Terug naar overzicht

Kindertolk helpt ouders met een overleden kind

12/12/2021
Redactie
Delen:
Kindertolk helpt ouders met een overleden kind
Advertorial

Je kind verliezen is het ergste wat je kan overkomen. Want als ouder hoor je je kind niet te overleven. Vaak blijven ouders na het overlijden nog met veel vragen zitten. Waarom is mijn kind zo jong overleden? Waar is mijn kind nu en is het gelukkig? 

Collinda de Groot, kindertolk en zielscoach, helpt ouders die een kind verloren hebben in hun zoektocht naar antwoorden. Met als doel het verlies te verweven en kracht te vinden om weer verder te kunnen gaan met het leven. Met behulp van spirituele technieken leert ze ouders om in contact te komen met de ziel van hun kind en antwoorden te krijgen. Collinda kan hierbij putten uit haar jarenlange ervaring als kindertolk, ziels- en gezinscoach met hoogsensitieve kinderen, maar vooral ook uit haar eigen rouwproces na het verlies van haar jongste zoon.  

Ik wil ouders laten ervaren hoe het overlijden van een kind uiteindelijk je leven kan verrijken. Door met je levensles aan de slag te gaan, krijg je rust en is er ruimte voor acceptatie

‘Als je kind overlijdt, dan vergaat je wereld en kom je daar nooit meer bovenop’, dacht Collinda nadat haar drie maanden oude zoontje Jens op 24 maart 2020 overleed. Maar niets bleek minder waar. Na haar intense verdriet om het verlies zocht ze contact met de ziel van Jens. Ze had immers nog zoveel vragen. “Jens gaf mij de antwoorden. Hierdoor voelde ik rust, acceptatie, troost én een grote liefde en dankbaarheid voor Jens. Nu kon de rouwverwerking beginnen en kon ik weer echtgenote voor mijn man en moeder voor onze drie andere kinderen zijn. Ondanks het gemis van de fysieke aanwezigheid van Jens zit ik vol kracht en voel ik me gelukkig en herboren, “ aldus Collinda.

De weg naar de kern

Jens vertelde Collinda dat overleden kinderen graag contact willen maken met hun ouders. En sindsdien is Collinda’s missie om dit contact tussen ouders en kind te faciliteren. “Praten met zielen van kinderen doe ik al jaren. Helaas geloven veel ouders – onterecht - dat zij dit zelf niet kunnen. Om hen over de drempel te helpen geef ik als ervaringsdeskundige graag mijn ervaringen aan hen door. Ik kan zo als brug dienen tussen hemel en aarde,” aldus Collinda. Ze is gestopt met haar coachingswerk voor gezinnen en fulltime begonnen met haar nieuwe praktijk ‘De weg naar de kern’ waar ouders van overleden kinderen zowel online als in haar praktijkruimte terecht kunnen. 

Zielsafstemming

Collinda’s consulten hebben tot doel dat ouders leren begrijpen wat de reden is van het overlijden van hun kind en de levensles die daaruit volgt voor hen kenbaar te maken. Daarna kan er een traject gevolgd worden om als ouders zelf contact te leren maken met de ziel van hun overleden kind. Het traject start meestal met een zielsafstemming. Met een foto en/of de geboortedatum/overlijdensdatum kan Collinda contact maken met de ziel van het kind en luistert ze naar de boodschap die het kind haar doorgeeft. Vaak geven deze liefdevolle berichten inzicht in de levensles van het kind voor de ouders en welke blokkades er bij de ouders kunnen zijn in deze fase van hun rouwproces. Bij de zielsafstemming zijn de ouders niet aanwezig, na de zielsafstemming is er een nabespreking met de ouders . 

Na de zielsafstemming kan Collinda samen met de ouders werken aan het opheffen van blokkades. Collinda: “Ouders moeten eerst de pijn, het verdriet en innerlijke blokkades onder ogen komen en doorleven voordat ze het contact met hun kind kunnen leggen.” Nadat obstakels zijn weggenomen, is het tijd voor het contact tussen ouders en het kind. Hierbij gaat het met name om het aanleren van spirituele vaardigheden waarna ouders zelf aan de slag kunnen. Zowel thuis als tijdens de consults. Collinda maakt gebruik van methoden als reïncarnatietherapie, voorouder healing, meditatie, oefeningen en visualisaties. Collinda: “Bij het geven van healings word ik begeleid door Jens, en mijn begeleiders en helpers uit de spirituele wereld.” 

Levenslessen

Levenslessen die overleden kinderen hun ouders meegeven kunnen heel divers zijn. Bij Collinda zelf ging het om de liefde die ze voor Jens voelde, te ontwikkelen naar liefde voor zichzelf. Ze cijferde zichzelf immers altijd weg. Daarnaast kan er onbewust ook een behoefte zijn aan verandering die ouders tegenhoudt in hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld ander werk, een andere manier van leven of het leren omgaan met angsten.

levensboom

Open staan voor spiritualiteit

Het verlies van een kind is en blijft moeilijk. Loslaten doe je eigenlijk nooit. Als ouder kun je echter wel behoefte hebben aan passende begeleiding om met het gemis te leren leven. Ouders worden hierbij diverse handvatten aangereikt, en krijgen de ruimte om zelf te bepalen welke handvat(ten) het beste bij hen past. Er is immers niet één standaard manier om het verlies te verweven. Het allerbelangrijkste is dat zij er uiteindelijk troost en steun uit kunnen putten. Om erachter te komen of de zielscoaching van Collinda hen dit kan bieden, moeten ouders open staan voor spiritualiteit. De nadruk bij spiritualiteit ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring. Er is hierbij sprake van een actieve zoektocht naar de betekenis enerzijds en receptieve ontmoetingen anderzijds. Door Collinda het hemd van het lijf te vragen kunnen ouders nagaan of deze spirituele zoektocht bij hen past en of het contact met haar vertrouwd voelt. Want dat is een voorwaarde voor succes. 

Prettig en liefdevol

Ouders die graag contact willen hebben met hun overleden kind(je) kunnen bij Collinda terecht. Of het nu gaat om ouders van stilgeboren kindjes, kindjes die jong zijn overleden, oudere kinderen, een miskraam of abortus. De begeleiding van Collinda wordt ervaren als prettig en liefdevol, en biedt ouders een innerlijke groei die hen kracht en hoop geeft. Hoe vaak ouders uiteindelijk bij haar komen, hangt helemaal af van wat zij zelf willen. Collinda: “Als ouders klaar zijn en verder kunnen, dan heb ik mijn rol vervuld.”

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje