dag met je mee van het leven, want elke dag dat je mag leven moet je koesteren! Warme groet, Britt - RememberMe.nl"
Reactie van iepie op 30 jan. 2016 22:40
"na het overlijden van mn zus die nog maar 27 jaar was..en in februari 2015 mijn man.. ben ik nog meer gaan beseffen hoe kostbaar het leven is en dat we van elke dag optimaal moeten genieten..het kan zo over zijn...daarom heb ik me voorgenomen om 2016 me minder druk te maken om dingen die ik niet belangrijk vind.. goed op mn gezondheid letten..en van iedere dag te genieten."
Reactie van Britt Leenaarts op 4 jan. 2016 21:25
"Dankjewel! En inderdaad: met een positieve instelling het nieuwe jaar in :)"
Reactie van Liesbeth Goderie op 4 jan. 2016 19:53
"Mooi Britt, en ja, 2016 gaat ONS jaar worden! !"

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje