Terug naar overzicht

Fotolint als aankleding bij de uitvaart

17/09/2015
Redactie
Delen:
een fotolint als aankleding bij de uitvaart

Als je de ruimte waar de uitvaartceremonie is graag wat persoonlijker zou willen maken, dan is dit wellicht een goed idee: een fotolint als aankleding bij de uitvaart. Je krijgt hierdoor een meer persoonlijke uitvaart. Je ziet dit regelmatig bij andere gelegenheden. Maar het past ook goed bij een uitvaartceremonie. Zeker als je deze graag warm wil inkleden. Zo geef je iedereen de gelegenheid vastgelegde levensmomenten van de overledene met elkaar te delen en eventueel met elkaar te bespreken.

Benodigdheden voor een fotolint als aankleding bij de uitvaart

Vind je dit een goed idee? Dan volgt hier stapsgewijs een korte instructie om aan de slag te gaan: 1. Leg je idee voor aan de locatie om te kijken of het geen probleem is en vraag welk bevestigingsmateriaal je kunt gebruiken. 2. Vraag je gasten die naar de uitvaart komen om een of meerdere mooie foto’s mee te nemen van de overledene. 3. Zorg eventueel dat je zelf alvast wat foto’s bij elkaar zoekt zodat je zeker weet dat er voldoende foto’s zijn. 4. Koop een mooi lint, wasknijpers, bevestigingsmateriaal, een aantal pennen en etiketstickers. 5. Op de locatie waar de uitvaart plaats vindt, kun je voorafgaand aan de ceremonie een lijn spannen. 6. Leg bij de wasknijpers en stickers een korte instructie neer, zodat mensen weten wat de bedoeling is. Vraag hen tevens hun adres op de adressticker te plaatsen en deze op hun foto(‘s) te plakken.

Het resultaat is een mooie levensloop aan een lint

Zodra de ceremonie begint hangt er een lijn met foto’s wat een mooie indruk geeft van iemands leven en de locatie meteen ook wat opfleurt en persoonlijk maakt. Doordat iedereen adresgegevens heeft achtergelaten kun je de foto’s later terugsturen. Doe daar eventueel een persoonlijk bedankje bij. Bijvoorbeeld een foto die je hebt gemaakt van het lint met foto’s met op de achterkant een boodschap.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje