Terug naar overzicht

Pinterest als inspiratiebron voor de uitvaart

09/06/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
pinterest voor de uitvaart

Anno 2020 is social media vrijwel ondenkbaar en soms zelfs onmisbaar in ons leven. Social media is niet alleen een manier om in contact te blijven met je vrienden en familie, maar als je de juiste zoekmethodes gebruikt kun je op social media ook erg veel informatie vinden en inspiratie opdoen.

Voor wie zich nu al bezighoudt met het vastleggen van de uitvaartwensen is Pinterest een social media platform waar je zeker een keer 'moet' rondsnuffelen om ideeën op te doen voor de uitvaart. Ben jij benieuwd hoe je Pinterest kunt gebruiken als inspiratiebron voor de uitvaart? Lees dan vooral verder.

Een uitvaart die bij jou past

Het voorbereiden van je eigen uitvaart is niet iets waar je je dagelijks mee bezighoudt. Het is en blijft een zwaar onderwerp, maar het kan wel erg fijn zijn voor jezelf en voor je nabestaanden om een beeld te hebben van hoe jouw uitvaart eruit moet komen te zien. Daarnaast hoeft het eigenlijk helemaal niet zo eng of saai te zijn om je hier alvast mee bezig te houden. Aan de hand van een aantal klikken creëer je zo een beeld van een uitvaart die bij jou past... Maar daar vertellen we je verderop in dit artikel wel wat meer over.

Voor jou kan het een geruststelling zijn om te weten dat jij het afscheid krijgt dat recht doet aan hoe jij was als persoon en voor je nabestaanden is het fijn dat zij geen 'onzekere' beslissingen hoeven te nemen over de invulling van jouw afscheid. Denk hierbij over de keuzes die zij moeten maken met betrekking tot de kist of wade, eventueel de urn, de catering, de locatie, de bloemen en vrijwel alle andere belangrijke onderdelen van de uitvaart. Het vastleggen van je uitvaartwensen is daarom nooit een slecht idee.

Een wereld van inspiratie

Na een paar minuten scrollen op Pinterest verdwijn je als het ware in een wereld van inspiratie (letterlijk en figuurlijk). Van over de hele wereld plaatsen mensen namelijk creatieve ideeën. Ook voor de meest ondenkbare onderwerpen vind je op dit social media platform inspiratie. Gebruikers delen onder andere recepten, ideeën voor decoratie, muziek, quotes en leuke DIY-inspiratie. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar inspiratie voor de catering op de uitvaart, vind je op Pinterest genoeg foto's met ideeën en recepten voor de catering. Van lekkere kleine hapjes tot een diner geserveerd aan een prachtig gedekte tafel. Er komt geen einde aan! Zie je een foto met prachtige bloemen voor op de uitvaart en zou je meer van soortgelijke bloemen willen zien? Dan klik je op desbetreffende foto en er komen vervolgens nog wel honderden andere mooie bloemen tevoorschijn.

En nu pinnen!

Er zijn gelukkig geen kosten verbonden aan deze 'wereld van inspiratie'. Een account maken voor Pinterest is geheel vrijblijvend. Per thema voor de uitvaart kun je een bord maken. Kijk voor een duidelijk voorbeeld op onze Pinterestpagina. Wij hebben op dit moment 47 borden met elk een ander thema. Je kunt een bord maken voor de catering, de bloemen, de muziek, de locatie, de rouwkaart, noem maar op. Heb je de borden aangemaakt? Dan is het tijd om te pinnen!

Je kunt gemakkelijk de zoekbalk gebruiken om je borden te vullen met inspiratie voor de uitvaart. Als je een leuk idee voorbij ziet komen, kun je op de afbeelding klikken. Vervolgens selecteer je het prikbord waarop je de afbeelding wilt pinnen (ofwel opslaan) en klik je op 'bewaren'. Zo kun je de ideeën die je vindt altijd weer bekijken of laten zien aan je vrienden of familie. Daarnaast kun je ook je eigen foto's uploaden en pinnen op je prikborden. Altijd handig als je eens langs een bloemenwinkel loopt en een mooi bloemstuk je blik vangt. Maak er een foto van, zet eventueel in de beschrijving welke bloemenwinkel het is, uploaden op Pinterest en pinnen maar.

Privé of openbaar

Ook wel goed om te weten is dat je jouw borden niet persé openbaar hoeft te zetten. Je kunt jouw borden afschermen en alleen delen met de mensen waarvan jij wilt dat ze op de hoogte zijn van jouw uitvaartwensen. Als je er voor kiest om jouw borden openbaar te zetten, kunnen andere Pinterest gebruikers jouw borden volgen en de pins die op deze borden te vinden zijn repinnen.

Pinterest als inspiratiebron: tips

Kun je niet wachten om Pinterest als inspiratiebron voor de uitvaart te gebruiken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij geven nog een aantal handige tips:

  • Volg andere borden en pagina's die je als inspiratiebron kunt gebruiken voor jouw uitvaart. RememberMe is natuurlijk onmisbaar in de lijst met pagina's die je volgt op Pinterest (al zeggen we het zelf :)).
  • Als je foto’s van een webpagina buiten Pinterest wilt pinnen, kun je Pinbutton installeren. Met deze tool krijg je op iedere website de mogelijkheid om foto’s te repinnen.
  • Maak duidelijke thema's voor jouw borden, zodat het overzichtelijk blijft.
  • Hoe meer mensen en borden jij volgt, hoe meer inspiratie je terug zal vinden in jouw overzicht. Dit scheelt zoekwerk.
  • Gebruik Nederlandse en Engelse zoektermen voor verschillende resultaten.
  • Deel jouw Pinterestborden met vrienden en familie, zodat zij weten waar zij kunnen zoeken als het zover is dat zij jouw uitvaart moeten organiseren.

Bij RememberMe weten we in ieder geval één ding zeker als het gaat om social media als inspiratiebron voor de uitvaart: wij houden van Pinterest!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje