0
Terug naar overzicht

Memory Jar: een pot vol herinneringen

29/08/2023
Redactie
Delen:
memory jar-wensen in pot

Herinneringen, iedereen zit er vol mee. De bijzondere momenten die samen zijn meegemaakt komen vaak naar boven bij het afscheid van een dierbare. Voor de nabestaanden zijn al deze herinneringen speciaal, het houdt de overledene toch nog een beetje bij hen. Om al deze momenten te delen is er de memory jar.

Een boodschap voor de nabestaanden

De memory jar is een mooi alternatief voor het condoleance boek. De gasten kunnen al hun mooie herinneringen of een lieve boodschap voor de nabestaanden op een papiertje schrijven en deze in het potje doen. Al deze momenten kunnen het verdriet van de nabestaanden soms even omzetten in iets moois. Ze kunnen wanneer ze willen de herinneringen en troostende woorden erbij halen en deze positieve energie gebruiken bij de rouwverwerking.

Een tafel voor de memory jar

Richt bij de uitvaart een tafel in met een grote pot (de memory jar), schrijfpapier en pennen. Om duidelijk te maken waar de tafel voor is, kan er een groot krijtbord worden geplaatst met de boodschap “deel jouw mooiste herinnering”. De gasten kunnen zelf een moment kiezen om aan de tafel te gaan staan en hun leukste, grappigste, mooiste herinnering te delen. Laat ze ook weten dat ze zoveel herinneringen mogen delen als ze willen, in dit geval is het hoe meer, hoe beter.

Een persoonlijke boodschap in een eigen stijl

Met de pot en het papier zijn er veel mogelijkheden om creativiteit de vrije loop te laten. Neem een mooie grote, glazen pot die kenbaar maakt dat er veel herinneringen in gedeeld mogen worden. Of ga voor een houten doos die is beschilderd of een rieten mand die later een mooi plekje kan krijgen in huis. Het schrijfpapier kan je laten variëren van groot tot klein. Voor kinderen kan er papier in verschillende kleuren worden neergelegd die voor een vrolijke uitstraling zorgen, zodat de nabestaanden bij het zien van alle herinneringen al een beetje verblijd worden. Neem papier van goede kwaliteit, zodat al deze mooie, leuke boodschappen ook nog lang bewaard kunnen worden.

rememberme Foto: Uitvaart in beeld: een kinderuitvaart met knuffelthema

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje